Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mogę nie zgodzić się na poród sn po terminie?

Polecane posty

Gość gość
Kazda mama sie boi niezaleznie odtym wagi dziecka. Ja urodzilam 4 kg syna i jakos zyje i nic mi nie jest. Wy myslicie ze cesarka to jak wyrwanie zeba ?sn jest dla dziecka lepsze, a 4 kg to nie jest taka straszna waga, wazniejszy jest obwod glowy a jak nie masz za waskiej miednicy to sobie dasz rade. Kobiety od zarania dziejów dzieci, a teraz wszystkie obrazone na swiat ze musza rodzic i kroic by siw chcialy z wygody

Gość gość
W szpitalu, w którym rodziłam wykonywali cc, kiedy dziecko ważyło powyżej 4.200, bo wcześniej kazali rodzić nawet 4.400 i było za dużo komplikacji, skarg na szpital i są ostrożniejsi, także to chyba o czymś świadczy. Dziecko może się zaklinować i co wtedy? Rodzenie dużego dziecka zawsze jest obarczone ryzykiem, a wy myślicie, że jak kobieta boi się porodu dużego dziecka, to chodzi jej tylko o wyłudzenie CC.

Gość gość
No tak, ale nastawić sie negatywnie. Chociaz jeszcze zadnego skierowania nie ma, a dziecko wazy "blisko" 4 kg. No wybacz ale waga dziecka na usg 3800-3900 absolutnie nie jest wskazaniem do cc :o dziewczyna rozkminia jak uniknac sn, a moga jej w tej chwili odejsc wody i urodzi normalnie. A jak bedzie tak zle nastawiona , to napewno jej nie pomoze.

Gość gość
trochę się dziwię, ze skoro boisz się sn nie załatwiałaś wcześniej cc...to da się zrobić

Gość gość
Usg to tylko maszyna i wylicza wagę na podstawie wszystkich wymiarow które lekarz mu wklepie. Wystarczy ze oboje rodzice są wysocy I maluszek.ma np.dlugir kosci udowe to juz srednia waga eyjdzie wyzsza niz u rodzicow 170

Gość gość
I jak juz ktos napisal mozesz pewnie podpisac ze nie zgadzasz sie na orobe wywolania ale pamietaj porod w koncu sie zacznie tylko do tego czasu stare lozysko jest coraz mniej wydolne, wody.moga sie zrobic zielone, dziecko moze wydalic smolke. Nie wiem czy warto ryzykowac zyciem malucha dla swojego nie zgodze sie bo nie