Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gośćwatroba

proby watrobowe

Polecane posty

Gość gośćwatroba

Witam serdecznie, odebralam wczoraj wyniki badania krwi (morfologie i proby watrobowe). Wyniki niestety nie wyszly wyszly dobre. WATROBOWE: Serum albumin 42 g/L (w normie), ALP 51 u/L (w normie), billirubin 10 uoml/L (w normie), bialko calkowite 78 g/L (w normie) ale ALT 70 u/L (norma do 45). Wizyte u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie, bardzo sie martwie - moja siostra zmarla na marskosc watroby w wieku 33 lat (przez alkohol). Jestem kobieta, mam 39 lat i 2 malutkich dzieci. Czy to moze byc marskosc? Lubie zjesc (bardzo ostre potrawy i tluste niestety tez), naduzywalam alkoholu, bardzo czesto bylam tez na antybiotykach (jestem astmatykiem i czesto choruje), mam nadwage (174 / 85 kg). WIEM, ze to wszystko zle wplywa na watrobe. Alkoholu praktycznie teraz nie pije, przed pobraniem krwi przez ponad dwa tygodnie nie wypilam ani pol piwa, bralam (i biore) Hepatil i Sylimarol, staram sie racjonalnie odzywiac a i tak ALT wyszedl 70 - bardzo sie boje. Ogolne wyniki krwi wyszly dobre poza MCV nieznacznie podwyższone - makrocytoza (102 fL) oraz MCH - tez podwyzszone 35.2 pg (norma do 32), przeczytalam, ze podwyższone MCH świadczy o następujących chorobach: niedokrwistości oraz marskości wątroby. Nie spie, nie jem, placze. Z gory dziekuje serdecznie za odpowiedz - Agnieszka

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować