Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim wieku braliscie ślub?

Polecane posty

Gość gość

Cześć, jest ktoś tu jeszcze o tej porze? :D Chciałam zapytać w jakim wieku braliscie ślub? Ile wcześniej byliście razem? Ja znam sporo dziewczyn starszych odemnie o rok, Max. 3 (mam 18) i już ślub, dwójka dzieci.. tylko że to dziewczyny które raczej w ciążę zaszły w wieku 16-17 lat, jak nie mniej, a niektóre mają nawet dzieci z poprzednich związków. Ja mam 4 lata starszego chłopaka, jesteśmy razem prawie 2 lata, on mówił że chciałby się zareczyc na przyszły rok, najpierw chciał w tym ale powiedziałam mu ze to głupie i jak dla mnie za wcześnie, teraz mowi że na drugi, a ja bym chyba wolała poczekać aż nie będę mieć chociażby naście lat a razem będziemy przynajmniej 3, i ostatnio dużo myślę o ślubie. Jakby faktycznie się oświadczył jak będę mieć 20 (o ile oczywiście będziemy razem, ale wiadomo że planować sobie w głowie gdzieś po cichu można) to myślałam że ślub np. Po kolejnych 3 latach bycia razem, 23 lata lub np 22 to nie za wcześnie? Bo z jednej strony jak będę mieć dajmy na to 26 i wtedy zechce ślubu to chłopak będzie mieć 30, potem będziemy 60 latkami jak nasze dzieci będą miały po 30 lat.. Może trochę za daleko wybiegam w przyszłość, ale lubię sobie tak sama dla siebie planować :D bo o dziecku myślałam rok, dwa po ślubie, no sama nie wiem. A jak to było u was?

Gość gość
Ja nie wziąłem ślubu :P A wygląda to tak... Że... Y... To tylko liczby. Jak chcesz zaczekać z podjęciem decyzji do 20 r.ż. to zaręczycie się jak będziesz miała 20 - on 24, ślub jak ty 21 - on 25 i dziecko jak Ty 23 - on 27.

Jak wychodziłam za mąż to miałam 28 lat, po 1,5 roku związku. Na razie nie planujemy mieć dzieci, mąż jest 6 lat starszy ode mnie.

Gość gość
czy tam później jak chcesz czekać 3 lata, ale na co chcesz czekać to już tylko ty wiesz ;)

Gość gość
Slub w wieku 27 lat po 3-ch miesięcach znajomości = prawie 30 lat wspaniałego małżeństwa, zaowocowane jednym dzieckiem.

Gość gość
Chodzi chyba o główna presję społeczeństwa, choć w sumie nigdy nie przejmowałam się opinią innych ludzi, no ale z drugiej strony może mam takie rozterki bo jakiś wiek dziwny że z jednej strony chce się już być dorosła a z drugą chce się być jeszcze dzieckiem :D może sama minie ;)

Gość gość
24 lata po 2,5 latach związku. Dzieci jedno dwa lata po ślubie, drugie cztery lata później.

Gość gość
29 lat po 6 latach. Obecnie 2 dzieci i jest super.

Gość gość
gość dziś Chodzi chyba o główna presję społeczeństwa, choć w sumie nigdy nie przejmowałam się opinią innych ludzi, no ale z drugiej strony może mam takie rozterki bo jakiś wiek dziwny że z jednej strony chce się już być dorosła a z drugą chce się być jeszcze dzieckiem smiech.gif może sama minie oczko.gif X X Jeśli masz rozterki to one nie mają nic wspólnego z presją społeczeństwa chociaż uważasz że na tej opinii Ci nie zależy . To jest brak dojrzałości z Twojej strony i nic więcej. Tym bardziej że sama napisałaś że odczuwasz pragnienie by poczuć się jeszcze dzieckiem. Nie spiesz się. Po prostu nie jesteś gotowa na złożene przysięgi "aż do śmierci". Masz czas, więc się nie spiesz. Słuchaj siebie nie społeczeństwa i nie działaj pod presją.

Gość gość
jak dla mnie 20 lat to jeszcze dziecko, ale facet co robil u nas remont mowil ze bral slub w wieku 18 lat-nie z powodu wpadki ale przekonania ze z ta osoba chce spedzic zycie.teraz ma jakies 50+ i nadal zakochany w swojej zonie i troche pantoflarz.ale w tych czasach mlodziez byla inna

Gość gość
01:39 jesteście jeszcze bardzo smarkaci. Watpię, że by ten związek przetrwał :o

Gość gość
Ja 27 on 25. Ślub po 5 latach bycia ze sobą.

Gość gość
w żadnym: szkoda życia, nerwów, czasu i pieniędzy na rozwody

Gość gość
Wychodzilam za maz majac 18 lat maz mial wtedy 32. Teraz mam 24 maz 38 i mamy jedno dziecko. Niebawem bedziemy planowac kolejne. Wiek noe jest problemem tylko pewnosc czy chcemy byc na pewno z ta osoba na cale zycie.

Gość gość
Gość 05:11 Dlaczego ma nie przetrwać? :p A w twoi rodzice w jakim wieku się poznali? Moja mama np miała 14 czy 15 tata 15 lub 16, ślub wzięli jak tata był parę miesięcy przed 20 a mama przed 19, czyli mama była w wieku autorki, są do dziś razem, mają dwojke dorosłych dzieci:) zależy w jakiej rodzinie się wychowali, zazwyczaj jak dziec***atrzyly na rodziców którzy mieli np 26 lat jak się poznali i wzięli ślub to potem jakiś to tak na nich przechodzi, a jak dziec***atrzyly na rodziców którzy wcześniej brali ślub to i one potem biorą wcześniej ślub. Nie wiem skąd ta zależność, ale to tak jak z dziećmi rozwodnikow, mniejsza szansa na założenie normalniej rodziny jak rodzice byli po rozwodzie. Oczywiście nie każdy, ale ja często się z takim czymś spotkałam:)