Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zaparcia nawykowe

Polecane posty

Gość gość

Córka od urodzenia miała problemy z zaparciami, towarzyszyło temu bieganie po lekarzach, szukanie przyczyn, przyjmowanie leków itp. Około pół roku temu udało nam się pokonać ten problem. Teraz niespodziewanie problem wrócił. Córka od września poszła do przedszkola, wszystko układało się cudownie, codziennie rano córa załatwiała się przed wyjściem do przedszkola, aż tu złapała infekcję. Przyjmowała trochę lekarstw, mało jadła i dostała zaparcia. Prawie tydzień się nie załatwiała, w końcu przy pomocy środków z apteki udało się, ale teraz znów jest kłopot. Córka nie chce siadać na nocnik ani na toaletę, reaguje płaczem gdy proszę by usiadła i spróbowała się załatwić, znów chowa się po kątach i robi kupę w majtki. Jestem załamana, nie wiem jak sobie z tym radzić. Ten olbrzymi krok do tyłu mnie frustruje, nie wiem czy nie wywinie mi takiego numeru w przedszkolu, a nie chciałabym by załatwiała się chowając się gdzieś po kątach. Mamy (zwłaszcza, które borykają się z podobnym problemem) pomóżcie!

Gość gość
żadnej mamy z podobnymi problemami?

Gość gość
mamy pomóżcie, proszę!

Gość gość
Wprowadz laktuloze . byc moze juz podawalas? Tylko to trzeba podaeac kilka mies, ale to jest w miare neutralny dla zdrowia lek.

Gość bozka65
Mojemu synkowi pomógł szybko dicopeg junior . Robiłam takie roztwory do picia, żadne czapki ani nic w tym stylu. Kilka dni stosowania i praca jelit się unormowała

Gość ikis
moja młodsza siostra na to cierpiała ale wstydziłą się pojsc do lekarza wiec zacząłyśmy szperać w necie i znalazłyśmy kilka domowych sposobów jabłka śliweczki ale niestety nic nie pomagało,jakaś dziewczyna polecała tez dicopeg 10g i kupiłam go dla Olki i przyniósł jej ulge juz po jednej kuracji,moim zdaniem najlepiej udac sie do lekarza od razu