Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do prawdziwego faceta.

Polecane posty

Gość gość

Czy piękna, inteligentna, wykształcona kobieta jest wyzwanie dla mężczyzny ?

Gość gość
yhym ja mam tylko liceum

Gość gość
Odpowiadam- myślę ze tak, dla tych z "górnej półki". Z niższej nawet nie spróbują podejść, chyba ze któryś ma o sobie wysokie mniemanie!

Gość gość
Możesz rozwinąć: "z górnej półki" i " z tej niższej" ? Co masz konkretnie na myśli.

Gość gość
Odpowiadam- myślę ze tak, dla tych z "górnej półki". Z niższej nawet nie spróbują podejść, chyba ze któryś ma o sobie wysokie mniemanie!

Gość gość
Kasa, wykształcenie, inteligencja, pozycja społeczną. To tak jak jazda BMW, a fiatem 126p

Gość gość
T z "wyższej półki"przeważnie dają tym równym sobie,nierzadko dają więcej pobzykać bo myślą że są wiele więcej warte!

Gość gość
Zależy co rozumiesz przez 'wyzwanie' .. Jeżeli myślisz, że wyzwanie, to zaciągnięcie jej do łóżka, to jesteś w błędzie, bo wiele kobiet o cechach, które przedstawiasz ma bardzo luźne podejście do tych spraw i posiadają wiele partnerów seksulanych, więc czy należy traktować to jako wyzwanie.. Raczej nie. Aczkolwiek z drugiej strony jest kwestia indywidualna i nie można tutaj generalizować. Są kobiety bardziej i mniej rozwiązłe. Uroda i inteligencja nie mają nic do tego. Wyzwaniem może być wspólne życie z taką dziewczyną. Bo jeżeli jesteś na jej poziomie emocjonalnym i poznania co ona, to wszystko będzie Tobie naturalne i przychodziło bardzo łatwo. W sensie aby zapewnić jej rozrywkę czy dobry temat do porannej kawy. Natomiast jeżeli 'jest bardziej ogarnięta' niż Ty, to tak będzie to wyzwanie, bo do każdego spotkania będziesz musiał się odpowiednio przygotować.

Gość gość
Wyższa polka-syn prezydenta Niższa - syn rolnika, budowlanca

Gość gość Tom
Do autorki Taka kobieta stanowi wyzwanie, ale i zarazem nie. Wszystko zależy jaki typ mężczyzny będzie nią zainteresowany. Dla faceta z pozycją, urodą, dobrym charakterem i stabilną sytuacją finansową taka kobieta to żadne wyzwanie. Dla facetów, którzy nie mają dobrego charakteru, urody bądź stabilnej sytuacji życiowej taka kobieta to szczyt bardzo trudny do zdobycia.

Gość gość
Syn...którego byłego prezydenta? Od razu dałabym sobie spokój.

Gość dziewczyna z fotografii
hehe gdybym miała być z synem Wałęsy lub Komorowskiego to dziękuję bardzo,wolę tego z nizszej półki ale porządnego i uczciwego

Gość gość prawdziwy facet
ja nie jestem z górnej półki, nie jestem też z niskiej i nie dziele dziewczyn na kategorie, więc odpowiedz pewnie po części już znasz. Wszystko zależy od kobiety, jak jest opryskliwa chamska nudna lub jest spetryfikowanym snobem traktuję ją jak niebyt, kimkolwiek nie jest :D

Gość gość
Czy piękna, inteligentna, wykształcona kobieta jest wyzwanie dla mężczyzny ? x Jest standardem. Uroda, rozum i wykształcenie to normalna rzecz, a nie cuda na kiju.

Gość gość
Pisząc "wyzwanie" - oczywiście chodziło o wszystko , choć ostatecznie o wspólne życie z taką dziewczyną. Nie rozumiem dlaczego tak dużo samotnych kobiet jest właśnie wśród tych inteligentnych, zadbanych , starających się radzić sobie z życiem jak umieją.

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego tak dużo samotnych kobiet jest właśnie wśród tych inteligentnych, zadbanych x Ja takich nie znam. Tzn samotnych.

Gość gość
To oznacza , że istnieją dwa równoległe światy , bo ja znam takich mnóstwo. A to tłumaczyłoby dlaczego ci fajni faceci i te piękne inteligentne dziewczyny nigdy się nie spotkali.

Gość gość
Pisząc "wyzwanie" - oczywiście chodziło o wszystko , choć ostatecznie o wspólne życie z taką dziewczyną. Nie rozumiem dlaczego tak dużo samotnych kobiet jest właśnie wśród tych inteligentnych, zadbanych , starających się radzić sobie z życiem jak umieją. x dlatego ze one prowadza bardzo rozwiazly tryb zycia

Gość gość
Nie wiem czy dwa światy, czy może raczej gruba przesada. Nagminne używanie zwrotów "wszyscy", "większość", "wiele" zupełnie bezpodstawnie. Ktoś zna dwie wolne ładne kobiety i zakłada temat "dlaczego tyle ładnych i samotnych kobiet". Ja takiego uogólniania nie traktuję poważnie.

Gość gość
Ok. uogólnienia może nie są najlepsze, ale tu nie chodzi o pojedynczy przypadek , osobiście znam takich osiem.

Gość gość
Dziwna sprawa. Nie znam ani jednej samotnej kobiety, nawet brzydkiej i głupiej. Istny koszmar faceta singla.

Gość gość
Kobiety mające równocześnie wielu partnerów seksualnych to d***** niezależnie od ich wykształcenia atrakcyjności i innych atrybutów

Gość gość
Rzeczywiście dziwne. Czyli istnieją jednak dwa rownoległe światy. A czy rzeczywiście istnieją kobiety brzydkie ? czy tylko zaniedbane?

Gość gość
W pytaniu autorki zawarta jest teza jakoby piękno i inteligencja zawsze czyniły kobietę wyjątkowo atrakcyjną, oczywiście jest to teza błędna. Na atrakcyjność kobiety wpływa wiele cech, nie tylko ładna buzia i książka w torbie. Stereotyp kobiety pięknej i inteligentnej jako obiektu westchnień większości mężczyzn to wytwór wyobraźni czytelniczek (i autorek) Cosmo, Twojego Stylu, Pani etc. Prawda jest taka, że kobiet ponadprzeciętnie inteligentnych (podobnie jak mężczn) jest kilka procent, podobnie kobiet ponadprzeciętnej urody. Kombinacja tych wartości daje kilka procent z kilku procent, czyli promile, i oczywiście nie chodzi o promile we krwi faceta z baru, który chce wyrwać towar na jedną noc. Niemniej, większość samotnych czytelniczek ww. miesięczników daje sobie wmówić, że zaoczne studia wyższe i umiejętność nałożenia makijażu czyni je kobietami zbyt atrakcyjnymi dla przeciętnego faceta. Przyjemniej w końcu uważać siebie za zbyt atrakcyjną, niż za nieatrakcyjną.

Gość przerost tresci nad forma
prawie kazda uwaza sie za piekna i inteligentna a wyksztalconych jest ponad polowe wiec to zadne wyzwanie.

Gość gość
dziś Trafne spostrzeżenie . A zatem pytanie powinno brzmieć : jakie cechy kobieta winna posiadać aby czyniły ją wyjątkowo atrakcyjną ?

Gość gość
Odpowiedź: cechy, których szuka u kobiety ten jedyny, konkretny mężczyzna, w którym jest zakochana ;-)

Gość gość
Odpowiedź nic nie wnosi do sprawy , zatem uznaję, że należy zmienić pytanie: jakie cechy kobieta winna posiadać aby czyniły ją wyjątkowo atrakcyjną dla Ciebie?

Gość gość
Przede wszystkim musimy się rozumieć, nadawać na tych samych falach. Reszta może być przeciętna, jak ja.

Gość gość
Czyli teoria zawarta we wcześniejszych wpisach dotycząca półek wyższych i niższych legła w gruzach. Gdyż bez znaczenia jest fakt kto z której półki , bo ostatecznie i tak chodzi „ o dobry temat do porannej kawy" jak to ktoś trafnie ujął.