Gość gość Napisano Październik 25, 2016 Mam 33 lata i jestem w 30 tygodniu planowanej ciąży. Od wielu lat leczę tarczycę jestem po operacji przyjmuję hormony. W pierwszym trymestrze wariowały ale teraz są ok. W pierwszym trymestrze miałam anemię teraz po podaniu dobrego żelaza jest dobrze. w 12 tygodniu dowiedziałam się że mam aktywną toksoplazmozę obecne niskie przeciwciała igg i igm przy granicznej awidności przez te tygodnie prawie b.z, W 29 tygodniu idąc do lekarza po teście tolerancji dowiedziałam się, że mam cukrzycę ciążową byłam w szpitalu tam wyniki były praktycznie w normie raz przez dobę trochę więcej. teraz mierzę gleukometrem godzinę po śniadaniu 127 po kolacji 114. Po obudzeniu 67. Ogólnie mam dość czy ja mam szansę na zdrowe dziecko. Na usg genetycznym w 12 tyg ok w 23 jakaś asymetria komór rogów tylnych oun mówią że to z powodu przeziębienia (dwa razy byłam przeziębiona) leków nie brałam. Ogólnie mam dużo stresów dla mojej podłej teściowej jestem uszkodzona tak odczuwam po tym jak traktuje mnie mój mąż po kontaktach z mamusią. Od zawsze przez nią się kłócimy ciągle mąci a on nie potrafi odciąć pępowiny. Dodam że mamy 10 letnią córkę która bardzo to przeżywa. Mam dość moja mama nie żyje ojciec jest religijnie opętany na każdy problem każe się modlić. Tak naprawdę nie mam nikogo poza jednym bratem ale mi wstyd opowiadać o problemach. Zawsze byłam zamknięta w sobie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach