Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co sadzicie o metodzie usypiania mojej znajomej? Czy to normalne?

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio rozmawiałam z moja dawna znajoma o naszych dzieciach itd. Ona ma niespełna dwulatka i 3-miesieczniaka. Stwierdziła, ze jej dwulatek zasypia (i na drzemke i na noc) TYLKO... bedac hustanym w hustawce stojacej w domu. Potem, jak zasnie w hustawce, ona go musi przenosic do lozka. Powiedziała, ze nie ma szans aby zaczal inaczej, i jak spia gdzies poza domem (np u dziadkow) to ona musi brac te hustawke ze soba, jesli w tamtym domu nie kupili takiej samej dla jej syna. Przyznam szczerze, ze bylam lekko zaskoczona. Ja wszystko rozumiem i jestem ostatnia do bycia matka polka dajaca madre rady, ale tak sobie mysle, ze ona sobie strzela sama w piete. Najgorsze to nauczyc dziecko jakichs dziwnych nawykow i potem ciezko to wykorzenic. Tym bardziej, ze dwulatek to juz duze dziecko, powinno chyba zasypiac w lozeczku, ewent na lozku z rodzicami przy ksiazeczce itp. Oczywiscie nic nie komentowalam i nie zamierzam robic jej przykrosci, ale ciekawa jestem, co inne matki o tym sadza?

Gość gość
Dla mnie w ogóle wszelkie formy usypiania to dziwna rzecz- moje dziecko od początku usypialo samo, czy to w łóżeczku czy wózku, czasami faktycznie ma jakiś gorszy moment, to wtedy wystarczy patrząc za rączkę i śpi

Gość gość
U moich znajomych było podobnie. Mama usypilala 3latka tylko w huśtawce i była straszna gehenna z nim. W końcu ojciec dziecka się wkurzył i zakończył ten rytuał. Oczywiście nie bez problemów. Jednak uważam ze to była ich prywatna sprawa i szczerze mówiąc nie mieszalam się. Nie miałam pomysłu nawet jak pomóc.

Gość gość
Moja 16m zawsze zasypiała sama. Pozytywka, ulubiony miś i smoczek. Musi być sama w pokoju inaczej wstaje i krzyczy.

Gość gość
Dokładnie jak mój syn