Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chłopak bierze pożyczki

Polecane posty

Gość gość

Hej Od jakiegoś czasu mój chłopak, z którym jestem 2 lata ma problemy z pieniędzmi. Wziął pożyczkę w grudniu(nie w banku, coś w stylu chwilówki bez wymaganych dokumentów) i od tamtej pory regularnie zaciąga kolejne na spłatę poprzednich przez co wpadł w błędne koło. Na początku myślałam, że po prostu spłaci to szybko i będzie po problemie, jednak wszystko co zarobi(a pracę ma dorywczą, oboje jeszcze studiujemy) wpłaca na zakłady bukmacherskie zamiast odłożyć na spłatę pożyczki. Wczoraj powiedziałam mu, że to wpływa na nasz związek, że jest lekkomyślny i powinien wiedzieć kiedy przestać stawiać ale on niewiele sobie z tego robi. Powiedziałam też, że domyślam się, że ciągłe długi nie są dla niego komfortowe jednak sam wpakował się w tą sytuacje a ja mimo tego, że chcę go wspierać mam już dość tego, że nie potrafi przemyśleć tego co robi i bierze pożyczki choć wie, że nie będzie mógł ich spłacić. Dzisiaj widziałam, że wziął kolejną pożyczkę i wpłacił na konto bukmacherskie. Ja uważam, że to co się z nim dzieje to już uzależnienie od hazardu, a kiedy tylko mu coś o tym powiem denerwuje się i nie przyjmuje tego do wiadomości. Myślałam o spotkaniu z psychologiem, ale o tym nawet nie chce słyszeć. Nie chce pomocy, uważa, że poradzi sobie sam. Nie chcę z nim zrywać, bo go kocham i oprócz tego nie ma żadnej złej rzeczy, którą mogłabym o nim powiedzieć, ale szczerze mówiąc nie wiem jak mam do niego dotrzeć, rozmowa nie pomaga, a ja nie mam innego pomysłu jak zmienić jego zachowanie i sprawić, żeby zastanowił się nad tym co robi...Pomóżcie, czy macie jakieś propozycje jak do niego dotrzeć?

Gość gość
Jak sam nie zrozumie ty mu rozumu nie dasz. Daj sobie z nim spokoj, chcesz miec problemy? Facet powinien byc w zwiazku podpora materialna.

Gość gość
Nie ma takiej moźliwosci, by wytłumaczyć uzaleźnionemu, że się pogrąża. Czasami jedynym wyjściem jest, by taka osoba sięgnęła dna, może wtedy zrozumie. ... Na dziś, to będziesz go utrzymywac, wspierać, głaskac, a on będzie robił swoje. Juz jestes wspóluzalezniona od hazardu, bo w tym uczestniczysz, będąc, żyjąc ze wspóluzależnionym. Jemu nie pomożesz, a sama utoniesz wraz z nim. Odejdź i ratuj się.

Gość gość
no to skoro tak go kochasz to będziesz miała całe życie na to żeby to udowodnić! - będziesz spłacała jego długi! ale przecież jak to mówią idiotki kocha się nie za coś tylko pomimo - więc kochaj dalej i pomyśl skąd tu brać kasę na jego pożyczki - może od twoich rodziców? może od dziadków? może sprzedasz mieszkanie jeśli po nich dostaniesz? przecież miłość najważniejsza, prawda?

Gość gość
14.24. Niestety, ale racja. Sarkazm i prawda między oczy jest jak najbardziej na miejscu, bo nie ma czasu na pudrowanie rzeczywistości. Real jest taki, że te pożyczki były wzięte na hazard. A hazard to potwór wiecznie głodny, nienasycony. Sprzedasz wszystko, zastawisz wszystkie swoje dobra, nieruchomości, i będzie ciągle za mało. Powtórzę- ratuj się, obudź się, otwórz oczy i używaj rozumu.

Gość gość
co innego życie rachunki nawet przyjemnosci,hazard i nałogi to najgorsze g****o i studnia bez dna,będziecie tracić mnóstwo kasy nic z tego nie mając,miałam kolezanke która przegrywała w kasynie całą wypłatę ,jej mąz był chodzącym wrakiem

Gość gość
Chlopak bierze pozyczki bo za duzo wydajesz. Do roboty idz albo kupuj mniej kosmetykow to splaci. A nie go do psychologa wysylasz.Debilka:(

Gość gość
KAŻDY znajdzie tutaj coś dla siebie! Najlepsza strona w internecie! przeszukałem cały internet i lepszej strony jak ta nie znalazłem! znajdują się tutaj kalkulatory, porównywarki ofert czy też zrestawienie kosztów pożyczek, kredytów Zapraszam http://bankiwpolsce.oferty-kredytowe.pl/pozyczkipozabankowe/

Gość gość
Ludzie zastanawiają się, jak wyciągnąć faceta z pętli kredytowej, a ty mu GŁUPI CH_JU, kolejną pożyczkę proponujesz ?

Gość gość
S***********e z tymi chwilówkami!!! Jedna kobieta pożyczyła 3 tysiące, nie oddała w terminie i dostała karę 30'000!!! Właścicielka osiedlowego sklepiku z warzywami ma prawie 700'000zł długu! Ludzie nie dajcie się naciągnąć, bo skończycie na bruku. Lepiej zadłużyć się w spółdzielni nie płacąc czynszu, albo chodzić przez miesiąc o chlebie i wodzie niż brać chwilówki.

Gość gość
chłopak ma nałóg hazardu, jest skończony, wyląduje w pierdlu, nie ma ratunku dla niego, amen