Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość isssssssssssssssssssssssss

katolicki kraj a kobiety walczą o zabijanie dzieci

Polecane posty

Gość gość
allium dziś moim zdaniem problem nie leży w odpowiedzi na pytanie " od kiedy zaczyna się życie / człowiek ? " ale od zadania sobie pytania - co robić / zrobić żeby kobiety NIE chciały ciąż przerywać ? Jak świat światem były , są i będą kobiety które dokonają takiego wyboru i my żadnym przepisem tego nie zmienimy bo nie w zamianie prawa jest jest sens ale zmianie motywacji pań , które staną przed taka decyzją . Kto rozsądny naprawdę wierzy ,ze zaostrzenie tych przepisów naprawdę za skutkuje albo większa ilością urodzeń albo zmniejszy ilość aborcji ? ta ustawa ma tylko poprawić samopoczucie rządzących - och , jak my się o was troczymy a w podtekście - nie potraficie samodzielnie myśleć - i tyle . X Kochana, żeby tylko o to chodziło to byłoby pewnie pół biedy. Niestety projekt który czeka na to aby nad nim popracować zawiera definicję rozpoczęcia życia od właśnie tego nieszczęsnego zarodka. Takie definiowanie rozpoczęcia życia powoduje, że niektóre metody antykoncepcji będą mogły być wycofane, podobnie jak uniemożliwi to korzystanie z in vitro. Tak, tak. Właśnie z powodu takiego definiowania zarodka. Jakby tego było mało w Sejmie leży kolejny "projekt obywatelski" zakazujący tabletek po i spirali, jako metod wczesnoporonnych. Tak, tak, dobrze słyszysz. Tu się nie tylko rozbija o aborcję w traumatycznych przypadkach kiedy kobieta zachodzi w wyniku gwałtu, nosi chore dziecko czy sama jest chora. PiSowcy próbują chorą ideologię katolicką wprowadzić również w innych dziedzinach. A te działania przeczą aborcji, bo jak ograniczymy antykoncepcję i wiedzę na jej temat to niechcianych ciąż będzie więcej. Po prostu.

niebezpieczną rzeczą jest myśleć ,zę wszyscy są głupi a tylko ty mądra :) a biblijnie ? " pycha kroczy przed upadkiem " :)

Gość gość
isssssss dziś Tak czy inaczej - w sumie Twoja sprawa. Skoro Ty chcesz sobie nadinterpretowywać to możesz i wierzyć, że życie człowieka zaczyna się od męskiego wytrysku. x tak ? a gdzie to napisałam ? chyba w twojej pustej głowie X A kto cytował Pismo Święte mówiące o nocy poczęcia w czasie której powstał mężczyzna":)?

Gość gość
issssss dziś A tak poza tym to taka z Ciebie przykładna katoliczka, że innych, którzy nie myślą tak jak Ty i poddają Twe interpretacje pod wątpliwość od głupich wyzywasz? Zapewne znalazłyby się się słowa potępiające takie Twoje zachowanie. Bo pycha to grzech moja droga. I kimże Ty jesteś aby mnie z moich rzekomych czynów rozliczać? Co to ma znaczyć, że "to ty osobiscie odpowiesz za swoje czyny "? Za jakie niby czyny odpowiem i jakie to niby grzechy mam na sumieniu moja droga? Co Ty na ich temat wiesz, że się tak wypowiadasz? Jak już tak odnosisz się do Pisma Świętego to proszę bardzo: Kto jest bez grzechu niech pierwszy rzuci kamieniem. Taka z Ciebie święta? x nie rozliczam tylko informuje - rozumiesz czy tez nie ? nie jestem katoliczka usmiech.gif z głupim sie nie gada usmiech.gif uciekam do obiadu . Pa X Ale o czym Ty mnie informujesz? Że odpowiem za swoje czyny? Brzmiało to jak jakaś co najmniej groźba albo rozliczenie z nie wiadomo jakich grzechów. Na Twoim miejscu uważałabym na własne grzechy. A czy jesteś katoliczką, żydówką czy świadkiem jehowy to mnie wszystko jedno, bo przemawia przez Ciebie fanatyzm religijny, a nie wiedza jakakolwiek.

Gość isssssss
3 „Niech przepadnie dzień, w którym się narodziłem,+ i noc, gdy ktoś powiedział: ‚Poczęty został krzepki mężczyzna!’ xxx o czym tu mowa ? przeczytaj cała ksiege Hioba , nie wyrywaj z kontekstu . Czyzby wg ciebie do zapłodnienia czy tez stosunku dochodziło tylko w nocy ? heh Prosze cie nie szukaj haczyków bo ich nie znajdzoesz . Dlaczego napisałam z głupim nie gadam ? bo nie rozumiesz i nie znasz mojego stanowiska tylko chciałas sie czegos uczepic i osmieszyc co ci sie nie udało :) a z takimi osobami nie ciagnie sie dalej rozmowy bo nie ma sensu .

Gość gość
isssssss dziś 3 „Niech przepadnie dzień, w którym się narodziłem,+ i noc, gdy ktoś powiedział: ‚Poczęty został krzepki mężczyzna!’ xxx o czym tu mowa ? przeczytaj cała ksiege Hioba , nie wyrywaj z kontekstu . Czyzby wg ciebie do zapłodnienia czy tez stosunku dochodziło tylko w nocy ? heh Prosze cie nie szukaj haczyków bo ich nie znajdzoesz . Dlaczego napisałam z głupim nie gadam ? bo nie rozumiesz i nie znasz mojego stanowiska tylko chciałas sie czegos uczepic i osmieszyc co ci sie nie udało usmiech.gif a z takimi osobami nie ciagnie sie dalej rozmowy bo nie ma sensu X Ależ to Ty ten fragment zacytowałaś, niby jako dowód kiedy dochodzi do zapłodnienia. A teraz się wypierasz...:/

Gość gość
Dobrze ze mieszkam w kraju gdzie aborcja,pigulki po i antykoncepcja jest za darmo :P

Gość gość
Dobrze że ja jestem facetem a nie kobieta.

Gość gość
Jakich dzieci?? Chyba usuwanie zarodków... nie można zabić czegoś, co nie żyje, a zarodek nie ma czynności życiowych, układu oddechowego, nerwowego, w początkowej fazie nie ma serca ani żadnych innych narządów. To po prostu połączone komórki, jak wiele innych komórek-częśc organizmu matki. A katoliczką nie jestem-konstytucja tego kraju gwarantuje mi wolność wyznania.

Gość gość
A co z zgwalconymi które w ciążę zajda. To jest dopiero poniżenie dla kobiety. A facet który zg***** żyje sobie i może na wolności chodzi. Facetowi dupa przy porodzie się nie rozgrywa i nie boli. Kobiecie boli gwałt potem ciąża z gwałtu i porud. I upokozenie potraktowanie jak rzecz.

Gość gość
Boże oświeć ludzi ślepych jak autor. Ludzie ta cała propaganda z aborcja jest tylko po to żeby zagłuszyć to ze Kanada chce sprowadzić do polski samo GMO A WY SIE TYLKO WYZYWACIE I KLOCIICIE. I autorze bie wyjeżdżaj tu z Bogiem, bo to że ktoś wieży to nie znaczy, że ma robić wszystko pięknie. Bóg dał nam wolna wolę i każdy z nas popełnia grzechy

Gość isssss
gość dziś isssssss dziś 3 „Niech przepadnie dzień, w którym się narodziłem,+ i noc, gdy ktoś powiedział: ‚Poczęty został krzepki mężczyzna!’ xxx o czym tu mowa ? przeczytaj cała ksiege Hioba , nie wyrywaj z kontekstu . Czyzby wg ciebie do zapłodnienia czy tez stosunku dochodziło tylko w nocy ? heh Prosze cie nie szukaj haczyków bo ich nie znajdzoesz . Dlaczego napisałam z głupim nie gadam ? bo nie rozumiesz i nie znasz mojego stanowiska tylko chciałas sie czegos uczepic i osmieszyc co ci sie nie udało usmiech.gif a z takimi osobami nie ciagnie sie dalej rozmowy bo nie ma sensu X Ależ to Ty ten fragment zacytowałaś, niby jako dowód kiedy dochodzi do zapłodnienia. A teraz się wypierasz...:/ x sorka ale naprawde Cie nie rozumiem :(

Gość issssss
gość dziś Jakich dzieci?? Chyba usuwanie zarodków... nie można zabić czegoś, co nie żyje, a zarodek nie ma czynności życiowych, układu oddechowego, nerwowego, w początkowej fazie nie ma serca ani żadnych innych narządów. To po prostu połączone komórki, jak wiele innych komórek-częśc organizmu matki. A katoliczką nie jestem-konstytucja tego kraju gwarantuje mi wolność wyznania. x taaaa zanim urośnie okzałe drzewo do ziemi wrzucaz ziarenko .

Gość gość
isssss dziś gość dziś isssssss dziś 3 „Niech przepadnie dzień, w którym się narodziłem,+ i noc, gdy ktoś powiedział: ‚Poczęty został krzepki mężczyzna!’ xxx o czym tu mowa ? przeczytaj cała ksiege Hioba , nie wyrywaj z kontekstu . Czyzby wg ciebie do zapłodnienia czy tez stosunku dochodziło tylko w nocy ? heh Prosze cie nie szukaj haczyków bo ich nie znajdzoesz . Dlaczego napisałam z głupim nie gadam ? bo nie rozumiesz i nie znasz mojego stanowiska tylko chciałas sie czegos uczepic i osmieszyc co ci sie nie udało usmiech.gif a z takimi osobami nie ciagnie sie dalej rozmowy bo nie ma sensu X Ależ to Ty ten fragment zacytowałaś, niby jako dowód kiedy dochodzi do zapłodnienia. A teraz się wypierasz...:/ x sorka ale naprawde Cie nie rozumiem X Sorry, ale w takim razie chyba masz rozdwojenie jaźni, albo udajesz głupią. Pytałam o teksty z Biblii pokazujące kiedy zaczyna się życie, a Ty w odpowiedzi podałaś ten tekst o nocy kiedy doszło do poczęcia i powstał krzepki mężczyzna. A teraz niby się bronisz, że to fragment wyrwany z kontekstu i trzeba czytać całość. Jak już napisałam wcześniej: możesz sobie wierzyć w to, że życie powstaje po zgaszeniu światła - Twoja sprawa. Ale nie wciskaj ciemnoty innym.

Gość gość
Ej co Wy piszecie, przecież plemnik to mały człowiek. Plemnik to te ziarenko z którego życie powstaje:)

Gość issssss
Sorry, ale w takim razie chyba masz rozdwojenie jaźni, albo udajesz głupią. Pytałam o teksty z Biblii pokazujące kiedy zaczyna się życie, a Ty w odpowiedzi podałaś ten tekst o nocy kiedy doszło do poczęcia i powstał krzepki mężczyzna. A teraz niby się bronisz, że to fragment wyrwany z kontekstu i trzeba czytać całość. Jak już napisałam wcześniej: możesz sobie wierzyć w to, że życie powstaje po zgaszeniu światła - Twoja sprawa. Ale nie wciskaj ciemnoty innym. x aod kiedy zaczyna sie życie ? od poczecia !

Gość gość
17:19 A jak to poczęcie definiujesz?

Gość gość
issssss dziś Sorry, ale w takim razie chyba masz rozdwojenie jaźni, albo udajesz głupią. Pytałam o teksty z Biblii pokazujące kiedy zaczyna się życie, a Ty w odpowiedzi podałaś ten tekst o nocy kiedy doszło do poczęcia i powstał krzepki mężczyzna. A teraz niby się bronisz, że to fragment wyrwany z kontekstu i trzeba czytać całość. Jak już napisałam wcześniej: możesz sobie wierzyć w to, że życie powstaje po zgaszeniu światła - Twoja sprawa. Ale nie wciskaj ciemnoty innym. x aod kiedy zaczyna sie życie ? od poczecia ! X Oczywiście masz prawo tak to sobie interpretować:) Ale kiedy następuje dokładnie to "poczęcie" i czym ono jest to już ciut bardziej zawiła sprawa, prawda? W czasach kiedy pisano Pismo Święte wiedza była taka, że zapewne sądzono, że już w czasie stosunku to następowało, więc trudno aby współczesny człowiek polemizował z dokumentem pisanym wieki temu. Oczywiście wiara to sprawa indywidualna, pisałam już o tym wiele razy i każdy ma prawo wierzyć w co mu się żywnie podoba. Tylko czemu osoby wierzące tak agresywnie próbują narzucić swój światopogląd osobom niewierzącym, lub wierzącym, ale poddającym w wątpliwość niektóre z nauk? Tak, tak, agresywnie. Bo Twój temat autorko w gruncie rzeczy jest agresywnym atakiem. Wyzywasz kobiety od suk i morderczyń. Do tego Ty i Tobie podobni próbują podważać dokonania medycyny i wiedzę medyczną narzucając prawo kościelne wbrew temu co mówi nauka. Czy ktoś Ci broni wierzyć w Twojego Boga? Nikt. Zachowaj rozsądek, dystans i szacunek w stosunku do innych.

Gość isssss
W czasach kiedy pisano Pismo Święte wiedza była taka, że zapewne sądzono, że już w czasie stosunku to następowało, więc trudno aby współczesny człowiek polemizował z dokumentem pisanym wieki temu. x to nie ludzie sądzili tylko Bóg to wie !!!! „Oczy twoje widziały nawet mój zarodek, a w twej księdze były zapisane wszystkie jego cząstki” (Psalm 139:16) oczy Boga dziewczyno ty Boga chcesz podwazac ? jesli zyjesz wg zasad bożych unikasz wielu truddnosci i rozczarowan . zasady sa po to by było nam łatwiej nie raniac nikogo kochajac |Stwórce

Gość isssss
Bo Twój temat autorko w gruncie rzeczy jest agresywnym atakiem. Wyzywasz kobiety od suk i morderczyń. Do tego Ty i Tobie podobni próbują podważać dokonania medycyny i wiedzę medyczną narzucając prawo kościelne wbrew temu co mówi nauka. Czy ktoś Ci broni wierzyć w Twojego Boga? Nikt. Zachowaj rozsądek, dystans i szacunek w stosunku do innych. x klepiesz w kólko to samo bez sensu ! przeciez to cie nie zwalnia z odpoiwedzialnosci przez Bogiem . Ty mozesz sobie twierdzic co chcesz jednak rzeczywistosc jest inna .

Gość isssssss
i koniecznie przeczytaj temat bo ie masz pojecia o czym pisałam ale wszystko popsułas swoimi wywodami :) :) :)

Gość gość
Jakim Bogiem? Tym w którego Ty wierzysz? A może ja w niego nie wierzę? A może Boga nie ma?

Gość issssss
gość dziś Jakim Bogiem? Tym w którego Ty wierzysz? A może ja w niego nie wierzę? A może Boga nie ma? x popatrz dookoła jesli jeszcze tego nie zrobiłas :) ja wierze , ty nie ale On istnieje i stworzył to wszystko co dookoła ciebie .

Gość gość
Ale ja nie z Bogiem polemizuję ale z Toba:) a Ty Bogiem nie jesteś :) I Twoja interpretacja słów z Biblii mnie nie przekonuje.

Gość gość
A teraz ...UWAŻNIE przetyjacie wpis z 16.07 a potem jeszcze raz ... I wygooglajcie sobie "CETA konsekwencje dla Polaków" . Rozjaśni wam sie szybko -ten bajzel aborcyjny to ustawka by motłoch nie zauważył umowy międzynarodowj ktora DO GÓRY NOGAMI wywróci ludzom życie .OD 18X w żywności moze być wszystko , ochrona konsumeneta przestaje istnieć a jak od tego umrzecie ..to możecie skarżyć w sądzie :O Korporacje z Can i USA są wyjęte z pod polskiego prawa ...niech dotrze do was co to znaczy .

Gość gość
Zgadzam się z powyższą wypowiedzią. Pewnie, że specjalnie złożono ten projekt żeby odwrócić uwagę od CETA. Wtedy to dopiero zacznie rodzić się mnóstwo dzieci z autuzmem i innymi chorobami niewykrywalnymi podczas badań prenatalnymi, że o nowotworach i fali otyłości nie wspomnę . Temat aborcji jest ważny ale CETA również

Gość gość
Chore dziecko to nie jest powód !??!! A co jest ? Jak dziecko ma się urodzić i być warzywem przez całe życie to dobrze ? Zróbmy tak jak "wychowasz" takie dziecko i zapewnisz mu opieke po swojej śmierci to pogadamy. ;) Aha i masz być szczęśliwa, nie zmęczona bo przecież to normalne dziecko :;)

Gość gość
A mysle, ze nie. Ten rzad jest tak bezczelny, ze CETA przeszloby bez zadnego czajenia sie. Zgadzam sie, teraz to bedziemy miec dopiero epidemie chorob. Fala bialaczek u malych dzieci, tarczyce, nieplodnosc, wiecej nowotworow i szereg innych.