Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomysł na biznes: handel obwoźny. Co myślicie?

Polecane posty

Gość gość

Mieszkam na wsi, mam dziecko, które do 14 przebywa w przedszkolu, chciałabym sama iśc do pracy, ale biorąc pod uwagę dojazdy to w domu byłabym po 17:O Ostatnio dowiedziałam się, że nasz kierowca- sklepowy rezygnuje i idzie na emeryturę. Nie wiem czy wiecie o co chodzi:P Taki sklep na kółkach. Jeździ on dostawczakiem po okolicznych wsiach i sprzedaje różne towary: pieczywo, nabiał, czasem ciasta, które piecze jego żona, mięsa itp. No i pomyslałam sobie, że ja też bym mogła. Rozmawiałam z nim, samochód mi odsprzeda, namiary na dostawców przekaże. Minusem jest niestety ranne wstawanie, bo trzeba do piekarni po pieczywo swieże zajechać. Jeździłabym do 12 w południe i to co 2 dzień:) Czyli poniedziałek, środa i piątek. Obecny nasz sprzedawca twierdzi, że się opłaca, że mogę i codziennie jeździć, ale jemu się nie chciało, bo już wiek nie ten. Pomyślałam, że mając taki sklep na kółkach mogłabym też swoje wypieki sprzedawać oraz przetwory. Wiem, że kokosów by z tego nie było, ale zawsze jakiś grosz wpadłby, a ja miałabym czas dla męża i dziecka. Co o tym myślicie?

Gość Mowidka
wszystko pięknie ładnie, ale miej świadomość że na wszystko trzeba miec pozwolenia, sanepid, opłacenie zusu, podatku,to tak łatwo nie jest, i pisze ci to osoba która jest na własnej dział. gosp.

Gość gość
oczywiscie ja wiem, że czeka mnie masa formalności, juz kiedyś miałam własną działalnosc więc wiem co i jak:)

Gość malgosia87
Każdy z biznes z pomysłem może się udać. Pamiętaj jednak, że musisz mieć strategie na upadki i wzloty. Warto spróbować jak masz fundusze. Pamiętaj, jednak aby mieć porządek w dokumentach przydadzą Ci się w tym na pewno klipsy archiwizacyjne http://archiwizacjadokumentow.com.pl/index.php/materialy/akcesoria-archiwizacyjne/klipsy-archiwizacyjne . Nie raz kontrola za kontrolą w firmach nowych.

Gość gość
Ja bym spróbowała na twoim miejscu. A jakie województwo?

Gość gość
Ja też bym spróbowała. Tym bardziej że jest to co drugi dzień i do poludnia. Jak działalność zakończylaś ponad 5 lat temu, to i ZUS będziesz płacić minimalny.

Gość pawelabcnk
Witam, firma "abc na kołach" pomaga w otworzeniu własnego sklepu mobilnego na zasadach franczyzy. Zapewnia również pełne wsparcie, oraz pomoc przy prowadzeniu takiego biznesu. Mamy bogate doświadczenie jeśli chodzi o handel obwoźny. Gdybyś chciał wystartować z własnym sklepem na kołach, zgłoś się do nas 507 010 084, pawel.korycki@eurocash.pl. lub odwiedź naszą stronę internetową: http://www.abcnakolach.pl/