Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agcia

Partia Razem

Polecane posty

Gość Agcia

Chciałabym zapisać się do ww. partii, mam nawet ku temu poważne zamiary, tylko trochę się jeszcze "cykam" jak ta procedura wygląda. Czy któraś z was to przerabiała? Po jakim czasie od zgłoszenia chęci dołączenia zapraszają na spotkanie z jakimś koordynatorem regionalnym? O co pyta taki koordynator i jak długo mniej więcej trwa taka rozmowa? Czy mogą kogoś "odwalić" już wtedy czy każdemu dają szansę na odbycie stażu? Czy to spotkanie odbywa się w lokalnym okręgu wyborczym Partii Razem czy trzeba udać się gdzieś dalej, byle nie do W-wy bo mam b. daleko :/? Coś jeszcze, jakieś wskazówki, podpowiedzi? Czy ktoś z Was dołączył do tej partii i może mi coś doradzić?

Gość Olga18
To chyba nie najlepsze miejsce na takie dyskusje. Co odpowiesz jak zapytają Cię dlaczego wybrałaś akurat Partię Razem. Masz jakieś doświadczenie w działalności publicznej, społecznej?. Nie przerabiałam czegoś takiego. Nie chcę iść do żadnej partii, przynajmniej przez najbliższe 10 lat. Niby coś tam wiem o polityce, ale to nie dla mnie

Gość gość
Sama rozwazam przystąpienie do Razem.Mieszkam w małym miescie,100 tys,i tez niewiem jak to ogarnąc

Gość gość
Jehcałam kiedyś pociągiem z jakimś tam szefostwem tej partii i to co słyszałam to była masakra...Pisałam nawet o tym na kafe...ale kafe jako KOD usunęła mój temat.

Gość Agcia
Wyprózniam się regularnie codziennie po sniadaniu :)

Gość szpro
1. koordynator kontaktuje się najszybciej jak się da, w ciągu kilku dni 2. koordynator po prostu rozmawia. Czemu ta partia, co cię zachęciło, co porabiasz w życiu, tak aby się poznać - to nie jest egzamin, tylko taki wstęp do poznania się. Nie ma się czego bać. 3. można w lokalnym okręgu, a nawet trzeba. Partia raczej chce uniknąć warszawocentryczności. Z ważnych rzeczy: czasem lokalne okręgi robią spotkania otwarte, warto na nie zajrzeć, jest wtedy okazja porozmawiać z osobami działającymi w partii, zorientować się, o co chodzi. Nikt cię nie rozlicza z tego, ile dla partii poświęcasz, jak się już do niej zapiszesz - wiadomo, że są ludzie, którzy mogą poświęcać dla niej dużo czasu, są osoby zapracowane, z małymi dziećmi czy w trakcie ciężkich studiów, że mniej. To generalnie życzliwa i wyrozumiała ekipa :)

Gość gość
Najlepiej wejść na stronę http://partiarazem.pl/ w zakładkę dołącz i wypełnić formularz. W ciągu kilku dni ktoś powinien się odezwać. Jesteśmy otwarci, staż może zacząć każdy. Nie znam też przypadku, żeby nie przyjęto stażysty, jeżeli chciał się zapisać do Razem. Pozdrawiam i powodzenia

Gość przemol
jest to bardzo proste. po wypełnieniu formularza i akceptacji zgłoszenia dostaniesz na coś w rodzaju stażu przed pełnym członkostwem. zostanie Ci przydzielona osoba, która będzie Twoim opiekunem i wszystko wytłumaczy. gorąco zachęcam, nie ma się czego bać. inna polityka jest możliwa, razem na pewno uda się nam zmienić naszą Polskę na bardziej sprawiedliwe miejsce do życia dla wszystkich! :)