Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

karta ciazy

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 27 tyg ciazy. Chodze do ginekologa na nfz. Mam zalozona karte, taka mala ktora nosze caly czas ze soba. A moj lekarz ma taka duza, gdzie wkleja wszystkie badania, zdjecia z usg. Czy ja dostane ta duza karte co ma ginekolog czy nie ?

Gość gość
Nie daje Ci badań? moim zdaniem powinien bo potrzebujesz to do porodu , zwłaszcza grupe krwi.

Gość gość
Ja zdjęcia usg miałam podpięte do swojej karty ciąży i grupę krwi również.

Gość gość
Badania krwi też powinnaś mieć. To dziwne, że lekarz to trzyma u siebie i nawet nie masz tam wglądu.

Gość gość
A może zapytasz lekarza? ;-)

Gość gość
Lekarz nie wpisuje wyników do Twojej karty ciąży?

Gość gość
Ja dostawałam badania- położna wpisywała do mojej karty u lekarza wyniki, a mi dawała wydruk z labu do ręki, jak jedne musiały zostać u nich, to zrobiła mi ksero. Ewentualnie przed porodem dowiedz się w szpitalu jakie wyniki będą ci potrzebne i skseruj w przychodni ze swojej karty.

Gość gość
A co masz wpisane w mała kartę ciazy ? Pewnie wszystkie badania i rozmiar dziecka ? Chyba nie masz pustej tej małej karty ciazy ? Przecież tam położna wszystko wpisuje

Gość gość
Nie w każdej przychodni jest położna. Ja chodze na nfz i moja karta ciàży jest słabo wypełniona. Tylko kilka parametrow krwi i moczu i to wszystko, reszta pól jest pusta. Ale ja mam za to badania. Przychodzę na wizytę z wynikami, lekarz je ogląda, coś sobie zaoisuje u siebie i kilkanajważniejsxych do karty i dostaję wyniki spowrotem.