Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest tu chociaż 1 mama która nie popiera tych czarnych protestów

Polecane posty

Gość gość
00:59 Straszne co piszesz. Współczuję Ci bardzo, to są ciężkie wybory :-( i nikt kto nie był na miejscu takich kobiet jak ty, nie ma prawa je oceniać i decydować co jest dla nich najlepsze! Przepraszam że drąże temat, ale dlaczego lekarze wywołali poród w 6miesiacu ciąży? Co ci dolegało, że podjęli taka decyzję? Nie dało się przenosić ciąży choć kilka tygodni dłużej?

Gość gość
Bo terminacje ciazy zgodnie z prawem mozna przeprowadzic do 22 t.c. bodajze. Jesli dziecko bylo bardzo chore i tak zakonczylo by sie jego śmiercią.

Gość gość
8.31 opluwanie ? To że ja nisałam, że obrzydliwie kobiety tam wyglądały to jest opluwanie? Pozbieraj sobie wszystkie epitety, które tworzy druga strona to wtedy zobaczysz kto kogo opluwa. I najważniejsze: dlaczego wy nie pozwalacie mieć INNEGO zdania niz wasze ? Dlaczego jak ktoś tutaj napisze., że nie jest za aborcją od razu jest mieszany z błotem i wyzywany??

Gość gość
gość 23.09 zgadzam się i też na pis nie głosowałam, media manipulują faktami potem ktoś coś wychwyci wypowiedź wyrwaną z kontekstu....

Gość gość
widzisz, lemingi bezmózgowe zawsze mają "dobre słowo" dla kogoś kto "ośmieli" się mieć inne zdanie niż to narzucone im przez lisłik x w tych protestach te durne baby nawet nie zauważyły, że zostały wykorzystane w nieswojej sprawie - jak zwykle przeciwko rządowi i Kaczyńskiemu, one myślą że jakiś swetru tusk czy alimenciarz pomyśłałby o kobietach hahaha x wstyd mi za te obrzydliwe baby ( zresztą dosłownie obrzydliwie tam wyglądały ) za to, że tak zniekształcają i obrzydzają obraz kobiety i matki. xxx Jak to ocenisz? Może to dla ciebie normalna rozmowa, bo tak się u ciebie rozmawia w domu, ale dla mnie to opluwanie. Nie widziałam w tych kobietach nic obrzydliwego, to były normalne kobiety, jakich tysiące wokół nas.

Gość gość
Czy ktokolwiek rozumie, ze te protesty nie mialy i nie maja na celu gloryfikowania przerywania ciazy, ale chodzi o zakres ingerencji przepisow panstwowychw osobiste decyzje !!!! Nikt nigdy nikogo do aborcji nie zmuszal i nie zmusza - ale pozwolcie kazdemu czlowiekowi zadecydowac zgodnie z wlasnym sumieniem i wlasnym systemem wartosci. Wiara jest wspaniala - sama jestem wierzaca i DLA MNIE aborcja nigdy nie bylaby rozwiazaniem - ale szanuje prawo kazdego do wlasnych decyzji - co panstwo i kodeks karny ma do szukania w czyims sumieniu lub brzuchu.

Gość gość
9:08 Brawo! Mądra wypowiedź! Tak, tam były normalnie kobiety, które wcale nie domagają się aborcji, ale prawa wolności dla każdej kobiety. Ja też bym nie usunęła, ale nie mam prawa decydować za kogoś, kto jest w tak innym i trudniejszym położeniu niż ja.

Gość gość
Tirówki przed zimą uciekają do miast i jeszcze chca się skrobać.Tworzą nowe miejszca pracy dla skrawaczy.

Gość gość
Przecież żadnego zaostrzenia nie bedzie wiec o co kaman ?

Gość gość
ja bym napisała, co sądzę o marszu, którego gro uczestniczek to były zwolenniczki aborcji na życzenie, hasła były poniżej poziomu i godności sprawy, kobiety poszły jak cielęta nie czytając dokładnie projektu ustawy, więc ze sprzeciwu dot. zmiany ustawy nakręciła się histeria... napisałabym wiele, ale już był topik, gdzie pytano o prywatne (!) zdanie na temat przerywania ciąży w dopuszczalnych dziś przypadkach, na którym nieopatrznie się wypowiedziałam. Takiego błota nienawiści i złorzeczeń do życzenia śmierci najbliższych w mękach to jeszcze nie doświadczyłam ani tu, ani nigdzie indziej. A ja w ciąży (!) nie zamierzam się denerwować. Także sorry, tu tolerancja jest tylko w 1 stronę. Jak napiszesz, że popierasz aborcję do ostatniej chwili to moooże jakieś niemrawe głosy sprzeciwu się pojawią. Ale spróbuj napisać inaczej, że jesteś przeciw... A ja myślałam, że nie ma u nas jeszcze poprawności politycznej.... a tu zonk.

Gość NIEpopieram
ja nie popieram czarnego protestu, tak bardzo żal mi tych dzieci, którym odmawia się prawa do życia tylko dlatego, że są chore albo ,,zdeformowane'', mam wrażenie, że te kobiety nie mają żadnych uczuć, są tak agresywne, na prawdę nie spodziewałam się, że w tym kraju ludzie wyjdą na ulicę, żeby walczyć o ,,prawo'' do mordowania najbardziej bezbronnych osób.

Gość gość
Popieram wypowiedź z 09:40 i NIE popieram czarnego protestu. To ma być cywilizacja? Zabijanie? Nie jestem wojującym katolikiem, moherem ani fanatyczka, ale wierzę w Boga, staram się zyć wg przykazań i chodze do kościoła - zabijanie jest z moją wiarą sprzeczne. Nie popieram. Tyle ze moje poglądy pewnie nie są tutaj popularne i mile widziane, wśród tylu krzykaczek.

Gość gość
A ja byłam na marszu w moim miasteczku we wrześniu, marsz był w obronie życia, dla mnie życie zaczyna się gdy powstaje zarodek, koniec kropka. Wstydu nie mają te co z córkami wyszły na czarny marsz, ciekawe co im tam do głowy wbijaja, tak wychowują córki pod hasłem moja macica mój problem. Współczuję tak wąskich horyzontów myślenia. I dla jasności -nie jestem katoliczką

Gość gość
Życie od poczęcia do naturalnej śmierci należy chronić, wspolczuje temu co inaczej twierdzi,wybiera dla siebie to co wygodne. Urodz a potem pozostaw w szpitalu,masz prawo, ale nie masz prawa pod żadnym wytłumaczeniem zabić

Gość issssssssss
nie popieram cz protestu . uwazam ze kazde dziecko ma prawo życ tym bardziej ze jest mnóstwo błednych diagnoz . chocby z najblizszego otoczenia . dziecko ktore nie mialo przezyc kilku godz po porodzie dzis jest zdrowym i radosnym 5 latkiem . zas zdrowe dziecko ma zespol downa . inne z wada budowy ukl moczowego wg lekarzy usg brak nerek i pecherza , dzisiaj po operacji ma sie swietnie . uwazam ze naszym stwórca jest Bóg - on daje życie , wiec my nie mozemy sobie decydowac za siebie a co dopiero za innych . nigdy nie zrozumiem jak mozna zabic swoje dziecko - TRAGEDIA dlaczego zabic ? bo w zyciu bede m,iał/a wiec pracy i obowiazkow przy wychowaniu chorego dziecka ? WYGODA I LENISTWO tacy ludzie nie zasługuja na zadne mile słowo . MORDERCY

Gość gość
Cieszę się że była akcja z tym czarnym marsze,zmobilizowalo mnie to do rozmowy w mojej rodzinie, mam w domu 3 synów, każdy w dyskusji wypisal za lub przeciw, jaka byłam dumna gdy ci moi nastolatkowie jednogłośnie sprzeciwia się jakiej kolwiek próbie usprawiedliwienia aborcji. Spytałam czy chciałbyś aby twoja żona czy dziewczyna tak postawiła sprawę że usuwa, każdy powiedział że nie, bo to też jego dziecko, bo jak mogłaby zabić moje dziecko, ha ha jestem dumna, mam nadzieję że nigdy nie spotka taką laske co buja się po marszach śmierci

Gość gość
Przeciwnicy marszu proszę napiszcie ile upośledzonych głęboko dzieci macie w domu??Lenistwo wiesz człowieku w ogóle o czym piszesz??Państwo po urodzeniu ma te dzieci w d***e a ośrodki heh chyba żadnego żadna p***a od środka nie widziała.

Gość gość
gość dziś Przeciwnicy marszu proszę napiszcie ile upośledzonych głęboko dzieci macie w domu??Lenistwo wiesz człowieku w ogóle o czym piszesz??Państwo po urodzeniu ma te dzieci w d***e a ośrodki heh chyba żadnego żadna p***a od środka nie widziała. x ale to dziecko jest twoje a nie państwa

Gość gość
gość dziś o, i już się zaczyna hejt. Zaraz się zacznie "ile adoptowałyście", niech was to spotka itp. Szkoda się wypowiadać, bo to woda na ich młyn. Będą was opluwać, mieszać z błotem i podawać najbardziej skrajne przypadki, tak jakby nie było aborcji całkowicie zdrowych dzieci, na których diagnostyka się wyłożyła. No ale to już nie jest problem, tylko "pomyłka medyczna", prawda?

Gość issssssssss
gość dziś Cieszę się że była akcja z tym czarnym marsze,zmobilizowalo mnie to do rozmowy w mojej rodzinie, mam w domu 3 synów, każdy w dyskusji wypisal za lub przeciw, jaka byłam dumna gdy ci moi nastolatkowie jednogłośnie sprzeciwia się jakiej kolwiek próbie usprawiedliwienia aborcji. Spytałam czy chciałbyś aby twoja żona czy dziewczyna tak postawiła sprawę że usuwa, każdy powiedział że nie, bo to też jego dziecko, bo jak mogłaby zabić moje dziecko, ha ha jestem dumna, mam nadzieję że nigdy nie spotka taką laske co buja się po marszach śmierci x az sie wzruszyłam :)

Gość gość
Ale czy to, że państwo jest, jakie jest - to jest usprawiedliwienie do zabijania? To może zabijmy też emerytów, bo państwo jest wredne i daje im niskie emerytury i dlatego oni też sa wredni:O

Gość issssss
gość dziś gość dziś o, i już się zaczyna hejt. Zaraz się zacznie "ile adoptowałyście", niech was to spotka itp. Szkoda się wypowiadać, bo to woda na ich młyn. Będą was opluwać, mieszać z błotem i podawać najbardziej skrajne przypadki, tak jakby nie było aborcji całkowicie zdrowych dzieci, na których diagnostyka się wyłożyła. No ale to już nie jest problem, tylko "pomyłka medyczna", prawda? x brawo :)

Gość gość
Kiedy na Facebooku wszystkie laski, moje znajome wklejaly jak to nie popierają czarnego marszu, takie nowoczesne matki i kobiety, obrońcy dzieci cierpiacych i zwierząt, ja wklejam link do strony o ochronie życia poczętego. No szok, to był dla nich szok, nie spodziewały się że ja kobieta światła i wykształcona, coś zrobię, w dodatku nie katoliczką. No a ja im na to że nowoczesny to znaczy otwarty na życie, ochronę słabych, czy w tych rozwijających się w macicy czy tych słabych w oddziale geriatrycznych.nie jesteśmy panami życia i śmierci, kochamy tych którzy pozyja choćby dzień,godzina, minute, jesteśmy ludźmi,a nie kalkulatorem co nam się opłaca a co nie

Gość isssss
gość dziś Kiedy na Facebooku wszystkie laski, moje znajome wklejaly jak to nie popierają czarnego marszu, takie nowoczesne matki i kobiety, obrońcy dzieci cierpiacych i zwierząt, ja wklejam link do strony o ochronie życia poczętego. No szok, to był dla nich szok, nie spodziewały się że ja kobieta światła i wykształcona, coś zrobię, w dodatku nie katoliczką. No a ja im na to że nowoczesny to znaczy otwarty na życie, ochronę słabych, czy w tych rozwijających się w macicy czy tych słabych w oddziale geriatrycznych.nie jesteśmy panami życia i śmierci, kochamy tych którzy pozyja choćby dzień,godzina, minute, jesteśmy ludźmi,a nie kalkulatorem co nam się opłaca a co nie x brawo :)

Gość issssss
cieszęs ie ze są na tym świecie kobiety myślące :) brawo dla was , za wasza postawe . podrawiam serdecznie

Gość gość
Jestem katoliczka, ale nie jestem zwolenniczka całkowitego zakazu aborcji. Gdyby przyszła decydująca godzina, nie wiem czy zdobyłabym sie na heroizm oddania życia dla nienarodzonego dziecka. Gdybym została brutalnie zgwałcona przez jakiś zwyrodnialców, nie wiem czy chciałabym, aby dziecko w moim brzuchu w każdym momencie przypominało mi ten poniżający fakt. I wy tego tez nie wiecie, bo nie byłyście w takiej sytuacji. Póki co to z waszej strony puste deklaracje, które nic nie znaczą. Podobnie jak deklaracja nastolatka, który nie ma pojęcia czym jest gwałt i czy byłby na siłach wychowywać dziecko gwałciciela. Dla nastolatka to tak odległa abstrakcja, że nawet w przybliżeniu nie jest sobie w stanie wyobrazić, co by wtedy myślał i czuł. A jeżeli nie wiecie czy zdobyłybyście się na taki heroizm, to nie macie prawa wymagać tego od innych.

Gość gość
gość dziś twoje znajome na fejsie wklejały linki, że NIE popierają CZ.marszu i się zszokowały, że ty wkleiłaś link o ochronie życia?! Przecież to to samo, ale Mariolka z ciebie :)

Gość gość
Proponuję pójść dalej. Aborcja do 3 roku życia! Przecież mogą pojawić się inne, ukryte wady np. autyzm. Więc jak dziecko płacze często dzień i noc (cierpi!) to należy je wyabortować, albo, gdy jest nadpobudliwe, brzydkie, ma wadę wzroku itp. Przecież ono cierpi, to cierpienie psychiczne jest nie do zniesienia! Zobaczcie, ile jest tu topików pt. "brzydcy są skazani na porażkę" itp. W niektórych przypadkach proponuję aborcję przeprowadzać do 12 roku życia, gdy np. dziecko straci nogę czy rękę. To nieludzkie pozwolić mu żyć z kalectwem. Po 12 roku życia człowieka mogłaby już obowiązywać ustawa o eutanazji, tak jak to jest już w bodajże Belgii. A w ogóle, to niech ktoś wreszcie zorganizuje czarny... nie już było, biały też nie bardzo, no to czerwony... kurcze, źle się kojarzy, zielony... hmmm, nie ta działka, dobra niebieski marsz na rzecz decydowania o swoim życiu. Jak ktoś ma na ręku niebieską opaskę to możesz go zabić bez konsekwencji, bo on chce odebrać sobie życie, ale nie wie jak lub nie ma na to jaj. A jak niebieską w paski, to jeśli trafi do szpitala, to nie ratować wcale, jeśli nastąpi nieodwracalny uszczerbek na zdrowiu (np. blizna). co wy na to?

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego jest wciagane w to wyznanie, ja jestem akurat ateistą, a działam prężnie w obronie życia.nie rozumiem że obrazani są katolicy, przecież to jest kwestia etyki a nie religii, sumienie mają wszyscy

Gość gość
gość dziś lecz się, bo ze skrajności w skrajność popadasz wzięłaś leki na czas?