Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Quagmire

dieta do jakiej daze

Polecane posty

Nie chce jesc chleba, wiec dieta bez chleba, dieta bez wolowin i wieprzowin, baranin, kaczek, dziczyzny itp (choc taka gulaszowa strogonow czy po angielsku stew to akurat lubie sobie cholera zjesc, wiec to wyjatek, a smalec tez bardzo lubie, czuje ze ma na mnie korzysty wplyw, taki domowej roboty), zadnych serow masowo robionych z supermarketow, mleka zwierzecego, bo te krowy z ktorych wysysaja mleka, to musza zostac zaplodnione by robily mleko, a jak juz zrobia mleko to mlode ktore sie rodza sa od razu zabijane, wiec matka rodzi dziecko ktorego tak naprawde nie widzi. Oczywiscie unikam wszelkiem genetically modified food typu preservatives, flavourings itp., w szczegolnosci unikam wszystkiego co ma w skladzie rapeseed oil :). Na razie nie potrafie przezyc bez niektorych tych produktow, ale kiedys juz je kompletnie utne z jadlospisu :).

Gość gość
chyba PALM OIL :O olej rzepakowy jest akurat jednym z najzdrowszych na swiecie :O

rapeseed oil zobacz sobie np na sklad paluszkow rybnych albo nieorganiczych hummous, ktorymi sie zajadam, ale organicznymi :). Rapeseed oil czyli inaczej canola oil.

Gość gość
a jezeli unikasz gmo to nie jedz bananow, kukurydzy, arbuza czy chocby pomidorow, poniewaz KAZDA z tych odmian (a nie ma juz innej) jest powstala z gmo. jesli chcesz to poszukaj jak wygladaly te owoce kiedys :P

Akurat moj kumpel, ktory jest jednoczesnie moim prywatnym dietykiem unika palm oil, bo to ma cos wspolnego z rapeseed oil chyba, wiec****alm oil oleju rzepakowego nie spozywam 🖐️.

Gość gość
no a co ma do rzeczy to JAKI jest ten olej a GDZIE go daja? to, ze sa firmy ktore do paluskzow rybnych dodaja rapseed a nie palm nie znaczy, ze te paluszki sa gorsze :O to nie zmienia faktu jaki podalam, doinformuj sie troche :O

Akurat fanem bananow nie jestem, bo czasami sie dziwnie po nich czuje, choc jestem fanem pomidorow koktajlowych, tak zwyklych pomidorow moge w ogole nie jesc, bo skorka z nich jakos na mnie zle wplywa :(

Informuje mnie moj kumpel :). Dzisiaj w anglii w kazdym zarciu ktore jest w supermarkecie daja rapeseed oil, ktore podobno jest toksyczne i powoduje uszkodzenia organow wewnetrznych. Ja tylko slucham sie mojego dietetyka :).

Gość gość
palm oil, bo to ma cos wspolnego z rapeseed oil ---ja prdl, debil uczy kretyna o rzeczach,. o ktorych nie ma pojecia bo szkoly sie unikalo. jesli rapseed laczy z palm OIL, to najlepiej niehc uniknie kazdego tluszczu, bo kokosoy tez ma OIL w skladzie :O banda ignorantow 😴

Owszem unikalo sie szkoly, bo jedyne co tam robia, to wciskaja ludziom stek bzdur, i jeszcze mam do tego codziennie rano wstawac, chyba was pop******ilo. Rapeseed oil unikam i tyle. Palm oil tez. Vegetable oil tez nie jest za ciekawy. Ja ogolnie kiedys bede jadal tylko jedzenie z farm organicznych... Jak jem maslo organiczne to czuje sie 100 razy lepiej niz jak jem takie zwykle maslo laciate czy supermarketu.:)