Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomocy_____

On nie chce dziecka

Polecane posty

Gość pomocy_____

Hej. Jestem z moim chłopakiem dość długo. Bardzo go kocham i gdy uświadomiłam sobie co do mnie powiedział, jaki sens mają te słowa... to zawalił mi się świat. Szczerze powiedziawszy to nie wiem co zrobić. Kocham go ponad życie, ale wiem, że potrzebne mi będzie do szczęścia dziecko. Z nim, a nie z kimś innym. Jesteśmy jeszcze bardzo młodzi, mamy czas o myśleniu o dzieciach. Ale on już teraz mówi mi, że nie chce dzieci, że gdyby mógł to poddałby się wazektomii. Wcześniej nie był taki kategoryczny, wspominał, że może kiedyś. Jeśli będzie sposobność. Ja nie wiem co zrobić. Pomóżcie mi.

Gość gość
Pogodz sie z tym ,albo rozstan sie I szukaj innego samca ktory Cie zaplodni ..

Gość gość
To zamien sie ze mna - moj chce, a to ja jestem przeciw :/

Gość pomocy_____
Ale ja nie chcę samca. Tylko chcę jego. I nie chodzi o zapłodnienie, tylko o założenie rodziny, wspólnie.

Gość gość
ile macie lat? Mój na początku lat 20 chciał i anwe imię wybeiraliśmy, potem w wieku 23 unikał tematu w wieku 25, że sam czuje się jeszcze dzieckiem i jest za wcześnie ale może kiedyś tylko trzeba się dorobić. Teraz 26 lat i jakoś znam go na tyle, że wiem iż ojcem byłby dobrym, odpowiedzialność by zrobił, ale to ja bym znosiła jego kaprysy

Gość pomocy_____
Mamy po 21 lat. Chodzi o to, że ja teraz nie chce dzieci. Jestem za młoda. Ale za dziesięć lat już raczej będę gotowa. I chciałabym wtedy z nim wychowywać to dziecko. Tyle, że jeśli on już teraz mówi mi, że nie... z tej sytuacji nie ma wyjścia...

Gość pomocy_____
ja 19 on 22

Gość pomocy_____
Wcale nie 19 i 22. Mamy po 21 lat. Ktoś się podszywa... Najgorsze jest to, że boję się z nim o tym rozmawiać. Boję się, że mnie porzuci.

Gość dlugowlosa na szpilkach
w tym wieku juz o dzieciach myslisz? Znajdz sobie jakies hobby ,a facet w tym wieku sam nie wie czego chce I pewno za 5 lat sam zmieni zdanie..

Gość pomocy_____
teraz nie chcę dzieci... Ale wiem jak chcę, by wyglądała kiedyś moja rodzina

Gość gość
Porozmawiaj. Lepiej, żeby teraz porzucił niż jak będziesz starsza. Teraz masz jeszcze czas aby poznać innego, który będzie chciał mieć rodzinę tak jak ty. Tylko teraz wydaje ci się, że chcesz mieć dziecko i rodzinę tylko nim. Bo nie spotkałaś tego innego. Pomyśl, lepiej żeby odszedł za 10 lat, jak już będziesz po 30-stece i będziesz mieć mniej czasu na założenie rodziny ? Oczywiście, ze lepiej aby uciekł już teraz.

Gość pomocy_____
Wiem, że w teorii tak to wygląda. Ale w praktyce jest ciężko. Ja go bardzo mocno kocham i czuję się bardzo zraniona. Nie wiem co zrobić. Trochę mi przykro, że on nie myśli o tym co ja czuję. Nie umiem sobie siebie wyobrazić z kimś innym, ale też nie wyobrażam sobie życia bez pełnej rodziny...

Gość gość
Mała rada Wyluzuj. Oboje jestecie zbyt młodzi na takie decyzje,dziewczyno ty żyj ! I daj mu dojrzeć do takich decyzji. A nawet jeżeli będzie podtrzymywac zdanie to lepiej ze wiesz o tym juz dziś, niż gdybyś zaczela z nim temat koło 30 Wyciągnij wnioski i przede wszystkim WYLUZUJ Jakie ty masz problemy w wieku 21 lat..

Gość pomocy_____
o dziwo to jest dla mnie problem

Gość gość
Miałam ten sam problem... Tzn. mam. Teraz jesteśmy małżeństwem z 10-cio letnim stażem. Jest nam ze sobą dobrze. Ale mi brakuje dzieciaczka. Choć już wcześniej wiedziałam, że może nie będzie chciał mieć dzieci. Potem okazało się, że jednak na pewno nie będziemy mieli, bo on nie chce. A ja nie potrafiłam odejść i nie potrafię do teraz. Jest mi bardzo ciężko, bo straciłam część siebie i nie jestem szczęśliwa, a D. też jest sfrustrowany, bo nie wie jak mi pomóc. Ale dziecka nie chce... Musisz sama przemyśleć jakie chcesz wieść kiedyś życie.

Gość pomocy_____
Proszę... niech ktoś jeszcze napisze czy był w takiej sytuacji

Facet boi się zaangażowania i więzi z jakim wiąże się posiadanie dziecka: To może pomóc obalić jego niechęć: WARSZTATY - początek 22 października 2016 sobota, godz. 11.00 – 16.00, cena: 100 zł za 1 cykl, za 4 – 300 zł, za cały pakiet 8 cykli – 500 zł (możliwość 2-ch rat). Zapisy i informacje: klubrozwojuosobistego@gmail.com tel. 518 297 444 Uwaga! Ruszają zapisy na niezwykle skuteczne i fascynujące warsztaty – pierwsze na rynku polskim, stosujące metody światowej klasy trenera związków, odważne, skuteczne – prowadzone przez trenerkę, która wykorzystała te metody w swoich licznych związkach z mężczyznami! SZTUKA UWODZENIA ,KOMUNIKACJI I RADZENIA SOBIE Z MĘŻCZYZNAMI Jak znaleźć, zdobyć i utrzymać faceta Oraz uwaga!: Jak spowodować aby facet wrócił do Ciebie! Jak spowodować aby chciał z Tobą związku! Jak zapomnieć mężczyznę! W programie także: - Trudne typy mężczyzn- Piotruś Pan, Pan Kawaler, Pan Niezaangażowany, Narcyz. - Toksyczni mężczyźni- rozpoznanie i radzenie sobie z nimi Zapraszamy na warsztaty z tematyki: Sztuka uwodzenia mężczyzn. Jest to cykl warsztatów rozpoczynających się w dniu 22 października 2016 i kontynuowanych co sobotę. Na warsztatach dowiesz się o praktycznych metodach znalezienia, uwiedzenia, uwodzenia, zdobycia i utrzymania mężczyzn a także spowodowania aby mężczyzna chciał być z Tobą w związku. Dla kogo:- dla wszystkich kobiet samotnych i w związkach, którym marzy się długotrwała i satysfakcjonująca relacja z mężczyzną.

Gość gość
Jak chcesz wiedziec czy on kiedys zmieni zdanie napisz do mojej wrozki Sofii, jst świetna. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl

Cóż, zgodzę się z przedmówcami. Masz 2 opcje - albo zaakceptować jego decyzję albo poszukać kogoś innego, kto da Ci dziecko. Wszelkie przymuszenia i wymuszenia nie zadziałają.

Zgadzam się z przedmówcami. Masz 2 opcje - albo zaakceptować jego decyzję i zrezygnować z dziecka albo odejść i szukać szczęścia z kim innym. Niestety, obawiam się, że pierwsza opcja może być dla Ciebie trudna, skoro mimo młodego wieku jesteś przekonana, że chcesz mieć dziecko.

Gość pomocy______
Tak, chce. Od zawsze o tym marzyłam, by mieć pełną rodzinę. Zresztą on o tym wiedział i czasami o tym rozmawialiśmy. Że jak będzie sposobność to jasne, będziemy mieć dzieci. Wiem, że to jeszcze nie jest małżeństwo, ani nawet narzeczeństwo. Ale my już powoli układamy sobie życie. Jeszcze mam małą nadzieję, że on zmieni zdanie...

Gość pomocy______
a przy okazji napiszcie w jakim banku wziąc pożyczke , bo musze sobie zrobic zabieg powiększenia piersi, a kasy niestety brak :(

Gość pomocy_____
Bo to też nie chodzi o to by mieć dziecko tak po prostu. Chciałabym je mieć z kimś kto mnie kocha. Czyli z nim. Po prostu zabolał mnie fakt, że tak nagle zmienił zdanie.

Gość pomocy_____
Przepraszam za te teksty. Ktoś się podszywa, robi sobie ze mnie jaja. A dla mnie to na prawdę poważny problem.

Gość gośćgości
Moim zdaniem powinnaś z nim porozmawiać. Jeśli Cię kocha to Cię nie zostawi. Pomyśli nad tym trochę, spróbuje z Tobą to przedyskutować. A jeśli nie to znaczy, że nie jesteś dla niego aż tak ważna.

Gość gość
No i dobrze robi, bachor to dzis tylko kupa wydatkow i czasu aby odchowac a i tak nie wiadomo czy alkoholik czy inna

Gość gość
nie myśl o tym, olej

Gość gość
Typowa matka polka, ziejaca jadem katoliczka, ktorej nadrzednym celem jest spłodzenie bachora. Fuuuj!

Gość gość
To adoptuj sobie z domu dziecka, pełno tam dzieci czekajacych na pomoc. Od kiedy facet jest od spełniania kazdy babskich zachcianek?