Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja bratowa to leń i maszynka do rodzenia.. mam jej dość.

Polecane posty

Gość gość

Moj brat swiety nie jest, ale dziwie sie ze ona na takie zycie przystaje. Ma 26 lat i czwarte dziecko w drodze... nigdy nie pracowala. Dzieciakami tez sie nie zajmuje. My mieszkamy w domu obok i te dzieci ciagle do nas przychodza i siedza do wieczora. Takze lacznie z moja corka mam pod opieka czworke dzieci, a ona lezy. :/ tlumaczenie takie, ze nas lubia. I ok, ale sa pewne granice. Moj maz juz ma dosyc. Powiedzial mi , ze mam cos z tym zrobic, tylko co ? Ostatnim razem jak rozmawialam z bratowa i mowilam jej, ze dzieci nie powinny tyle czasu u nas przesiadywac to udala przede mna skurcze, i ze taka zmeczona ciaza.

Gość gość
bądź asertywna i nie wpuszczaj dziecioków do domu w sumie to twoja wina bo jesteś słaba

Gość gość
''maszynka do rodzenia'' Ktoś jej te dzieci robi nie? Jak mniemam twój ''szanowny'' braciszek. :o

Gość gość
też uważam,że to twoja bo nie umiesz się postawić

Gość gość
Ogranicz stopniowo wizyty np. powiedz, że sprzątasz, masz umówioną wizytę, gości, wychodzisz do sklepu, Twoje dziecko śpi itd.

Gość gość
Zamykajcie się na klucz i ich nie wpuszczajcie. :-)

Gość gość
a po ile te dzieci mają lat?

Gość gość
Ich dzieci mają 4,3 i 1.5 roku a teraz jest w ciąży z następnym.

Gość gość
gość dziś No co za odkrycie, wiem ze moj brat je robi no i ? W zwiazku z tym nie moge krytykowac bratowej ? Brat pracuje caly dzien, a ona nie. A dzieci maja 5,4 i 2 lata. Jedno to moj chrzesniak. Same przychodza bo to tylko przez podworko, wiec glupio mi im jakos nie otworzyc. Chociaż wiem ze po czesci sama na to pozwalam... teraz nie wiem jak z tego wybrnac bo to juz zaszlo za daleko.

Gość gość
Rescator to, że ''prawie wszystkie (poza jednym) srodki antykoncepcyjne sa stosowane przez kobiety'' nie oznacza, że potencjalna ciąża jest tylko i wyłącznie sprawą kobiety, tym bardziej w małżeństwie, którego instytucję przywołałeś, więc nazywanie bratowej maszynką do rodzenia jest ze strony autorki czystym chamstwem, jak i debilizmem, bo skoro operuje takim nazewnictwem, to może niech braciszka wyzywa od dzieciorobów w pierwszej kolejności.

Gość gość
15:04 no i g****o :D współczuję twojej bratowej złośliwy babolu :o

Gość gość
Może pogadaj z tym dzieciorobem aby zakończył już produkcję.

Gość gość
To może bratu powiedz,że dzieci przesiadują u ciebie i masz tego dosyć!Gardzę takimi ludżmi,którzy robią dzieci i nie zapewniają im opieki!

Gość gość
gdzie tam przecież bratu nie powie w końcu rozmowa z bliską rodziną to jakaś abstrakcja dla autorki :classic_cool:

Gość gość
Dzieciom w tym wieku, to normalnie powiedziałabym: Idźcie do mamusi, bo ciocia jest bardzo zajęta.

Gość gość
500+ razy 3 ;) 1500 zl

Gość gość
Tak sie sklada ze w pierwszej kolejnosci mowilam bratu. Rozmawial z nia, ale efekt taki, ze dzieci i tak przychodza, bo "nas lubia". Jego nie ma caly dzien w domu bo pracuje, wiec nie ma raczej na to fizycznie wiekszego wplywu. A na nia zwrocenie uwagi , jak widac nie dziala. A skoro ktos ma kilkoro dzieci i sie nimi nie zajmuje tylko plodzi kolejne, to dla mnie maszynka jest i tyle. Bo trudno inaczej to nazwac..

Gość gość
No i niech bedzie, brat dzieciorob i co ? On przynajmniej te dzieci utrzymuje i weekendami sie nimi zajmuje, eiec chociaz wtedy mamy spokoj.

Gość gość
Facet może zapobiegać ciąży partnerki używając gumki, najtańszy i najpowszechniej dostępny środek zapobiegający ciąży. Wiec niech nie pieprzą potem ze jakas wrobila ich w dziecko. To częściowo wina ich nieuwagi i niezabezpieczania sie.

Gość gość
to samo miałam napisać: facet zakłada kondom i tyle i już ma wpływ na poczęcie.najprostszy, najtańszy i najbardziej skuteczny środek.ale szanowny brat i bratowa sie płodzą specjalnie dla 500plus co widać wyraźnie po tym,że ona nie pracuje i dzieci Tobie podrzuca.dobiją do 7ki to i braciszek rzuci pracę a Ty zostaniesz pełnoetatową niańką.radzę już teraz wyznaczyć granice.

Gość gośćdalia
Ale jesli oni nie chca wiecej dzieci,facet moze sie wysterylizowac,niewiem jak to sie fachowo nazywa,pozatym moze oni chca wiecej dzieci ich brocha,za przeproszeniem a co chodzi ci o reszte zebys miala spokoj od bratnkow to powiedz im to w oczy ze masz dosc,pozatym nie musisz siedziec w domu po pracy idz do niej tej bratowej i siedz u niej przez miesiac tak rob,zobaczysz czy jej fajnie bedzie,ale powiedz jej i swemu bratu,ze poprostu niechcesz codziennych wizyt wyznacz granice,masz prawo sobie we wlasnym domu odpoczac,a jak sie obraza to bedziesz co najwyzej miala spokoj

Gość gość
Ja w ich antykoncepcje nie wnikam, niech sobie robia ile chca ale niech sie nimi zajmuja. Dzieki za ostatnią odpowiedz, moze to jest mysl ze ja bede chodzic do niej hmm przemysle to, i jeszcze raz pogadam z bratem.

Gość gość
Eh skad ja to znam. 27 lat 4 dzieci. Z czego pierwsze nie jest mego brata i s*ka oddala syna swojej matce bo nie moze na niego patrzec. Do tego jeszcze 2 lub 3 razy poronila. Niestety nie moge sie doliczyc. Brat tylko robi dzieciaka za dzieciakiem siedza w niemczech i jeszcze wydzwaniaja do mojej mamy zeby im kase pozyczyla ze swojej nedznej emertturki a jak nie ma to nagabuje zeby mama pozyczyla ode mnie lub od brata. Mamy ukochamy synek i niczego nie jest w sstanie mu odmowic. A jak my z bratem odmawiamy pomocy (bo przeciez tyle kasy napozyczal i nie oddaje nigdy ) to placze po nocach. Choruje na cisnienie a potem trzeba ja wozic po lekarzach i szpitalach. My z bratem robimy wszystko zeby sie mama nie denerwowala doslownie niczym a on wystarczy ze zadzwoni pojeczy i w d***e ma co tam mama przezywa. A chlop 37 lat na karku. I zero myslenia jakiegokolwiek

Gość gość
o co chodzi z tym nachodzeniem w domu?ja wynajmuję dom i jak nie mam ochoty to nawet właściciela nie wpuszczam do środka a wy macie problem żeby nie wpuścić kogoś do swojego własnego mieszkania?

Gość gość
Potem jadą takie polskie śmieci za granice i tylko wstyd przynoszą !

"@Rescator555 wczoraj Nazywa sie wazektomia.ale o ile wiem nie jest legalna w tym kraju. Kosztuje ok.2tys zlotych. Chociaz oczywiscie jest to najlepsze rozwiazanie . " Mylisz się, wazektomia nie jest w Polsce zakazana, tak więc jest legalna. Coraz większa liczba lekarzy wykonuje w Polsce zabieg.

Gość gość
Autorka pewno zazdrości bo jej facet jej tyle nie dyma :D faceci sami się proszą o ciążę bo nie lubią gumek. Więc brak gumy + chcica = dziecko. Co ci do tego. Jak lubi być rozklapiocha i sobie psuć ciało to jej sprawa. niektóre dbają o siebie jak np dzoana krupa i mają super ciało bo nie ma dzieci i jej się nie spieszy bo wie czym to grozi. :)