Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego starzy ludzie to tacy debile?

Polecane posty

Gość gość

90% nie potrafi komputera włączyć, no koorfa

Gość gość
Nie potrafią, bo się wychowali w czasach bez tego. Przykład z liczydłem jest bardzo trafny :) ja dorzucę do tego palenie w piecu kaflowym, robienie na drutach i szycie ubrań/zbudowanie mebla, którego nie wstyd postawić w domu. Z resztą są kursy, na ktorych wiele starszych osób uczy się calkiem szybko. Tylko pamiętaj, ze na starość umysł nie jest taki lotny jak w młodości.

A dlaczego młodzi to takie tępaki, które wierzą wciąż że umiejętność obsługi komputera jest miarą życiowej inteligencji ?

Gość gość
komputery typu PC pojawily się w Polsce chyba ok. 1990 roku, czyli 16 lat temu. Wtedy np. dzisiejszy 70 latek mial 44 lata. W sile wieku. Mógl sie zainteresować, a nie tkwić w epoce liczydeł i kartek papieru

Gość gość
znaczy mialo być 26 lat temu

Gość gość
Ja mam lat około 30. Dla mnie snapchaty, twittery i tindery to obstrakcja, nawet nie wiem o co w tym chodzi i po co z tego korzystać, tylko kojarze nazwy i wiem że jest. Taki przykład. Ciebie też to czeka, nie bój się. Narazie żyjesz nowościami, ale potem będą utrwalone pewne przyzwyczajenia przy których wolisz zostać. U mnie to jest e-mail i GG kiedyś jako platformy komunikacji oprócz komórki rzecz jasna. Reszta mi powiewa, i taki licealista już może mi zarzucić "pewne braki".