Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Roczne dziecko na ślubie mojej siostry w jeansach i adidasach.

Polecane posty

Gość gość

Idziemy niedługo na ślub mojej siostry. Nie jestem świadkiem. Kupiłam mojemu dziecku na tą okazję białą koszulę, muszkę, sweterek, jeansy i adidasy. Mam jeszcze 2 tyg na przygotowania i o ile przy zakupie tych ubrań jeansy wydawały mi się ok, o tyle teraz zaczynam się zastanawiać, czy jeansy i adidasy to nie jest za mało elegancko, jak na ślub. Jak Wasze dzieci idą ubrane na takie okazje?

Gość gość
Już Cię chciałam wyśmiewać, że o taką pierdołę się czepiasz (bo sądziłam, ze ktoś tak ubrał i Cię oburzyło) :D Daj spokój, jakie buty niby masz roczniakowi ubrać? Lakierki? Ubierz go wygodnie przede wszystkim i stosownie do temperatur. Biała koszulka i muszka wystarczą do eleganckiego wyglądu u takiego maluszka.

Gość gość
Dziecku ma być wygodnie, przecież nie będziesz mu kupować eleganckich lakierków.

Gość gość
Mysle ze ok.przeciez nie będziesz dziecku tak małemu kupować specjalnych spodni czu butów. Zaraz wyrośnie i niepotrzebny wydatek, a tak to jeszcze pochodzi w tych adidaskach czy jeansach

Gość gość
Cieszę się bardzo, że tak piszecie ;) ;) Mi by to absolutnie nie przeszkadzało, jakby ktoś np na mój ślub tak ubrał dziecko, bo takie małe dzieci nawet w dresiku wyglądają słodko. To nie będę kupowała innych spodni. Poza tym i tak raczej za długo nie będziemy, bo dziecko będzie chciało iść spać.

Gość gość
Ale On w tym stroju będzie bardzo elegancki i może jeszcze na święta dla się w to ubrać. My mamy wesele na wiosnę. Młody też będzie miał wtedy roczek. Ubiorę podobnie.

Gość gość
młodemu ma byc wygodnie. :) nie przesadzaj. taki strój jest ok.

Gość gość
Myślę, że roczne dziecko to jeszcze nie podlega takiej etykiecie stroju. Co innego 3-4 latek, który już coś kuma. Wtedy owszem powinniśmy już uczyć dzieci jak się należy ubierać na odpowiednie okazje.

Gość gość
Jak dla mnie nawet koszula to już przesada. Miałam właśnie dwójkę prawie rocznych na moim ślubie- jedno w czarnych spodenkach, białej koszuli i muszce, drugie w sweterku, bardzo ładnym, i dresowych spodniach. Maluchy miał swój kącik, czołgały się tam, przewracały, biała koszula wyglądała bardzo słabo po tym czasie, a ciągle ją ciągnął pod szyją... Są takie bodziaki z nadrukiem koszuli, albo z miękkiej bawełny z kołnierzykiem, albo rampersy z nadrukiem smokingu- z miękkimi spodniami, wygodnymi butkami, to zupełnie odpowiedni strój dla malucha. Nieraz widziałam takie kilkumiesięczne dziewczynki, na weselach właśnie jakby były tam główną gwiazdą, w tiulach i koronkach, z nieodłączną opaską z kwiatkiem na główce- brrr...

Gość gość
Teraz taka moda, że mamuśki nawet niemowlaka wciskają w garnitur, ale do mnie to nie przemawia.Dziecku ma być wygodnie.To dopiero roczny maluch i nawet nie będzie za bardzo kumal gdzie jest i co ma na sobie.

Gość gość
Są dzinsy i dzinsy :) jak chciałaś bardziej elegancko, to w tej samej cenie można kupić np. granatowe chinosy, które fajniej wyglądają. http://avanti24.pl/Magazyn/1,152163,19947598,stylizacje-dla-chlopcow-na-specjalne-okazje.html Zamiast adidasów kupiłabym trzewiki - na jesień jak znalazł, w dodatku na taki sezon lepsze niż adidasy. W Zarze mają bardzo fajne