Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość goscxxx25

ciaza mlodasza o 2tyg

Polecane posty

Gość goscxxx25

Witam Bardzo martwie sie o ciaze poniewaz 2tyg temu mialam jasno brazowy sluz i dostalam duhaston a teraz okazalo sie ze z usg ciaza ma 4t 4d a z OM 7t 3d widac bylo tylko pecherzyk 1.83mm nie bylo zarodka ani pecherzyka zoltkowego. Lekarz powiedzial ze moze byc puste jajo i ze moge dostac krwawienia wystapi samoistne poronienie za dwa tyg mama sie zglosic do niego i jesli nie bedzie krwawienia ani zarodka to dostane leki na poronienie. Czy kyoras tak miala i wszystko skonczylo sie dobrze ? To moja druga ciaza i nie wiem skad to puste jajo. Pierwsza byla mlodsza o 5 dni ...

Gość gość
Jeżeli owulacja była o czasie to zarodek już się nie pojawi. Puste jajo.

Gość gość
U mnie zwrodek i bijace serce bylo widac w 7 tygodniu. Z OM powinna wtedy byc ciaza 8 tygodniowa, ale ja mialam 35 dniowe cykle i nie wiem, kiedy dokladnie zaszlam w ciaze. Ogolnie pierwszy raz trafilam do lekarza ok 4-5 tygodnia i tez bylo widac tylko pecherzyk i tez mnie babsko nastraszylo, ze puste jajo, ze do szpitala najlepiej jechac sprawdzic, bo jej sie ta ciaza nie podoba. Tez sie martwilam i wlasnie w 7 tygodniu poszlam prywatnie do innej pani doktor, wszystko bylo w porzadku. Wlasnie zaczynam 16 tydzien, we wtorek ide na kontrole i dalej mam mieszane uczucia, za duzo kafe czytam i netu ogolnie. Zamiast pozytywnie sie nastawic.

Gość gość
Na tym etapie może być różnie. Może być puste jajo, albo młoda ciąża. Nie masz na to wpływu. Niestety. Czekaj do kolejnej wizyty i na razie nie myśl za dużo. W sensie ani nie myśl źle ani dobrze. Nie nastawiaj się na żadną opcję. Co ma być to będzie. Sama mam za sobą ciążę biochemiczną. Takie rzeczy się zdarzają.

Gość gość
Spokojnie. Podam Ci moj przyklad. Ost.miesiaczka 15czerwca, stosunek ktory doprowadzil do ciazy 15 lipca, a dziecko ur 15 kwietnia. Tak wiec wg OM bylam w ciazy 10miesiecy ;) u mnie serduszko bylo w 8 tyg :)

Gość gość
Zależy czy masz regularne cykle, kiedy robiłaś test. Ja test był pozytywny te 2 tygodnie temu to niestety teraz 4t4d jest niemożliwe...

Gość gość
14:13 Ale co ty chcesz dowieść? Musiałaś mieć nieregularne cykle albo to nie ten stosunek, o którym myślisz albo coś ci się pokręciło... Na początkowym etapie ciąża rozwija się tak samo, do 12 tc można więc określić PTP na podstawie wielkości zarodka. Oczywiście różnica może wynikać z tego, że na zagnieżdżenie dzieję się pomiędzy 6-10 dniem, ale pozytywny test jest ważną wskazuwką: np. jak w terminie planowanej miesiączki test jest pozytywny to nie może być żadnych przesunięć, nie ma opcji, że w 7 tc nie ma zarodka a nawet serduszka.

Gość gość
U mnie różnica z miesiączki a z usg wynosiła aż 4 tygodnie. Przez pol roku mialam bardzo nieregularne cykle nawet co 50-60 dni ale przyjelam sobie 37 tak jak mialam wczesniej i wychodzi na to ze zaszłam w ciążę w dni kiedy spodziewałam się miesiączki po tych 37 dc.I dobrze pamiętam ze zamiast miesiączki miałam śluz co mnie dziwiło ale kochałam się z mężem w te dni z dwa razy i się udało po roku starań.

Gość gość
15:56 No i co z tego?

Gość gość
A i dodam że z tym testem co piszą dziewczyny to prawda bo ja robiłam dwa dni po spodziewanym dni okresu,później 2 tyg.później i dopiero po jakichś 3 tyg.test wyszedł pozytywny a zrobiłam go tylko dlatego ze miałam wizytę u lekarza o te nieregularne cykle i ze rok staran minął.. a tak myślałam że znowu taki dulgi cykl.

Gość gość
15:58 a to z tego ze u autorki ciąża tez moze być młodsza a niekoniecznie puste jajo.

Gość gość
Dokladnie, mialam tak samo i meki przezywalam, bo najpierw lekarz mnie nastraszyl, ze 5 tydz i tylko pecherzyk plodowy, wiec pewnie puste jajo, potem naczytalam sie w necie o takich przypadkach i przez nastepne 2 tygodnie sie zamartwialam. Na wizycie okazalo sie, ze wszystko gra.

Gość gość
Autorko i co u Ciebie?