Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dlaczego Polacy krótko ścinają włosy?

Polecane posty

Gość gość

tak w 90% zwykłe krótkie włosy, w innych krajach są zróżnicowane fryzury męskie, a u nas nuda. Chodzi o koszty czy mentalność?

Gość gość
większość ma obrzydliwe, wygolone po bokach fryzury. Jak szlachta w "Ogniem i mieczem" albo Kozacy. Jakby ktoś podpaskę albo jaki ogon przykleił, fuj. Same zgolone wypierdki

To by się stało jak z tatuażami, teraz każdy je ma i już nie są niczym niezwykłym, dobrze że nie każdy nosi dredy czy inne zmyślne czuprynki ;)

Gość gość
czemu Polacy są tacy zacofani? :( włosy mają ok, zazwyczaj jasne jak to słowianie a nie doceniają tego, opitoleni na milimetr albo łysa glaca.

Gość gość
o tym z długimi włosami z foty to tylko można sobie pomarzyć. Nie obcinajcie włosów łachudry!!

Gość gość
a muszą być oryginalni? Lepsza jest różnorodność niż oryginalność

Gość gość
gość dziś to ty jesteś z takim myśleniem zacofana/y

Gość gość
Na zachodzie w modzie jest byc niemeskim. Meski makijaz, spodnie rurki, implanty miesni, solarium itp. Polsce mezczyzni nie sa moze modni ale patrzac na Polaka wiesz ze to mezczyzna.

Gość gość
właśnie, czemu scinacie wlosy? Ze świecą szukac takich z dluzszymi, szczegolnie w mniejszych miastach. Szkoda, bo większości dlugie wlosy naprawdę pasują.

Gość gość
To wina fryzjerów. Mało który umie zrobić fajna fryzurę na długie włosy. Ja kilkakrotnie próbowałem zapłacić włosy i zawsze fryzjerzy nie umieli ich ułożyć obciąć. Naprawdę musiałem się naszukac, a mieszkam w Warszawie, żeby jakoś to wyszło. Teraz mam dłuższe a sam dojazd do fryzjera zajmuje mi 40 minut w jedną stronę. Taki pierwszy lepszy zakład z brzegu rzadko kiedy zrobi to dobrze.

Gość tumiwisizm
wielu Polaków tak zwanych łysiejących już od dawna mają tak zwane 'maszynki' i sami się chwalą, że po uruchomieniu 'maszynki' dwie lub trzy minuty golenia 'czachy' i po sprawie , znowu zaoszczędzone pieniądze na fryzjera i zaoszczędzony czas , wszystko dla wygody , natomiast , gdy facet ma fryzurę i gęste włosy jak Wodecki to zaczynają się schody i problemy z utrzymaniem takich kłaków , przede wszystkim, jest ogromna liczba kobiet, która jest wrogo nastawiona do facetów z długimi włosami , uciekają od takich facetów , nazywają takich facetów , że są NIEZADBANI albo mówią wprost 'kloszard' albo metalowiec ! poza tym , facet z długimi włosami musi dbać o te włosy , czyli bardzo częste mycie i układanie tak zwanej 'fali' na głowie i tu pojawia się znowu wkurzona kobieta z pytaniem - dlaczego tak długo przebywasz przed lustrem w łazience ? facet z długimi włosami musi przynajmniej dwa razy w miesiącu pojawić się u FRYZJERKI , która przytnie i wyrówna końcówki włosów podobnie jak kobiecie , za wyrównanie końcówek policzy sobie spoko 30 PLN za 10 minut pracy , tak się nadal zastanawiam , czy jest sens abym rzucał moje długie proste włosy na własne plecy ?

Gość gość
Najgorzej zawsze wygląda pan młody na swoim ślubie, tradycyjnie jak spod kosiarki.

Gość gość
Moj partner ma dlugie wlosy i do fryzjera nie chodzi wcale

Gość gość
HAhAHaha mój mąż wygląda jak kloszard i metalowiec razem, bardzo sobie cenię ten jego wygląd, przynajmniej nie wygląda jak kolejny robot wypuszczony z taśmy. Ale taka właśnie jest nasza drobnomieszczańska mentalność, broń boże nie wyróżniać się z tłumu i wyglądać jak kserokopia tego co idzie przed nami i za nami.

Gość gość
kobiety maja zniszczone wlosy od ciaglego farbowania wlosow, mezczyzni maja zniszczone wlosy od kobiet

Gość gość
nie chodzi o metalowców i długie włosy do pasa, tylko fryzury średnio - długie, a jak Pan takowy ma włosy zaczesane na boczek... ach! moglibyście poświęcić te 30zł na miesiąc, dwa, raptem to parę piwek. W Warszawie może i jest różnorodność ale w mniejszych miastach to znajdzie się kilku :(