Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćAnia

Tyłozgięcie macicy

Polecane posty

Gość gośćAnia

Witam. Problem jak w tytule...Tylozgięcie macicy :( Samo w sobie to schorzenie jest uciążliwe, nie wspominając o bólu w trakcie seksu. Ból także pojawia się miedzy miesiączkami nie zależnie od cyklu. Czy są tu kobiety które także zmagają się z ta "dolegliwością?" Maicie jakieś sposoby na złagodzenie bólu?

Gość gość
Mi dwóch lekarzy mówiło że mam tyłozgięcie macicy a jeden powiedział, że to nieprawda. Także sama nie wiem. Bólu przy stosunku nie czuję, czasem w dniu owulacji podczas stosunku mi boli. Jedynie to okresy mam bolesne. Nie wiem jakie mogą być jeszcze objawy. Mi lekarz powiedział że taka macica to żaden problem dla kobiety. Klara

Gość gośćAnia
Nie wiem czy to "żaden problem" może nie dla każdej kobiety, wszak nie jesteśmy takie same. Ja miałam problemy podczas porodu właśnie dzięki tyłozgięciu. Z tego co czytam na innych portalach są kobiety które nie odczuwają tego w ogóle ale są tez i takie które cierpią jak ja.

Gość gość
Mam tylozgiecie, urodziłam dwoje dzieci bez problemów - dwóch różnych lekarzy prowadziło obie ciąże, każdy uważał, ze tylozgiecie nie jest żadnym problemem, ponieważ w ciąży macica pochyla sie do przodu. To przodozgiecie jest problemem.