Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od którego miesiąca dawałyście dzieciom kaszki,słoiczki przy karmieniu mm ?

Polecane posty

Gość gość

Mój syn w poniedziałek skończy 4 miesiące. Wielu ludzi zadawało mi już pytanie czy dajemy kaszki i słoiczki/obiadki. Dziś spotkałam się z opinią pielęgniarki środowiskowej że możemy już powoli wprowadzać inne pokarmy. Podkreslila że tymbardziej że jest karmiony mm. Zastanawiam się czy zacząć coś wprowadzać czy poczekać. Z opini koleżanek wiem że dawały już od 3 miesiąca. W czwartek mamy szczepienie więc jeszcze zapytam lekarza. A teraz chce po prostu poznać Wasze opinie i doswiadczenia.

Gość gość
Po 4 i nie wczesniej

Gość gość
A od czego zaczynałaś? Jakie kaszki? Jakie smaki? W jakiej ilosci?

Gość Gość1234569
Po ukończeniu 4 miesiąca. Najpierw warzywa, potem podawałam owoce a po 5 miesiącu kaszki. Kaszki z reguły kupowałam holle czy topfer ale nestle zdrowy brzuszek czy bobovite tez czasami.

Gość gość
A kaszki smakowe ?

Gość gość
Możesz kupić "bezsmakową" wspomnianej firmy holle i do tego dodać jakieś owoce ze słoiczka.

Gość gość
Od 4. Ten pierwszy miesiąc to tak delikatnie np: jabłko za 2 dni marchewka potem kartofel, gruszka, banan, truskawka, dynia. Wszystko co dwa dni wprowadzałam i dosłownie po 2-3 łyżeczki ( chyba ze bardzo smakowało) . Od 5mc zaczęłam mieszać warzywa i owoce a od 6 mc podaje juz obiadki z mięsem lub ryba i kaszki.

Gość gość
ja dawałam po 4 m marchewke, a to zupe marchewkowa, ziemniak z czyms tam, warzywa, warzywa i owoce, glownie jabłko, i suszona sliwka bo cora bardzo lubi mimo, ze to na sraczkę. kaszki dawałam od 6 miesiąca, smakowe chyba od 7. ogolnie bardzo się trzeslam żeby córce cos podac:) czy nie rozboli ja brzuszek, czy nie będzie zatwardzenia, i dawałam bardzo rzadko, nieregularnie, ale tak około miesiąc się przekonałam, bylam już pewna tego co robie i poleciało, nabrałam pewnoći, teraz brakuje mi pomysłow co dawać jeść

Gość gość
A karmiłaś piersią czy mm ? I czy to ma jakieś znaczenie ?

Gość gość
do 5,5m karmiłam mieszanie, potem tylko mm