Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Naciola

Pielęgnacja skóry po leczeniu trądzikowym

Polecane posty

Gość Naciola

Hej, od wielu lat miałam wielki problem z trądzikiem. W ostatnim czasie w końcu udało mi się to trochę opanować lekami hormonalnymi, a po ich odstawieniu na szczęście nie widać żadnego pogorszenia (od 2 miesięcy nie biorę). Po wieloletnim leczeniu wszystkimi możliwymi sposobami moja skóra nadal wygląda dość źle. Przede wszystkim: - mam dość rozległe blizny na czole, bardzo nierówną fakturę skóry, liczne i rozległe dołki - na nosie nadal mam czasem zaskórniki, ale jakoś sobie radzę - na policzkach poniżej oczu mam bardzo wrażliwą skórę naczynkową - policzki po bokach mają liczne przebarwienia, ale na szczęście z czasem jest coraz lepiej - na brodzie mam ciemniejszą skórę, trochę jakby liszajowatą, często robią mi się tam pojedyncze wypryski Skóra w czasie dnia robi się dość tłusta, chociaż radzę sobie z tym pudrem ryżowym. Do pielęgnacji używam: - do mycia żel avene cleanance - ok 2 razy w tygodniu maseczka z glinki czerwonej + białej i olejek jojoba - na noc cicaplast baume b5, bo wieczorami skóra jest bardzo sucha - na dzień na miejsca naczynkowe koncentrat avene fort i podkład Łatwo mnie zapchać i podrażnić. Miałam kwasy i działały umiarkowanie, mikrodermoabrazji nie mogłam mieć ze względu na skórę naczynkową. Lubię domowe lub naturalne sposoby. Przede wszystkim chciałabym wyrównać trochę blizny na czole, bo rzucają się w oczy. Na drugim miejscu chciałabym ujednolicić koloryt i pozbyć się podrażnień (np. na brodzie) i zaczerwienień naczynkowych, no i nawilżyć. Strasznie się cieszę, że w końcu udało mi się to pokonać i będę mogła żyć normalnie, bo wyglądałam strasznie i miałam przez to straszne kompleksy, ale chciałabym pójść za ciosem i spróbować doprowadzić moją twarz do jak najlepszej formy ;) To pierwszy raz od jakichś 12 lat kiedy w końcu mogę patrzeć na moje zdjęcia i nie widzę na nich krosty na kroście :) Z góry dzięki za wszystkie wskazówki :)

Gość gość
Są bardzo fajne kosmetyki z Efektimy, dokładnie na twoje problemy. Spróbuj Capillary Control a potem Pore&Matt Control, pomoże.