Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zastanawiam się, jak wielu Polaków (mężczyzn) poddało się zabiegowi wazektomii i

Polecane posty

Gość gość

jakie były ku temu powody? Czy chodziło bardziej o względy zdrowotnie psychologiczne, czy fizyczne? Nie pytam drwiąco, prowokacyjnie; pytam z czystej ciekawości, bo to bardzo radykalny krok, ale jednak występuje wśród polskich mężczyzn (nawet tutaj jest aktywny wątek o wazektomii)...

Jakie powody ? Każdy ma różne powody, ale jeden zapewne jest wspólny - brak chęci posiadania większej liczby dzieci/dzieci. Moje powody: 1) zdrowie żony (nie musi się truć tabletkami) 2) posiadanie wystarczającej liczby potomstwa (dwójka starczy :) 3) brak stresu z seksu To są 3 najważniejsze powody, które mną kierowały. Patrząc na wątek na forum Kafeterii jest nas coraz więcej i zapewne liczba mężczyzn po wazektomii będzie przybywać, chyba że zabieg ten zostanie w Polsce zakazany. Wówczas może być różnie....

Gość gość
przecież powód jest tylko jeden... zabieg ten nie ma wpływu na zdrowie przecież. Chodzi tylko i wyłącznie o pozbawienie się płodności

Gość gość
Brak kobiet nadajacych sie na matke wniosek jeden przestac byc plodnym mezczyzna.

Gość gość
Juz widzę jak jakiś facet przez wzgląd na zdrowie żony robi sobie cos takiego. Taaa...

Gość gość
A widzisz gościu 8:27 mój maź zrobił ,mamy dwoje dzieci w domu ,więcej nie chcemy ( mamy kredyt mieszkaniowy ) i trzeba ogarnąć to co sie ma!Jestesmy z mężem długo bo juz 20 lat i antykoncepcja była na mojej głowie...cierpię na migreny i bóle głowy - lekarz stwierdził ze hormony maja negatywny wpływ i było by dobrze gdybym z nich zrezygnowała .Moj maź nie wachal sie ani chwili...powiedział ze on teraz przejmie to na własna głowę .Zabieg trochę kosztował zrobiony był w szpitalu po kilku godzinach moj maź był w domu .Jestesmy zadowoleni ,nie ma to wpływu na jego męskość ,ani doznania.Sam mówi ze nie rozumie mężczyzn którzy maja opory przed wazetkomia .

Gość gość
A jak dzieci zginą, to zonka poszuka nowego rozplodnika w takiej sytuacji by mieć potomostwo.

Gość gość
8:43 gościu ...twoje myślenie jest żenujące!

Gość gość
Zenujace są bezmyślne p i p y. Ja myślę realistycznie,wszystko się może zdarzyc. Inteligentny człowiek myśli przyszlosciowo

Gość gość
szacun dla panów ktorzy sie na to decyduja

Gość gość
Gość 17:47 a wiec uważasz sie za wyjątkowo inteligentnego i uważasz ze kobieta i mężczyzna nie zważając na wiek po stracie dziecka decyduje sie na kolejne ?to jest twoim zdaniem odpowiednia terapia ?My z mężem jesteśmy po 40 i jesteśmy pewni swojej decyzji.Nigdy nawet wcześniej bym tak nie pomyślała jak ty inteligentny człowieku.Na taka decyzje nakłada sie wiele rożnych czynników ...rowniez wpływ hormonów na choroby nowotworowe i rownież bardzo ważny finansowy ,nie można " zaufać " tylko bogu !My chcemy aby nasze dzieci miały godne życie i stad nasza decyzja