Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość9319

Matka probuje mnie wykonczyc..

Polecane posty

Gość gość9319

Witam. Pisze do Was bo juz nie wiem co mam zrobic. Potrzebuje sie komus wygadac. Zawsze mialam zly kontakt z moja mama, od kiedy pamietam. W marcu przez jej zachowanie wyprowadzilam sie od rodzicow do mojego partnera i od tamtej pory przezywam najpiekniejszy okres w moim zyciu. W kwietniu dowiedzialam sie, ze jestem w ciazy i bardzo cieszymy sie na przyjscie na swiat naszego pierwszego dziecka. Z rodzicami utrzymuje kontakt i staram sie im pomagac jak tylko czegos potrzebuja i jestem w stanie im pomoc. Moja matka natomiast stara sie na kazdym kroku uprzykrzyc mi zycie. Moj partner wyjechal na delegacje kilka tygodni temu i bylo mi bardzo ciezko bez niego w domu. W tym tygodniu rowniez wyjechal i myslalam, ze dam spokojnie rade bez niego, ale moja mama miala inny plan. Prosila mnie, abym jej dala klucze z naszego domu bo chciala sobie u mnie posiedziec i odpoczac od domownikow, itp., co nie stanowilo dla mnie zadnego problemu. Jednakze, gdy wrocilam z nia do domu to az sie poplakalam.... Przemeblowala mnie caly dom, poustawiala swoje dywaniki i dodatki, firanki itp, nawet karnisz w kuchni mi powiesila. Nie potrafilam sie pozniej przez pol godziny pozbierac tylko wybuchlam placzem, a ona sie zwinela i pojechala sobie. Ja jestem w 7 miesiacu ciazy i nie powinnam sie denerwowac. Zawsze, gdy ona sprawiala mi przykrosc, wtedy moj partner mnie pocieszal, a dzis nie mam gdzie szukac pocieszenia. Ciagle zanosze sie placzem i zjadlam jakies resztki bo bylam zbyt roztrzesiona, zeby zrobic sobie normalny obiad... Nie wiem co mam robic bo z jednej strony bardzo chce miec kontakty z rodzina, a z drugiej strony czuje, ze moja matka tylko usilnie chce mi dokuczyc jak tylko potrafi. Mam dzisiaj naprawde beznadziejny poniedzialek

Gość gość
przytulam Cię ❤️ chyba nie masz innego wyjścia jak to olać i spróbować nie przejmować się tym co robi, skoro jesteś w ciąży to zrelaksuj się a skoro mama jest toksyczna to ogranicz z nią kontakt, wiem, że to bliska osoba ale skoro kontakt z nią jest dla Ciebie taki przykry to lepiej go ograniczyć bo na siłę jej nie zmienisz