Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozwiedzionania

alimenty na żonę

Polecane posty

Gość rozwiedzionania

Rozwiedliśmy się i rozwód z jego winy, było to 6 lat temu. Pracowaliśmy oboje, dzieci nie było. On ma teraz żonę i 2 dzieci. Ja zarabiałam 1400zł a teraz mam 1500zł, on zarabiał 2500zł a teraz podobno ma dochodu ok 12 tysięcy (wiem od wspólnego znajomego). Zastanawiam się czy otrzymałabym alimenty od niego gdybym go teraz o nie pozwała? Rozwód z orzeczeniem winy daje mi prawo do alimentów przez całe życie więc tutaj jest plus dla mnie tylko czy fakt, że pracuję nie zniweczy tego? Nie mówię, że chcę połowy jego majątku ale te 500-700 złotych fajnie byłoby mieć więcej. Po rozwodzie on się wyprowadził, ja musiałam dokończyć spłacanie kredytu także troche mnie to szarpnęło, rodzice pomogli i dałam radę ale muszę sama utrzymywać mieszkanie więc nie jest lekko. Mam 36 lat.

Gość gość
kolejny pasożyt, nieudacznik, który chce żerować na czyjejś pracy rusz doopę i sama zadbaj o swoją kasę co za parszywy leń

Gość er356586756443
Chciałbym was przestrzec przed tym co tu wypisujecie na kafeterii. X W Polsce istnieje system do podglądania i namierzania obywateli - system ten obsługiwany jest przez zwykłych ludzi a nie żadne służby specjalne. Dostęp do tego systemu mają zwykli szarzy ludzie....tzn. wasz sąsiad, znajomy etc może was namierzyć i podglądać. X Do tego systemu mają dostęp zwykli ludzie i jak zakładacie tu temat na kafeterii czy na innym forum to mogą was namierzyć tym systemem i podglądać. Cały ekran waszego laptopa/tabletu to kamera. W obudowach(bocznych) waszych laptopów są kamery które nagrywają to co robicie nawet jak laptop jest wyłączony - dźwięk i obraz. To samo z telewizorami wyposażonymi w dekodery TV-naziemnej - te telewizory mają kamerki z mikrofonem przez, które można was podglądać... Cyfrowe radio DAB+(radio zwykłe) to kolejny podsłuch w waszym domu.... X Routery WIFI też mają ukryte kamery z mikrofonem do których można się łatwo podłączyć... System do podglądania sprzężony jest ze wszystkimi dostawcami internetu w Polsce i można was łatwo namierzyć. Można też namierzyć was przez komórkę i oglądać z bliska dzięki satelicie gdy niebo jest bezchmurne.... Uważajcie na siebie bo wasze komputery nagrywają to co robicie i działa to na poziomie sprzętowym(niezależnie od systemu operacyjnego). X Odczytują nawet wasze myśli w głowie przez fale WIFI... X System ten umożliwia namierzenie was nawet z drugiego końca Polski(wioski i miasta). Widać waszą twarz, pomieszczenie oraz to co robicie aktualnie na kompie – wszystko jest też nagrywane.... System ten działa w Polsce od wielu lat... X Co więcej kamerki są w już w każdym urządzeniu AGD podpiętym do prądu.

Gość gość
jestescie po rozwodzie , juz alimentow nie dostaniesz pasozycie

Gość rozwiedzionania
dlaczego wszyscy zaraz na żonę patrzą jak na pasożyta, a jak on w trakcie małżeństwa znalazł sobie nową dziewczynę to było ok, może jeszcze miała się zgodzić na trójkąt i w ogóle na wszystko? nikt nie myśli co przeszła porzucona żona, te pytania w pracy, tłumaczyć się przed wszystkimi "dlaczego on mnie już nie chce", to wszystko jest upokarzające, jemu się odwidziało i to jest ok a jak potem była żona musi sama o wszystko dbać to już nikogo nie interesuje.

Gość gość
Ty nie jedtes juz jego zona pasozycie.

Gość rozwiedzionania
słyszeliście o takim czymś jak alimenty na byłego współmałżonka? skoro wymyślili taką instytucję to chyba nie tylko obecne żony mają prawo do pieniędzy danego faceta pytam czy wg naszych byłych i obecnych zarobków są szanse?

Gość gość
Widocznie c*****a zona bylas jak mu sie odwidzialo. Znalazl nowa i ma dwojke dzieci.

Gość gość
Jestes zwykla zlodziejka, i wyludzaczka.

Gość gość
nie jestes juz jego zona , i zadne alimenty ci sie nie naleza , ja tez jestem po rozwodzie i mam dom na utrzymaniu , zarabiam bardzo malo i jest mi ciezko , ale nawet nie przyszlo mi do glowy zeby bylego meza o alimenty podawac

Gość gość
Jestem kobietą ale... Facet który ma w domu wszystko, nie pójdzie szukać czegoś poza domem. To że znalazł sobie kogoś to nie jest tylko i wyłącznie jego wina. Widocznie nowa kobieta dała mu to czego nie dałaś ty - i nie zawsze chodzi o seks i tylko seks.

Gość gość
gość dziś Jestes zwykla zlodziejka, i wyludzaczka. x ty k****, prymitywie i prostaczko

Gość gość
Jakie alimenty na byla zone?! Co to za bzdura? Serio takie cos jest? Przeciez to jawna niesprawiedliwosc i zlodziejstwo! Nalezy zlikwidowac to i wprowadzic rownouprawnienie dla mezczyzn!

Gość gość
rozwiedzionania dziś słyszeliście o takim czymś jak alimenty na byłego współmałżonka? xxxxxxxxxxx Nie słyszała, bo to jest prymityw i prostaczka, ta co cię wyzywa. Siedzi to na kafe non stop i tylko żony wyzywa ścierwo nic warte.

Gość gość
składaj pozew do sądu. dostaniesz bez problemu nawet tysiąc zł. należy ci się więc dlaczego masz nie dostać?

Gość gość
dziś debilu wygooglu sobie "alimenty na byłą żonę po rozwodzie" i poczytaj a nie rżniesz głupa jeszcze większego niż jesteś

Gość gość
gość dziś nie jestes juz jego zona , i zadne alimenty ci sie nie naleza , ja tez jestem po rozwodzie i mam dom na utrzymaniu , zarabiam bardzo malo i jest mi ciezko , ale nawet nie przyszlo mi do glowy zeby bylego meza o alimenty podawac xxx Bo jesteś głupia :D

Gość gość
No ja nym może to zrozumiala gdyby baba została bez dachu nad głową, bez żadnych środków do życia itd. A tu babę po prostu zazdrość zżera że były jest szczęśliwy i jak by mu tu dokopać... Serio?? Aż taka desperacja??

Gość gość
Należy się tak samo jak alimenty tym nieślubnym bękartom z żonatymi

Gość gość
Jak masz możliwość to idź do sądu po alimenty, a nie pytasz ludzi na forum.

Gość gość
a nie boisz się, że "przypadkiem" spadniesz ze schodów albo potrąci cię samochód? Kto normalny będzie oddawał swoje pieniądze kompletnie obcej osobie...

Gość gość
Kolejne babsko, które chce żerować na byłym mężu. Jak zdrowy człowiek może oczekiwać, aby ktoś na niego pracował...tu widzimy "równouprawnienie". Przecież nawet jeśli sąd przyznałby takie alimenty, to byłaby to kradzież w majestacie prawa...do czego dochodzi wielokrotnie, dlatego powtarzam wszystkim mężczyznom, aby się nie żenili.

Gość rozwiedzionania
alimenty od byłego małżonka jeśli była orzeczona wina należą się jeśli niewinnemu byłemu małżonkowi się pogorszył byt, jakby tak liczyć to my w małżeństwie razem mieliśmy 3900zł czyli po 1950zł na osobę, ja teraz mam 1500zł czyli mam pogorszenie bytu o 450zł a mąż przeciwnie, poprawiło mu się o ponad 10 tysięcy więc te parę stów by mu nic wielkiego nie zrobiło a mnie przeciwnie, poprawiło by bardzo, nie musiałabym każdego miesiąca zastanawiać się jak tu do wypłaty dociągnąć.

Gość hermionaG
Na Twoim miejscu skonsultowałabym się z prawnikiem. Najprościej i najskuteczniej. Może pan Budrewicz ? Zna się w temacie rozwodów i pewnie rzetelni udzieli Ci odpowiedzi na to pytanie.

Gość gość
gość wczoraj a nie boisz się, że "przypadkiem" spadniesz ze schodów albo potrąci cię samochód? Kto normalny będzie oddawał swoje pieniądze kompletnie obcej osobie... x uważaj ku/rwo żebyś ty przypadkiem nie spadła ze schodów albo żeby ciebie nie potrącił samochód

Gość gość
Skoro on miał 2500 a ty 1400 a teraz on ma 12000 to kto ci bronił tak się rozwijać żeby teraz mieć z 7000 - 8000? Dzieci ci w karierze nie przeszkadzały...

Gość gość
A splacilas mu jego wkład w mieszkanie? Skoro to ty w nim zostałaś to raty zapłacone do momentu rozwodu na pół i oddawać.

Gość rozwiedzionania
z mieszkaniem tak się umówiliśmy, że on mi je zostawia ale muszę sama spłacić kredyt, tak samo samochodami się podzieliliśmy, on wziął jeden a ja drugi, uparłam się, żeby ten droższy ale to dlatego, że on sobie umie tam coś ponaprawiać a ja musiałabym do mechaników jeździć i to znowu pieniądze więc chciałam nowsze a on się zgodził. Nikt mi nie bronił ale samej jest ciężko, on sobie firmę założył ale ma tą swoją babę i razem pewnie łatwiej jest wszystko zorganizować.

Gość gość
wy się naprawdę dziwicie, że coraz ciężej wam faceta do ołtarza zaciągnąć? serio? :o

Gość gość
hej. ja niestety zgodziłam się na 300 zl na córkę ale rozwód bez winy. mąż ożenił się ponownie 3 mce po rozwodzie I teraz czasem jest mi ciężko ale nie będę go ciagac po sądach. boje się sądów. jeżeli masz tyle sił w sobie to idź do sądu. faceci nie są niczego warci.