Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze roczniaki chodzą już w zimowych kurtkach?

Polecane posty

Gość gość
Tak, bo rano bywaly przymrozki. Ale to zależy od dnia. Np. wczoraj zrobiło się prawie 10 st. to oczywiście dałam lżejszą kurtkę.

Cześć. Już chcesz zakładać zimową kurtkę? A co założysz dziecku jak będzie-10? Jeśli rano jest przymrozek a musisz wyjść z domu z dzieckiem to okryj go jakimś kocykiem, ale nie zamieniaj go w eskimosa na cały dzień! Przegrzewanie dzieci jest bardzo częstym błędem, który zdarza się w większości kobietom. Jak teraz zaczniesz delikatnie hartować swoje dziecko to zamienisz zapalenie oskrzeli na zimę w co najwyżej drobne przeziębienie jesienią! Zapraszam na mojego bloga--> http://doktortata.pl

Gość gość
jak dziecko ma iść przykryte kocem bo nie kumam

Gość gość
ja już chodze w zimowej kurtce i nie widze w tym nic nadzwyczajnego, Jest zimno.

Gość gość
Już chcesz zakładać zimową kurtkę? A co założysz dziecku jak będzie-10? x to wtedy pod kurtkę założę jeszcze ciepłą bluzę, sweter. Teraz zakładam tylko bluzeczkę. Poza tym nie mówimy o jakiś mega ciepłych, puchowych kurtkach. A w ogóle ile masz takich dni że jest minus 10 stopni? Chyba bym w ogóle tej kurtki zimowej nie założyła.

Gość gość
Moje szkolne dzieci chodzą w zimowych, to roczne na pewno by chodziło. Może w południowo-wschodniej części Polski, gdzie prognozy pokazują 13, nawet 15 stopni jeszcze nie trzeba. Ale u mnie termometr wskazywał 5 stopni do tego wiało i padało, co powoduje w odczuciu znacznie niższą temperaturę. W moim regionie tylko wyjątki chodzą jeszcze w kurtkach przejściowych a czapki i szaliki są już normą

Gość gość
Mój roczniak chodzi w przejściowej, podobnie jak ja.

Gość gość
ja chodzę w zimowej bo mi w przejściówce było zwyczajnie zimno, nie będę marzła w myśl zasady "jeszcze nie ma zimy" dzieic też w zimówkach.

Gość gość
Oczywiście, że nie.. Moje dzieci mają 1,5 roku i niespełna 4 lata.. ale są małe, drobne. Kurtki noszą gdzieś od tygodnia dopiero! Wcześniej nosili takie bluzo-kurtki.. po prostu jeden miał bluzę od środka ocieplaną, a młodszy miał taką bluzę grubszą, misiowatą. Dopiero kilka dni temu zaczęłam im zakładać kurtki (jesienne). Starszy zakłada czapkę z daszkiem, młodszy cieniusieńką, bawełnianą. Na nogi- spodnie, buty (żadne tam ocieplane). Nie używam na razie do wózka kocyka czy śpiworka. Ale spoko.. dziś widziałam babkę ze starszym o 4 miesiące chłopcem (wiem, bo kiedyś babka dziecka w sklepie mówiła o jego wieku)- miał ocieplane buty i zimowy kombinezon (jak dla mnie to bylo to ubranie, które służy tylko do zabaw na śniegu).

Gość gość
Mój roczniak chodzi w kurtce jesiennej. W moim regionie jeszcze nie było aż tak zimno żeby się ubrać w rzeczy zimowe ( mieszkam na śląsku)

Gość gość
pytanie czy wasze roczniaki już chodzą czy jeszcze jeżdżą ?

Gość gość
Mojemu zakladam albo taka wiatrowke z podszewka a jak schodzi ponizej 8-9 to taka przejsciowke na misiu, ale wtedy ma samo body na ramiaczkach i bawelniana koszulke pod spodem, bo ta kurtka jest prawie zimowa bo gruba sie wydaje. Zimowe kurtki to tak od 2-3 stopni wyciagam.

Gość Jedynaczka1
Dziś było bardzo ładnie i słonecznie.Dzieci ubrałam w lżejsze kurteczki,dwulatka była bez czapeczki i w botkach;D miała frajdę chodzenia z tatusiem po kałużach.

Gość gość
"Już chcesz zakładać zimową kurtkę? A co założysz dziecku jak będzie-10? " to wtedy załozysz dodatkowo ocieplane ogrodniczki, albo sweter, mi tam jest zimno, chodzę już w zimowej kurtce i mojej 5 latce też zakładam, gdyby było jej gorąco to by powiedziała