Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laura966

Uciążliwy trądzik

Polecane posty

Gość Laura966

Witam, mam 21 lat, z trądzikiem zmagam się mniej więcej od 15 roku życia. Stosowałam już chyba wszystkie medykament świata ( Izotek, Zineryt, Normaclin, Normatabs, Visaxsinum, Metronidazol i wiele innych) odwiedziłam blisko 10 dermatologów z różnych miast i wciąż nie widać efektu na dłuższą metę. Każdy lekarz przepisywał mi maści/ kremy/ pasty/ tabletki metodą prób i błedów. Moja skóra po ok. 2/3 tygodniach przyzwyczajała się do leku i nagle przestawał działać. Na każdej kolejnej wizycie słyszałam ''To teraz spróbujemy tego" i zawsze to samo.. 2/3 tygodnie zero pryszczy a po tym czasie nawrót. Trzymiesięczna dieta, ziółka, drożdże, domowe sposoby też nie zdały egzaminu. Co ciekawe trądzik znika prawie całkowicie w okresie letnim od maja do września a od jesieni do konca wiosny wraca. Dodam że nie biorę środków antykoncepcyjnych (i nie zamierzam) a słyszałam że one redukują trądzik o ile ma podłoże hormonalne. Mój trądzik działa jak chce, czy jem zdrowo, czy jem fast foody, czy mam miesiączkę czy też nie, on zawsze wiernie jest ze mną. Nie jest to obfite to zazwyczaj 4-5 pryszczy na całą twarz ( i tylko twarz) ale są to ogromne ''gule'' i bardzo bolą kiedy rosną. Nie wyciskam ich, cierpliwie czekam i smaruje na noc np pastą cynkową lub tormentiolem. Proszę o porady, to już ponad 6 lat, a ja mam już dość walki i maskowania tego.

Gość Laura966
Zapomniałam dodać że zazwyczaj są to okolice brody i nosa. Na policzkach i czole nigdy nie miałam trądziku.

Gość gość
ile wody dziennie pijesz?

Gość gość
Z tym też już próbowałam, w czasie diety piłam 1,5-2 l dziennie co też nic nie dawało. Teraz troche mniej, coś koło litra.

Gość Laura966
Teraz powaznie sie nad tym zastanawiam i to moze miec sens.. Dzieki wielkie, bede probowala isc w ta strone, bo do tej pory myslalam ze to jest najzwyklejszy trądzik, a mozliwe ze nie..

Gość gość
Ja również jestem zadowolona z efektów jakie dało mi zażywanie iqface, do samego środka przekonały mnie pozytywne zmiany jakie zauważyłam u koleżanki. Spytałam się o to co ona używa i jak mi podała nazwę, to kupiłam to samo. Nie żałuję, że tak zrobiłam, bo środek naprawdę jak najbardziej skuteczny

Gość gość
ja stosuje punktowo benzacne i ładnie wszystko przysusza. Poza tym staram się nie przesadzić z makijażem żeby nie zatykać tego wszystkiego. Wystarczy mi korektor i do tego puder transparentny z z miss sporty

Gość gość Anka
Ja akurat na trądzik zastosowałam IQface i u mnie rewelacja, po 3 miesiącach nie ma śladu po trądziku, teraz dodatkowo środek jest w znacznie obniżonej cenia, bo kuzynka zamawiała na Allegro i 2 opakowania tylko za 99zł

Gość gość
Polecam czysty żel aloesowy. www.aloesnatura.pl Wielu kosmetologów już wie, że stosowanie aloesu powoduje dobre rezultaty w leczeniu wielu chorób skóry, ponieważ łatwo wchłania się przez wszystkie 3 warstwy skóry, by usunąć bakterie i zawartości łojowe z porów. Składniki odżywcze oraz minerały zawarte w roślinie zwiększają efekty lecznicze wszystkich chorób skóry, włącznie z trądzikiem różowatym, trądzikiem młodzieńczym oraz łuszczycą. Witaminy i aminokwasy wzmagają produkcję nowych komórek oraz ich regenerację. W efekcie aloes jest uznawany za najlepszy naturalny regenerator komórek.

Gość Anusia72
Ja polecam tabletki na trądzik Nonacne http://natradzik.milejdi.pl dzięki niemu w końcu uporałam się z tym moim wstydliwym problemem;)