Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak to mozliwe ze ludzie daja sie wciagac do sekt???

Polecane posty

Gość gość

i nie mają instynktu, że coś jest nie tak. Jak można dawać sobą manipulowac ? ufać bezgranicznie obcym? zawsze mnie to dziwiło ;/

Gość gość
a jesteś w katolickiej sekcie?

Gość gość
Każdy człowiek ma potrzeby, a jedną z nich jest potrzeba przynależności.

Gość gość
dokładnie, nie każda grupa oferuje to czego w danej chwili człowiekowi potrzeba, różni ludzi mają różne potrzeby a niektóre sekty oferują atrakcyjne warunki przynależności, tom cruse przecież normalny człowiek, mógł być chrześcijaninem jak większość zdeklarowanych celebrytów, ale zapewne chciał być oryginalny,... i apropo kościół nie uwiązuje na krótkiej smyczy ani finansowo ani moralnie

Gość gość
KK nie jest sekta. Wiem jak wygląda życie w sekcie bo byłam w jednej a w kilku różnych mam znajomych i rodzinę. Tylko, że ja dałam zwerbować się jako zagubiona i nieszczesliwa nastolatka,nieswiadoma zla ,masakrycznie naiwna (14 lat). Kiedy doroslam odeszlam sama choć miałam zamiar zrobić to wcześniej, w pewnych momentach wchodzą do głowy myśli że cos jest nie tak , ze mi to szkodzi... Nie wiem,może większość ludzi ma mentalnosc niewolników.. potrzeba przynależności swoją drogą,korzyści tez ale jakie straty. I ta cała warunkowa"milosc". To już lepiej znaleźć jedna osobę i z nia założyć udany duet.Podszkolic się z psychologii jak tworzyć dobre relacje , pracować nad sobą , ale pewnie że wygodniej jest coś robić pod przymusem..