Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość weronia x

Jaką mam wybrać klasę w liceum ?

Polecane posty

Gość weronia x

Wiem, że to pytanie jest często spitykane w sieci, ale i tak je zadam. JAKĄ MAM WYBRAĆ KLASĘ W LICEUM ?Nie namawiajcie mnie na technikum - wole liceum, wprawdzie w porownaniu do technikum trzeba ukończyć studia, ale myślę, że w moim przypadku tak jest lepiej. Jaki profil mi doradzacie ? Całkowicie wykluczam wszystkie humanistyczne i klasę z rozszerzoną chemię - za dobrze mi nie wychodzi ( tak na 3/2). Za to bardzo lubię m a t e m a t y k ę, f i z y k ę, j. a n g i e l s k i, g e o g r a f i ę. Myślałam już naprawdę o wszystkich mozliwych profilach. Lubię także biologie, ale że chemi nie lubi to raczej wyklucza profil biol- chem. W zajęciach technicznych też nie byłam taka zła - wiec jak najbardziej pasowaly by mi kierunki : mat - fiz (jest tam technika?), mat - geo, ekom- lingwistyczny ( z rozszeżona matematyką ), mat - geo - fiz. Czytałam że lingwistyczne są bardziej w stylu humanistycznym/ dziennikarskim więc gdyby w ostatecznosci byly rozszerzone języki obce to w połączeniu z matematyką. Jestem dopiero w 2 klasie gimnazjum i moje zainteresowania mogą się zmienić - nie sądzę -.

Gość gość
Wybierz profil matematyczno-geograficzny. Będzie najbardziej do ciebie pasował :)