Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

skurcze przepowiadajace na ktg

Polecane posty

Gość gość

Witam , mam 8 dni do terminu porodu I wczoraj na ktg poraz pierwszy pokazaly sie skurcze. Lekarz powiedzial ,ze to Te przepowiadajace . Po zbadaniu powiedzial ,ze szyjka zaczyna sie skracac I rozwierac. Z objawow porodu to mam jedynie twardnienia brzucha I czasem delikatny bol jak na miesiaczke I dziecko rzadziej szaleje w brzuszku. Moje pytanie to na ile przed porodem pokazaly wam sie pierwsze skurcze przepowiadajace na ktg?

Gość gość
Przy pierwszym porodzie wcale, tzn miałam ktg 5 dni przed i skurczów nie zarejestrowało, mimo że od jakiegoś czasu już je czułam. Przy drugim porodzie miałam ktg 2 dni przed i już się ładnie zapisywały.

Gość gość
A i dodam że pierwszy poród zaczął się od odejścia wód i jak po tym podjechałam do szpitala to ktg dalej nic nie pokazywało, ja też tego dnia nic nie czułam. Lekarz powiedział że może będziemy musieli wywoływać ale okazało się, że nie trzeba było bo za 3 godz pojawił y się skurcze porodowe.

Gość gość
To jeszcze dodam ;) że jeśli chodzi o zwiastuny porodu to zarówno w pierwszym jak i w drugim przypadku dokładnie na 3 dni przed odpadł mi czop.

Gość gość
Czyli jak juz przepowiadajace zapisaly sie na ktg to mozliwe ,ze to juz blisko?:)

Gość gość
Myślę że blisko tym bardziej że robi Ci się rozwarcie. Mi pierwszy raz zapisały się chyba 7 dni przed

Gość gość
Miałam ktg przed porodem i żadne skurcze jeszcze nie były widoczne. Z rozwarciem chodziłam prawie 2 tyg :)

Gość gość
Oby Bo nie chcialabym przenosic :-(