Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak wypełnić ta cholerna puste ?

Polecane posty

Gość gość

Chłopak traktował mnie jak zabawkę. Zerwalismy. Z mama na karku mam kilka kłótni , wypowiedzianych słów których strasznie żałuję i ja i ona. Uderzeń w twarz które nadal bolą. Nowa szkoła. Rozlaka z moja najlepszą przyjaciółka. Ból nie do zniesienia. Cholernie za nią tęsknię. Spotykać się nie możemy. W szkole tony sprawdzianów. Masa nauki. Nie potrafię odnaleźć sensu mojego życia. Nie potrafię żyć moim życiem które miałam dotychczas. Z kim mam spędzać czas ? Nie mam przyjaciół nie mam chłopaka w domu kłótnie. Jak zacząć żyć na nowo. Mam problem z samookaleczaniem. Cielam się 4 lata teraz staram się tego nie robić. Nikt o tym nie wie. Zdarzają się noce kiedy płacze nie mogę przestać myśleć ze dla nikogo nic już nie znacze. Myślę o samobójstwie. Które nigdy nie dojdzie do skutku bo jestem tchórzem. Coś się w moim życiu posypało. Od czego zacząć jak zapomnieć o bylym i o tęsknocie ?

Gość gość
Odpuść sobie rozterki i zajmij się nauką, na miłość przyjdzie czas a rozwój jest Ci teraz potrzebny. Posłuchaj mnie, prawdopodobnie dwukrotnie starszej od siebie osoby a wyjdziesz na tym dobrze.

Gość yeez
Zacznij od zajęcia sobą. twoje problemy byc moze wynikaja z faktu ze czujesz sie opuszczona i nie kochana przez rodzicow. szukasz milosci u innych. myslisz ze świat ci sie zawali bo zerwalas z chlopakiem i rozstalas sie z przyjaciolka. zmienilas szkole. to wszystko jest stresujące ale świat sie od tego nie wali. wszystko stopniowo sie pouklada. daj sobie czas, zacznij dbac o siebie bo nikt tego za ciebie nie zrobi. i samookaleczanie jak juz wiesz niczego oprocz bólu w twoim życiu nie zmieni. pokochaj siebie, badz dla siebie dobra dbaj o swoj rozwoj, o swoje cialo i o swoje mysli i emocje. poprzyglądaj sie o czym myslisz i zmieniaj te mysli ktore doprowadzaj do takich reakcji na inne mysli. to tylko mysli mozesz myslec inaczej bardziej optymistycznie. uswiadom sobie ze jesli cos w swoim zyciu oceniasz , ze jest zle to za ta ocena pojawia sie lęk strach niepokoj. zycie jest jakie jest. nie masz wplywu na mame nie masz wplywu na kolezanke do szkoly musisz chodzic . masz wplyw na siebie. popatrz co sama mozesz zmienic by poczuc sie lepiej.