Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przeprowadzilam sie do Warszawy i juz uwielbiam to miasto

Polecane posty

Gość gość

Pochodzę w małego miasteczka na poludniu Polski, mieszkalam juz tez w dwoch wojewodzkich miastach (lublinie i rzeszowie wiec mimo wszystko zadupiach), ale Warszawa mnie mile zaskoczyla :) Prawde mowiac nie mialam checi sie tam wyprowadzac na poczatku, ale teraz widze ile tu jest udogdnien, jaka dobra komunikacja miejska, jaki wybor w sklepach... przykladowo w pierwszym lepszym Rossmanie jest o wiele wiekszy wybor niz w Rossmanach w tamtych miastach, serio. W zwyklym markecie czesto tak samo. I jeszcze tyle muzeów, fajnych restauracji, klimatycznych miejsc...To cos dla mnie, dla mnie im nowocześniej i im wiecej udogodnien tym lepiej ;) No i nawet tempo zycia mi sie podoba, przykladowo denerwuje mnie jak w moim miasteczko wszystko toczy sie tak wolno, ludzie wolno spaceruja, a tutaj od razu widac jakis ruch, jakieś zycie... Chyba sie zakochalam w tym miescie ;) Choc kilku znajomych mi odradzalo Warszawe, ale mnie sie tam jakos podoba

Gość gość
CO TY WIESZ JESZCZE ZDĄŻYSZ ZDANIE ZMIENIĆ

Gość gość
JA MIESZKAM OD NIEJ 2 KM A LATAMI TAM NIE JEŻDŻĘ

Gość gość
A i nawet ( co w moich poprzednich miastach rzadko sie zdarzało) przez te kilka dni podszedl do mnie chłopak na ulicy i poprosil o numer :p uslyszałam tez kiedys, ze jestem ladna od zupelnie obecego faceta (jak bylam tam poprzednim razem). Ludzie tutaj są tacy bardziej bezposredni i bardziej otwarci, co prawda chamstwo pewnie tez sie zdarza, ale to juz trudno...Mimo, ze teraz zle mi sie uklada w zyciu bo akurat jak sie tu przeprowadzilam to rzucil mnie facet po kilku latach zwiazku, to i tak jakos podoba mi sie to miasto :) No moze jedyne co mi sie nie podoba to duze korki, ale nie mozna miec wszystkiego

Gość gość
NIe wykluczam, moze jeszcze zmienie zdanie, ale jak narazie to jestem mile zaskoczona :) I ludzie są wlasnie przyjaznie nastawieni przewaznie. Jak dwa razy pytalam o droge to zawsze mi wytlumaczono bez problemów, jeden gosc nawet zapytal czy mi pomoc w niesieniu bagazu

Gość gość
Ty lepiej nie pisz, że Lublin i Rzeszów to dziury bo się yebnięty kołbuc uaktywni :D

Gość gość
No bo dziury :P, niby miasta wojewódzkie, ale jednak :) Lubię te miasta, ale duże to one nie są w stosunku do Warszawy czy Wrocka, czy Krk. I nie ma tylu ciekawych miejsc co w Warszawie

Gość gość
yebnięty kołbuc ? a kto to jest? Bo nie znam :P

Mi Wawa wydała się smutna, szara, nabucowana :( a do tego pełna sztuczności (taka nienaturalna) fakt że ma udogodnienia wielkiego miasta i do tego bonus stolicy wszędzie blisko, to są znacznie lepsze metropolie czy konurbacja do mieszkania.

Gość gość
Elfowiec- a mnie się wcale nie wydaje smutna, ludzie wlasnie tez są raczej mili. Zawsze znajdzie sie jakis wyjatek, ale tak generalnie są mili i pomocni. Owszem nie ma co porównać Warszawy do chocby Paryza czy Londynu (W Paryzu tez sie zakochałam choć spedziłam tam niestety tylko 4 dni, ale jeszcze planuje wrocic). Ale wolę ją od Krakowa. Kraków może i ładniejszy pod wzgledem zabytków ale niegdy mnie tam nie ciagnęło, chyba ,ze tak na wycieczke od czasu do czasu. W ogólę lubię wielkie miasta, przyrodę tez lubię i odpoczynek za miastem czy w górach, ale to w lecie, od czasu do czasu ;) Moje marzenie to wyjechać do Stanów kiedyś, najlepiej gdzieś w okolicie Kalifornii, tam nawet mam rodzinę, więc kto wie, może w koncu ich odwiedzę. W ogólę uwiebiam podroze i poznawanie nowych miejsc

Gość gość
" fakt że ma udogodnienia wielkiego miasta i do tego bonus stolicy wszędzie blisko," XXXXXXXXXXXXXXXXXXXX wlasnie te udogodnienia mi bardzo przypasowaly, bo ja w ogole jeste wygodna :P I lubię to co nowoczesne i szybkie, sprawne, latwo dostepne . Tyle niedobrze, ze mi sie troche swiat zawalil bo to koniec mojego zwiazku ( nie przez przeprowadzkę, tak się akurat poskladalo), ale i tak sie cieszę, ze tu jestem

gość dziś Ja mam niemal dokładnie odwrotne wrażenia (swoją drogą ciekawe z czego to wynika) Dla mnie Wawa to najgorsze wielkie miasto w PL do mieszkania (choć tylko 4m mieszkałem) Paryżem się zawiodłem kompletnie, byłem wręcz przerażony jak wygląda, zupełnie inaczej sobie go wyobrażałem, dożo przyjemniejsze były mniejsze francuskie miasta i miasteczka. Propsuje poznawanie nowych miejsc, zawsze warto się rozejrzeć ;) gość dziś w innych miastach również są ;) nawet lepiej zorganizowane niż w Stolicy, może kiedyś się o tym przekonasz, co do korków podzielam nienawiść ;)

Gość gość
świat ci się zawali psie jak analnie cię wezmę

Gość gość
Oj fajnie w tym naszym mieście jest i już! Chcecie się zabawić na całego po świętach? Wpadajcie do Hulakuli! Otwierają ponownie na Pradze! Bywałam w BUWie i zabawa była przednia, teraz chętnie sobie o tym przypomnę :))) Tu się zapiszcie i wjazd free: https://www.facebook.com/events/268914280169348/ Do zobaczenia!

Gość gość
Jestem warszawiakiem od urodzenia i fajnie ze ci sie podoba.