Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Położna goliła mi włosy łonowe przy innych

Polecane posty

Gość gość

Leżałam na sali 4 osobowej przed cc i zaraz przed operacja przyszła położns i przy wszystkich dziewczynach na sali ogoliła mnie. Potem przyszła jeszcze raz i zrobiła mi ekg serca, też przy wszystkich. Inną dziewczynę z sali przywieźli po porodzie sn i ją przebrali przy nas wszystkich. Czy w Polskich szpitalach nadal nie ma prawa do prywatności? nic się nie zmieniło od głębokiej komuny? Mieszkam na stałe w UK i tam takie coś jest nie do pomyślenia.

Gość gość
Dlaczego nie rodziłaś w UK? Języka nie znasz? :P

Gość gość
Nie rodziłam tam bo mój mąż wyjechał na 3 miesiące i tam bym była sama. W Polsce będę przez jakiś czas u rodziców

Gość gość
Dlaczego sama się nie ogolilas? A co do tamtej dziewczyny to nie wierzę, bo na sali porodowej przebierają i na ogólną wracasz czysta

Gość gość
Przywieźli ją na salę w takiej zielonej jednorazowej koszuli i dopiero na sali ją przebrali.

Gość gość
Nie ogoliłam się sama bo nie wiedziałam, żr do cc też trzeba, a nikt mnie nie uprzedził

Gość gość
Dziwne to wszystko... jak byłam w szpitalu przed usunięciem ciąży pozamacicznej, to przed zabiegiem nie golili mnie w sali (chociaż chyba sama leżałam, albo z jeszcze jedną osobą, ale łóżka stały "jedno nad drugim", więc i tak nic nie było widać), tylko zawieźli do jakiegoś tam innego pomieszczenia i ogolono na fotelu ginekologicznym. I to było w 2009 roku. Gdy zaś rodziłam, to na sali porodowej, po porodzie, razem z dzieckiem byłam raz 2 godziny, raz trochę ponad godzinę.. potem (nadal w ubraniu z porodu) zawożono mnie na salę poporodową. Tam miałam chwilę dla siebie bez dziecka, na dojście do siebie, ogarnięcie się, umycie, przebranie itp. (co to znaczy "przebrali ją"??). Sale w wybranym przeze mnie szpitalu są dwuosobowe lub jednoosobowe. W dwójkach pomiędzy łóżkami jest zasłonka, intymność do badań, karmienia, odpoczynku zapewniona. W każdej sali kącik dla dziecka (przewijak, miejsce do mycia dziecka itp.) oraz łazienka. Dziwny masz szpital i tyle.

Gość gość
Co to znaczy ze same nie dbacie o te miejsca... fuj! A pozniej jeszcze pretensje ze was ogoliły...a ze przy wszystkich to moze czysto dydaktyczne miało byc, brudaski.

Gość gość
Autorko a języka w buzi nie masz? Czy przywiązana leżałam a położna cię podgolila na siłę?

Gość gość
Wogole to po co się trzeba golić? Co to, jest obowiązek golenia ?!

Gość gość
Buehehehe dobrze ze nie jestem kobita :D

Gość gość
Masakra jeżeli to prawda żeby w cywilizowanym kraju w XXI wieku takie rzeczy się działy. Jak człowiek może tak odebrać godność drugiemu? Ja miałam cc i nikt mnie nie golil, nawet bym nie pozwoliła chociaż kto wie jak kobieta jest w bólach porodowych to jest bezbronna. Niech te stare komuchy już powymieraja może wtedy coś się zmieni

Gość gość
Dziwne bo mnie do cc nie golili

Gość gość
Do cięcia trzeba włosy ogolic, tak jak do operacji u mężczyzn, włosy się goli do operacji neurochirurgicznych. Jak sobie inaczej operacje wyobrażasz?

Gość gość
O to jak ja lezalam na oddziale chirurgicznym to byla sala na 9 osob., w wiekszosci starsze kobiety i babcie. Zeby tylko golenie bylo na lozku! Tam po operacji przywozili wszystkich nago i tak kladli do lozka. Jedna pani samotna nie miala zadnych ubran, z wielka laska zorganizowali jej jakas bluzke i rajstopy! A mnie postawili basen przy lozku i nago na niego posadzili bo nie bylam w stanie sie wysikac! Takze sa takie szpitale i poki sie nie zmieni mentalnosc personelu, nikt nie bedzie ich ostro karal to dalej tak sie bedzie dzialo

Gość gość
Ja nie wiem co wy z tymi wlosami lonowymi. Czy przed ciaza sie golilas czy chodzilas zarosnieta? Ja sie golilam cale.9 msc, przed porodem oczywiscie tez, za pierwszym razem 6 lat temu rowniez. Czy to jakis problem powieezie poloznej ze sie samej to zrobi. Laski,ktore byly ze mna na sali rowniez.nie byly ogolone, rece opadaja. Fuj

Gość gość
ojeju autorko a to ty nie wiesz ze nie tylko do porodu trza się golić, ew. depilowac ale zawsze ?? normalnie trudno uwierzyc ze baba pojechala do szpitala nieprzygotowana. a nog tez nie myjesz bo nie beda oglądac to po co? wiadomo ze po kazdym porodzie,po cc tez-leci z d**y za przeproszeniem i lekarze tez muszą sprawdzac krocze,no moze nie tak czesto jak u tych po sn ale tez muszą spojrzec i co zobaczyliby gęsty las? naprawde nie wstydzilas się pojechac do szpitala bedac niewydepilowaną? i jeszcze pretensje... z jakiej zapadłęj dziury jestes??

Gość gość
ja akurat sama się ogoliłam przed porodem (tyle ile sama zresztą dałam rady bo brzuch przeszkadzał, ale położna oceniła że wystarczy). na golenie trzeba wyrazić zgodę (tak samo jak na lewatywe,naciecie itd) przynajmniej tak było u mnie w przypadku porodu sn. Akurat cały poród i zabiegi przygotowujące do porodu odbyły się w oddzielnej sali zapewniającej instymność. gorzej z salą na noworodkach, lezałam obolała w sali 2 osobowej. miałam problem z karmieniem piersią, nie miałam pokarmu, nie umiałam przystawic dziecka, miałam wklesłe sutki, dziecko nie potrafiło sie przyssać a tu taka nagonka na to karmienie. ja właściwe ciagle z wywalonymi piersiami (które są bardzo małe, ani w ciąży ani po porodzie wcale mi nie urosły - przez ten mały rozmiar od zawsze były one moim kompleksem) i prakatycznie ciągle paradowałam z odsłoniętym biustem, bo nie potrafiłam dziecka nakarmić, a u sąsiadki obok tabuny gości. To dopiero brak możliwości zachowania intymności.

Gość gość
no wlasnie fuj. ja całą ciażę chodzilam do kosmetyczki,zrestzą poza ciązą tez chodzę i robię sobie depilację całego bikini na łuso,zawsze. nieraz zostawiam cienki paseczek. takze uda i łydki itd,to co trzeba. nie wyobrazam sobie zeby tego nie robic,zwlaszcza jak się wybiera do szpitala.

Gość gość
Do tych co takie zdziwione, że do cc ogolili. Też miałam cc i też położna mi lekko podgoliła łono, ale dosłownie odrobinę, bo cięcie robi się dość nisko, pod linią majtek a wiele kobiet ma jeszcze owłosienie na tej wysokości. Dziwi natomiast, że autorka pozwoliła się w taki sposób potraktować. Języka w gębie nie ma, czy co? W szpitalach tak traktują kobiety, bo łajzy same się dają tak traktować. Jakby jedna z drugą zrobiły burę takim chamskim położnym czy lekarzom, to w końcu by się nauczyli, że pacjentce należy się szacunek. Jeśli ktoś sam siebie nie szanuje, to nie ma co wymagać, by inni go szanowali, sorry.

Gość gość
Autorka. Oczywiście, że się goliłam (około raz w tygodniu). Leżałam w szpitalu 2 tygodnie i nie wiedziałam kiedy dokładnie będę mieć cięcie (decyzja podjęta 2godziny przed cięciem). Włoski miałam golone jakoś 2-3 dni wcześniej ale do cc musi być wygolone na świeżo o czym nie wiedziałam. Po prostu przyszła położna i to zrobiła bez wcześniejszych zapowiedzi.

Gość gość
ja podobmie jak poprzedniczka- jak urodzilam ( cc) to lezałąm w sali 4 osobowej razem z 3 ma innymi dziewczynami i wtedy był taki zwyczaj ( teraz wiemmze juz tego zabronili) ze kazdy z ulicy mogl przyjsc i nie trzeba było zadnej zgody wiec do tch 3 dziewczyn przychodzili ciagle jacys goscie, ja ciagle karmilam piersią ( akurat nie mialam z tm problemow mimo ze po cc ale mala wciaz wisiala na piersi,-nawet jak lekarze robili obchód to tez wisiala i nawet lekarze pozwolili zeby jej nei zdejmowac,przy kazdym zabiegu mala cały czas byla n apiersi,nawet jak jadłam obiad to jedną reką ją trzymalam a drugą jadłam) i wciaz karmilam a faceci machinalnie zerkali a mi głupio było. na szczescie potem tego zabronili- rok pozniej koelzanka urtodzila i jak ją odwiedzilam to wizyty były juz tylko w pokoju wizyt za zgodą pacjentki. a tu- od rana do wieczora masakra i to nie jedna osoba do pacjentki ale całe rodziny.

Gość gość
A co do tego, że się nie odezwałam. Po pierwsze byłam mocno zestresowana nagłą decyzją o cięciu i moje myśli skupiały się wokół tego, a po drugie położna mnie dopadła z zaskoczenia. Wtedy mój wstyd był na ostatnim miejscu w hierarchi, bo bałam się o dziecko.

Gość gość
no to po 2, 3 dniach to chyba nie ma za bardzo co golic? poza tym skoro tak było to pewnie przygotowala tylko miejsce do ciecia. a co to takiego? miala specjalny gabinet otworzyc zeby tylko raz machnać maszynką? nosz problem z d**y.

Gość gość
Te autorko prowo :D ryja qrwa nie masz i odezwać się nie umiesz? Wiesz co to nietykalnośc cięleśna??? Jak się qrwa na coś nie zgadzasz to qrwa NIE i choooy! Ale z ciebie dzifka!

Gość gość
Ja miałam EKG na sali zabiegowej przy otwartych drzwiach. Co chwile ktoś wchodził i wychodził (2 lekarzy, pielęgniarki, salowa, inna pacjentka na pobranie krwi). W czasie badania zepsół się aparat, więc leżałam tam ze 20 min, a pielęgniarka, która mnie badała wołała kilka osób na pomoc. A ja sobie leżałam z nagim biustem.

Gość gość
Pierwsze slysze ze na swiezo golone musi byc. We wtorek bylam skierowana do szpitala (depilacja) A w czwartek mnie cieli i nikt mi nie poprawiał fryzury.

Gość gość
Napisałam wcześniej czemu sie nie odezwałam i czemu położna musiała golić (musi być na świeżo bez odrostu).

Gość gość
Ja bym powiedziała - o nie, na to się nie zgadzam. I by se polazła erotomanka gdzie indziej pisdy oglądać do innej ladaczniicy i widowni zboczonej.

Gość gość
gość dziś ojeju autorko a to ty nie wiesz ze nie tylko do porodu trza się golić, ew. depilowac ale zawsze ?? normalnie trudno uwierzyc ze baba pojechala do szpitala nieprzygotowana. a nog tez nie myjesz bo nie beda oglądac to po co? wiadomo ze po kazdym porodzie,po cc tez-leci z d**y za przeproszeniem i lekarze tez muszą sprawdzac krocze,no moze nie tak czesto jak u tych po sn ale tez muszą spojrzec i co zobaczyliby gęsty las? naprawde nie wstydzilas się pojechac do szpitala bedac niewydepilowaną? i jeszcze pretensje... z jakiej zapadłęj dziury jestes?? xxx Ty masz coś z głową. Po pierwsze nie ma żadnego obowiązku golenia się. Ani do porodu, ani w ogóle. Po drugie, co ma golenie do mycia się? Po trzecie nie leci nic z d**y, ale z pochwy. Po czwarte, po cc to akurat lekarze nie zaglądają w krocze tylko oglądają ranę, chyba że coś się zgłosi, że jest nie tak z kroczem (tylko co po cc?). Po piąte, nawet gęsty las nie zaskoczy lekarzy ani nie obrzydzi. Przeciwnie, to depilacja na zero sprzyja infekcjom. Uczciwy lekarz ci to powie, a inny nic nie powie, bo liczy, że niebawem wpadniesz do niego na wizytę po globulki przeciwgrzybicze i zaciera rączki na kasę, która mu od durnej baby wpadnie. Po szóste, autorka nie ma się czego wstydzić, że wygląda jak kobieta a nie mała dziewczynka w kroczu. Po siódme, znam wiele kobiet z dużych miast, które nie golą się na zero.