Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

masaż szyjki macicy. zazdroszczę tym które już urodziły...

Polecane posty

Gość gość

Mój Skarb jeszcze nie chce sie urodzic chociaż termin jest.. natomiast miałam już dwa razy robiony "masaz" szyjki masakra tam wszystko jest opuchnięte a wpychaja te paluchy. Straszny bol. Na sile wywolywanie ehhh... zdolowalo mnie to, ze poplakalam się bo naprawdę bolało i jestem zmęczona i podminowana , ze jeszcze nie urodziłam. Wy już macie swoje dzieci przy sobie na zewnątrz a ja jeszcze nie. Eh....

Gość gość
Współczuję. Ja miałam masaż przy porodzie córki, w trakcie porodu. Masakra!!!! Nikomu nie życzę. Wytrzymaj :)

Gość gość
Kiedyś urodzić musisz tak więc ...

Gość gość
a ja bylam latem na usuwaniu kamienia nazebnego ultradzwiekami, i bolalo jak jasna cholera , amyslalam ze nie bedzie :( i trwalo to strasznie dlugo.. jeszcze bylo strasznie goraca, i sie spocilam przez to tak, ze mialam mokra plame na pupie jak wracalam do domu metrem... i nie pisalam o tym na necie bo to KURWA NIGOKO NIE OBCHODZI!!!!!

Gość gość
a ja bylam latem na usuwaniu kamienia nazebnego ultradzwiekami, i bolalo jak jasna cholera , amyslalam ze nie bedzie :( i trwalo to strasznie dlugo.. jeszcze bylo strasznie goraca, i sie spocilam przez to tak, ze mialam mokra plame na pupie jak wracalam do domu metrem... i nie pisalam o tym na necie bo to KURWA NIGOKO NIE OBCHODZI!!!!!

Gość gość
Wiem że wytrzymam ale wkurzylo mnie, ze poplakalam się przy tym głupim masowaniu a raczej dreczenie szyjki. Głupie techniki mają ci lekarze. Ale może urocze na dniach. Dziękuję za wsparcie i pozdrawiam.

Gość gość
Dlaczego godzisz się na ten masaż? Ja w planie porodu miałam zaznaczone, że się na niego nie zgadzam i go nie miałam. Tego typu metody na wywołanie porodu nie są dla mnie i współczuje Tobie, że Tobie go robią. Nie można zaczekać, aż samo się zacznie?

Gość gość
20:21 to chyba ten kamień ze 30 lat się zbierał na twoich zebiskach :/

Gość gość
kamien sie usuwa co pol roku glabie :)

Gość gość
20:24 byłam na kontroli i jak sprawdzał rozwarcie zaczął ten masaż on wcale nie zapytał mnie o zdanie. Krzyknelam z bólu . Wtedy przestał.

Gość gość
Jak nie chcesz to się nie zgadzaj na to, po co? Lepiej uprawiać seks - to przyjemniejszy wywolywacz porodu :-D

Gość gość
A tate dziecka od czego jest ?! Nie on ci zrobi masaż -ma do tego instrument lepszy od paluchów .Każda położna prawdziwa to ci doradzi...

Gość gość
A na kiedy mialas termin? Dlaczego jest wywolywany porod? Masz prawo nie zgodzic sie na masaz szyjki.

Gość gość
Ja też pamiętam jak masaż mi robiła podczas porodu o mały wołos kopniaka nie dostała położna ! Matko jak mnie to bolało masakra i współczuje ! Nie wiem czym bym się zgodziła na kolejny masaż na Twoim miejscu , chyba bym nie dała rady , może cześciej chodź pod prysznic ciepły , nie wiem czy jesteś w domu jeżeli tak to może po prostu kochaj się z mężem jak jesteś po terminie jest to zalecane bo to też w jakiś sposób stymuluje już do działań porodu w tym czasie :)

Gość gość
to po co sie zgadzasz na taki masaz?? masz prawo sie nie zgodzic

Gość gość
Też byłam po terminie miałam 2 masaże mnie one nie bolay wcale po 2 został ból brzucha i 12 h później skorcze odrazu mocne co 3 min. Po 18 h niestety brak rozwarcia i cesarska.

Gość gość
Ja rodziłam 10 dni po terminie i nikt mi masażu szyjki nie robil, bo sie na to nie zgodziłam .

Gość gość
Kurczę, współczuję Wam tego masażu. Ja rodziłam w lipcu po raz pierwszy . Dziecko z piątej ciąży, 4 wcześniej straciliśmy.. Miałam wywoływany poród oksy, przebicie pęcherza płodowego o 8 rano a o 10 mały był już na świecie. Tak mogę rodzić - dwie godziny i po sprawie :-) w 36 tc.