Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie sa wasze ulubione owoce

Polecane posty

Gość gość
Srulki są najlepsze :)

Gość gość
O cherimoi też niedawno przeczytałam, ale nigdzie w sklepie nie spotkałam. Szkoda, że marakuja jest taka droga, bo smak ma fantastyczny.

Gość gość
Chcielibyście, żeby w małych osiedlowych sklepikach był większy wybór? Często kupujecie owoce? Nie odstrasza was wyższa niż w marketach cena?

Gość gość
Czy wy też wyczuwacie kawowe nuty w papai?

Gość gość
A gruszki? Kto lubi gruszki?

Gość gość
Ja lubię gruszki, ale tylko te mocno dojrzałe.

Gość gość
U mnie w malych sklepach roznica w cenie nie jest zbyt duza, a owoce sa z reguly ladniejsze... moze wynika to z tego ze sa lepiej traktowane przy wykladaniu na polki i mniej wymacane i poobijane. Papaja jest moim zdaniem niejadalna :D owoce kupuję często. Jestem wege, więc to spory udział w mojej diecie. Gruszki lubie, ale na cieplo... z czekolada, albo rumem, albo w winie... czy w ciescie (genialnie smakuja w polaczeniu ze sliwkami)

Gość gość
Do fanow gruszek... skarmelizujcie na patelni i zrobcie sos z porto... rozwala system

Gość gość
01:11 Wyłóż to łopatologicznie :)

Gość gość
Gruchy obrane kroisz w polowki lub cwiartki, na patelni rozpuszczasz 2 lyzki masla, wrzucasz 4 lyzki cukru i karmelizujesz owoce. Kiedy juz beda oblepione karmelem wyciagasz, dolewasz pol kieliszka czerwonego porto na patelnie i energicznie mieszasz. Powinien ci wyjsc pyszny sosik z wina :D polewasz gruchy i zjadasz... mozesz dodac lody czy co tam lubisz ;)

Gość gość
01:22 toż to rozpusta jest

Gość gość
Podobno mięso powinno się jeść właśnie z owocami.

Gość gość
Kocham mango i pomelo,to moje dwa ulubione owoce. Moglabym chyba żywić sie nimi na okrągło, w tygodniu muszę zjeść conajmniej 3 mango i dwa dorodne pomelo. Bardzo lubię też mandarynki, pomarańcze, truskawki, maliny,czereśnie,arbuzy,wszelkie melony, jabłka ale tylko te twarde i soczyste, wiśnie,banany, ananasy,ogólnie uwielbiam owoce,moglabym chyba przejść na fruktarianizm ;). Nie przepadam jedynie za kiwi,agrestem i porzeczkami.

truskawki u babci zawsze pyszniutkie słodziutkie w czerwcu zaczynaja się skupy

Gość gość
Moimi ulubionymi są Czereśnie!! Bardzo lubię też Arbuz i biały winogron oraz kiwi. Na co dzień zjadam po jednej pomarańczy. Truskawki owszem ale latem z swojej działki. Te co teraz są na rynku nic nie mają wspólnego z truskawką poza wyglądem i kolorem.

Gość gość
Poziomki, agrest, czereśnie, maliny. Z południowych: liczi, kiwi gold, mango.

Truskawki owszem ale latem z swojej działki. Te co teraz są na rynku nic nie mają wspólnego z truskawką poza wyglądem i kolorem. x zgadza się