Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mała kaska

Wcześniak

Polecane posty

Gość Mała kaska

Witam właśnie wychowuje trzy miesięcznego wcześniaka Oskar urodził się w 33 tyg z wagą 1540kg teraz ma skończone trzy miesiące i waży 4400 kg czy ta waga jest prawidłowa.

Gość gość
ze tak powiem na oko wydaje się ok ;)...ale nie masz gdzieś jakiś norm podanych dla wcześniaków?

Gość gość
Ja na pocieszenie powiem ci że mój urodził się w 34 tyg.z wagą 1.650gr dziś ma już 20 lat ...jak wychodziliśmy że szpitala po miesiącu ważył 2100 a potem regularnie tył 1 kg miesięcznie więc wagę miał podobną do twojego..dziś ma 1.90 wzrostu ,studiuje ,i nigdy poza przeziębieniami na nic nie chorował.będzie dobrze chociaż na początku jest mnóstwo obaw.pozdrawiam i życzę zdrówka dla dzieciaczka.

Gość gość
No lekarz mówi że bardzo fajnie przybiera na wadze ale czy ta waga jest prawidłowa dla wcześniaka to nie była w stanie odpowiedzieć zastanawiam się nad zmianą lekarza

Gość gość
Dziękuję za słowa otuchy może faktycznie jestem troche nad opiekuncza

Gość gość
Tez zycze zdrowka dla maluszka.

Gość gość
Wazne aby regularnie przybieral.moj syn urodzil sie z waga 720 g.w 26tyg. Na rok urodzeniowy wazyl 7500.teraz ma 1,5 i wazy 10,5kg. Jak lekarz mowi ze ok to nie szukaj problemow tylko ciesz sie synkiem.:-)pozdrawiam

Gość gość
Bardzo ładnie przybiera:)