Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dori77

zauroczenie ile trwa?

Polecane posty

Gość dori77

Zauroczyłam się w koledze, który jest zajęty. Trochę niby podrywał, ale sama nie wiem, o co chodzi - czy jest nieszczęśliwy w związku, czy chce mieć dwie dziewczyny. W każdym razie, jako że sytuacja skomplikowana, postanowiłam się wycofać. xx Po pierwsze, postanowiłam wyjechać na wakacje. Miedzy nami coś się zaczęło w maju ( w sensie - trochę zaiskrzyło, do niczego nie doszło), w lipcu postanowiłam wyjechać (przez chwilę się wahałam, chciałam zostać, żeby go widywać). Wyjechałam na całe 3 miesiące i to był prawdziwy koszmar - nie było dnia, żebym o nim nie myślała. I tylko czekałam, kiedy znów go zobaczę. xx Teraz jestem z powrotem i niby jest lepiej - przynajmniej widuję go regularnie - ale jednak, on ma dziewczynę. Każda wzmianka o niej, nawet jakichś wspólnych znajomych, a z jego ust to już w ogóle, kosztuje mnie tyle... Więc robię, co mogę, żeby mi przeszło. Chodzę na randki. Spotykam się ze znajomymi. Zajmuję się pracą. I nic. xx Dziś go znów spotkałam - nic takiego, w korytarzu się minęliśmy i chwilę pogadaliśmy. Byłam tak zmęczona (po pracy), że nawet się nie ucieszyłam, że go widzę. Ale minęło parę godzin i znów go mam przed oczami - to, jak dziś wyglądał, jak mówił itd. xx Najgorsze (chyba? a może nie), że on też wykazuje zainteresowanie... Gdyby mnie totalnie olał, może byłoby mi łatwiej. A tak to jakaś miotanina między nadziejami a rozczarowaniami. xx Co ja mam zrobić? Przeczekać? Czy... działać? Chodzić dalej na randki, licząc, że w końcu ktoś mnie naprawdę zainteresuje, czy... wyznać mu uczucia? Iw ogóle - ile to może trwać? Sama się dziwię, że tak mnie wzięło, nie wiem, czy kiedykolwiek tak miałam. (A nie jestem już dzieckiem)

Gość gość
Zaryzykować. To nie żona Ja jestem w identycznej sytuacji..ale bardziej skomplikowanej- żona. To już dluugo trwa i wiem że on coś czuje Sama miotam się już tak długo z wyjawieniem uczuc bo jest zajety bardzo zajęty i nie moge na nic liczyć.. Ty możesz wszystko! Uwierz :)

Gość dori77
dzięki za odp :) Tobie też - powodzenia! tu na kafeterii i na innych forach też, wyzwą Cię od dziwek i powiedzą, że jedyne, co możesz zrobić, to się wycofać... ale różnie w życiu bywa... i na żadnym forum nikt nie zna szczegółów sytuacji. trzymam kciuki!

Gość gość
Psychologowie twierdzą że zauroczenie trwa około 9 miesięcy, wiadomo u każdego może być różnie ale średnio na jeża wychodzi właśnie taki bilans.

Gość gość
a ja po tej drugiej stronie jestem. Facet sie zauroczyl, a nawet powiedzial ze zakochal we mnie. Jest zajety i ja tez. Lubie go, ale nic wiecej z tego nie bedzie z oczywistych powodow. Od kilku lat zwraca na mnie uwage, ale dopiero teraz mamy blizszy kontakt. Ile to moze potrwac. Chce sie od niego odsunac zeby mu nie mieszac w glowie, zeby ulozyl wszystko i zapomnial o mnie. ile czasu mam mu dac? czy moge z nim normalnie rozmawiac****isac do niego, czy to nue bedzie zle dla niego? chce dobrze dla niego, ale nie chce zrywac kontaktu. co moge zrobic, zeby mu przeszlo? a wzielo go solidnie, bo ciagle o mnie mysli..

Gość dori77
gość 00:28 gdyby to było takie proste, 9 miesiecy... ale z mojego doświadczenia wynika, że nie jest. zdarzało mi się w przeszlości, że coś chodziło za nami latami, ale dało się znieść, a dopiero jak doszło do czegoś, wybuchało... w każdym razie, gdyby suma sumarum policzyć, to lata. jakaś tam chemia, ale tłamszona - latami może się utrzymywać. gość 00:43 nic nie możesz zrobić, poza tym, żeby nie dawać nadziei. bądź co najwyżej miła, tyle, ile konieczne - to wystarczy. ja też miałam takich sytuacji trochę w zyciu... zwykle takie! to ja zawsze byłam femme fatale, to o mnie się zabijali! a tu masz... rób tylko tyle, ile musisz, żeby zachować kulturę. ja np. z tym moim mam tak, że każdy lajk na fejsie coś dla mnie znacze... kiedy on mi coś polubi... ale prawda też taka, że zakochanemu koledze nie lajkowałabym niczego bez potrzeby - własnie po to, żeby nie drażnić. więc absolutne minimum - jeśli juz sam napisze, ewentualnie odpisz, ale sama nigdy nie wychodź z inicjatywą, nie szukaj kontaktu, bądź miła, ale chłodna itd. każde inne zachowanie może być źle zinterpretowane.

Gość gość
Jak chcesz wiedzieć co masz zrobic w tej sytuacji, co on mysli , co czuje, napisz do mojej wróżki Sofii , jest świetna. Jej adres to tarocistkasofii@wp.pl