Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Sterydy na rozwoj pluc

Polecane posty

Gość gość

Czesc :-) Ostatnio lekarz wspominal ze z racji tego iz jestem w ciazy blizniaczej bedziemy musieli zrobic zastrzyk sterygowy do rozwoj pluc dzieci. Bylam wtedy w 25 tc i jak przyjde w 28 tc to wysle mnie do szpitala na ten zastrzyk. Moje pytanie to czy pojde zrobia mi zastrzyk i do domku? Czy trzeba zostac w szpitalu na jakiejs obserwacji.

Gość gość
Ty się lepiej najpierw dowiedz czy to chemiczne i jakie ma skutki uboczne! Żeby alergii od tego nie dostali! AZS to paskudztwo a jednym z przyczyn to właśnie takie coś!

Gość gość
Po to ze jest zagrozenie porodem przedwczesnym czyli przed 34tc. Pytanie jest o cos innego.

Gość gość
Lepsze atopowe zapalenie skory u dziecka niz odwiedzanie go na cmentarzu.

Gość gość
Ja dostałam taki zastrzyk bo miałam skracajaca się szyjkę macicy w 32 tyg. To są 2 zastrzyki co 24 godz w posladek. Bardzo bolące. Nie wiem autorko czy zostaniesz dłużej bo ja i tak leżałam na oddziale właśnie z powodu skracajacej się szyjki. Dodam że urodziłam w 35 tyg. Syn był jedną dobę na oiomie a potem już ze mną.

Gość gość
Co za świnia pisze i życzy cmentarza!

Gość gość
To zalezy od szpitala-w jednych robia to ambulatoryjnie a w innych nie..... Ja dostalam w 25tyg.a w 26 urodzily sie dzieci.

Gość gość
Ja dostałam w odstępie chyba 25 godzin dwa jestem wytrzymała na bok ale to było mega bolace . W posladek domiesniowo. Miałam zagrożona ciąża. Spędziłam w szpitalu tydzień.

Gość gość
13:17 weź się lecz. Miałam nie przyjść leku, który zwiększył szanse na przeżycie mojego dziecka w razie gdyby przyszło na świat za wcześnie?? Masakra. Masz kisiel zamiast mózgu.

Gość gość
Nie dajcie się tak traktowac, jak szmata do podłogi której można boleśnie wpierd...ic! Już dawno nie stosuje się bolesnych zastrzyków!

Gość gość
No jasne-teraz wszystkie zastrzyki nie sa bolace tylko laskoczace :-)

Gość gość
ja nie wiem, ja miałam podczas pobytu w szpitalu w 32tc bo zaczął mi się poród. Może Cię wypuszczą od razu po, trudno powiedzieć. Dostaje się je domięśniowo - bolą ;)