Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okres po zakończeniu sadownego zakazu prowadzenia pojazdow pomozcie

Polecane posty

Gość gość

Witam sprawa wyglada tak maz mial zatrzymane prawo jazdy na 7miesiecy okres ten zakończył sie lecz miesiac temu z starostwa przyszedł list ze aby je otrzymac maz musi zrobic kurs reedukacyjny oraz badania w wojewódzkiej medycynie z tym ze na to drugie pomimo tlumaczenia, proszenia nie ma miejsc w tym roku... maz musi dojeżdżać do pracy jezdzi samochem nie ma innego wyjscia prosze powiedzieć mi co bedzie jesli zlapia go kiedys do kontroli, obecnie minal okres zakazu sądowego, wiec zakazu nie ma, prawo jazdy ogolnie posiada ale w razie kontroli nie bedzie mial ich przy sobie bo pozostana w starostwie do czasu przyniesienia papierka po nowym roku ze maz zrobil te smieszne badania

Gość gość
Śmieszne badania? Ciekawe za co ten zakaz, wole sie nie domyslac.

Gość gość
Nie jestem prawnikiem, ale wydaje mi sie to nielogiczne. Orzeczona kara to 7 miesiecy zakazu prowadzenia pojazdow. Kara minela, a wiec zakaz minal. Jak mozna administracyjnie przedluzyc o***ta juz kare ? Czy jest to zgodne z prawem ? Tak rozumujac ktos, kto po odsiedzeniu kary wiezienia chcialby wyjsc na wolnosc, musialby odbyc jeszcze badania, czy mu wolno, a na Termin przeprowadzenia tych badan czekac jeszcze w wiezieniu po zakonczeniu kary. I prosze mnie zle nie zrozumiec - Koles ktory prowadzil auto po pijanemu i otrzymal za to zakaz prowadzenia pojazdow przez okreslony czas nie ma ani mojej sympatii ani nie probuje go bronic - ale urzad nie moze stac ponad orzeczeniami sadu i karac dalej za cos, za co kara juz zostala o***ta.

Gość gość
przepraszam - chodzi o kare juz odpokutowana, bo odbycie kary komus sie zle kojarzy.