Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Poszlybyscie do lekarza?

Polecane posty

Gość gość

3 lata. Poniedzialek rano bardzo wysoka temp, po podaniu lekow spadla. Pon woeczorem znowu sie podniosla, nurofen zadzialal. Dzis rano bez temp, bdb humor, apetyt, wszystko ok. Teraz na noc znowu skoczylo ponad 38. Podalam neosine, wapno, wit c i nurofen przeciwzapalnie 3x dziennie (to zelazny zestaw mojego pediatry od ktorego zawsze zaczynamy leczenie i zazwyczaj skutkuje). Poszlybyscie jutro po ew antybiotyk? Zadnych innych objawow, tylko ta skaczaca wieczorem temperatura.

Gość gość
Ja kierowałam się tym co mówiła moja pediatra- szłam jeżeli dziecko miało przez ponad 3 dni wysoką gorączkę, albo jeśli gorączka całą dobę nie dawała się zbijać, albo momentalnie wzrastała po chwilowym obniżeniu i utrzymywała się wysoka (ale wtedy miałam ją wzywać). Nie chcę się wypowiadać na temat leczenia dziecka, bo masz widocznie częstsze leczenie, dziecko miewa infekcj***akteryjne- ale z jakiego powodu dajesz neosine? Kaszel, ból gardła? Dziecko ma jakiekolwiek inne objawy? Nurofen "zapobiegawczo" kiedy dziecko nie ma gorączki też jest moim zdaniem bez sensu...daj szansę organizmowi żeby radził sobie sam. Odpowiadając na pytanie- dokładnie w takiej sytuacji bym nie szła, poszłabym po czwartej dobie z wysoką gorączką.

Gość gość
Nurofen 3x dziennie daje nie na temp ale przeciwzapalnie, za rada pediatry z poprzednich chorob. Neosine przeciwwirusowo, bo jesli to wirus, pomoze, jak bakteria - lekarz i tak od razu mi antybiotyku nie da bo jest z tych, co woli poobserwowac. Dlatego podaje. Wlas ie tez soe bije z myslami czy nie isc ew w czwartek, a jutro jeszcze przeczekac. Myslalam, ze jest juz lepiej (bo bylo, ewidentnie) a tu bęc.

Gość gość
38 stopni z hakiem to szczególnie dla dziecka to żadna wysoka temperatura, radzę poczekać spokojnie.

Gość gość
Ja bym radziła jedynie przed weekendem jeśli będzie dalej gorączkować albo pojawią się dodatkowe objawy. To faktycznie nie jest duża temperatura, i może tylko wirus być.

Gość gość
Dzięki dziewczyny, czyli bez paniki ;) Zdrowka wszystkim, jeszcze raz dziekuje :)