Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamusie autystow

Polecane posty

Gość gość

Z jakich terapii korzystaja wasze dzieci? Z czego warto skorzystac (na nfz lub prywatnie),ktore przynosza waszym dzieciom najlepsze efekty?

Gość gość
Behawioralna, tus, logopeda. Wszystko po jednej godzinie tygodniowo, na nfz, ale w swietnym osrodku. Niedlugo dojdzie nam wwr w przedszkolu, ale nastawienie do tego mam sceptyczne. Terapia w osrodku daje duze efekty, corcia sie zaczela pieknie rozwijac pomimo swoich trudnosci.

Gość gość
Co to jest tus? My dopiero zaczynamy, będzie wwr, ale nie wiem co i jak dokładnie. Na razie jest logopeda i chodzimy do klubu malucha i sale zabaw, zeby się uspoleczniala. Widzę że kontakt z innymi dziećmi ma super wpływ, terapie jednak to nie to samo.

Gość gość
Tu autorka Wlasnienco to tus? My na razie neurologopeda prywatnie.teraz jestesmy w trakcie diagnozy i chcemy skorzystac z terapii behawioralnej,tam tez dostanie logopede i zajecia grupowe. Mozemy starac sie o konie-warto? Chcemy prywatnie skorzystac z terapi czaszkowo-krzyzowej -slyszalam o niej duzo dobrego. Jak cwiczycie z dziecmi w domu?

Gość gość
I jeszcze co sadzicie i biofeedback? U synka sa problemy ze skupieniem uwagi.

Gość gość
Ok.juz sobie poczytalam o tus i to chyba te zajecia grupowe beda :)mozesz napisac cos wiecej jak to wyglada w praktyce?

Gość gośćlaura
Dieta jest konieczna,wylkuczyc calkowicie cukier,badania z wlosa na metale ciezkie w lodzi jest takie labolatorium gdzie mozna wyslac probke wlosa,wedlug tych badan wystosowana jest dieta dla dziecka,moje w czasie rozpoczecia diety zaczelo mowic,dzieci autystyczne czesto sa tzw,geniuszami,w ciagu miesiey sytuacja moze sie zmienic

Gość gośćlaura
Warto poszukac adresu tego labolatorium w lodzi to jest na ulicy huta jagodnica,wpisac warto analiza pierwiastkowa wlosow na metale ciezkie,autyzm od szczepionek w ktorych rtec znikomych ilosci jest,to uszkadza system nerwowy,a dieta pomaga,nam pomogla naszemu dziecku

Gość gość juzia
Pisalam o 22.14 tus to inaczej trening umiejętności społecznych, czyli zajecia grupowe;) u nas to wyglada tak, ze jest grupa 3-5 osobowa i dzieci ucza sie poprzez zabawe. Graja w planszowki, loteryjki, w chowanego;) ucza sie przekazywac kolejke, zglaszac do odpowiedzi, czekac na swoja kolej itd... U nas to akurat bardzo pomoglo, corka latwiej znosi porazke, szybciej sie wycisza, zrozumiala, ze nie zawsze sie wygrywa;)

Gość gość
Żeby sama rtec, a co z aluminium i cała reszta. Moje dziecko po infanrixie przestało patrzeć mi w oczy..