Gość anni66 Napisano Październik 24, 2016 Witam to są slowa pewnej koleżanki... Może ktoś pomoże.... "jestem na stażu z urzędu pracy. Mam nadzieję że mi ktoś pomoże... Gdy zaczęłam staż to byłam pod okiem opiekunów ale przez 2 tygodnie ponieważ te osoby zrezygnowały z pracy..... A jestem jako barman/kelner a powinnam być na recepcji ale narazie nie o to chodzi.. Otóż problem jest w tym ze teraz jestem sama na barze a wiem że jako osoba odbywająca staż nie pwinnam być sama.... Wiem też ze powinnam pracować 8 godzin dziennie a pracuje 10! Fakt że szef płaci za tę 2 godziny ale to jeste niezgodne z prawem.... Na początek zgodzilam się zostawać trochę dłużej ale miało być na tydzień a nie cały czas aż znajdą kogoś do pracy :/ jak to K...... Wytłumaczyć szefowi...... Jak on się teraz tym wykręca ze na początku mówiłam że chce itd.... No ok chciałam ale z dobrego serca a teraz jak się wyrwać z tego...... :/ Czy staż może być przerwany w związku z tym? Bo wydaje mi się ze tak skoro szef ma gdzieś ten regulamin >_< pierwszy staż i taki problem musi być jak zwykle.... >_< " Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach