Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

a tak szczerze nie jest wam troche wstyd rodzic dzieci ktore beda klepac biede

Polecane posty

Gość gość

za 1350 netto miesiecznie?:o

Gość gość
Gdybym tyle zarabiała to w życiu nie zdecydowałabym się na dziecko...Też nie rozumiem tych "biednych rodzin pełnych miłości" :O dla mnie to chore skazywać dzieci na biedę...

Gość gość
80 procent polkow tak zarabia

Gość gość
a tak szczerze nie jest ci głupio zakładać temat w którym stawiasz się ponad wszystkowiedzącym i TY WIESZ że jakieś tam dzieci będą w przyszłości klepać biedę bo urodziły się w bardzo przeciętnej rodzinie ?

Gość gość
taaa z przecietnej rodziny, gdzie matka i ojciec slabo zarabiaja wyrosnie geniusz:D moze z jeden na milion, reszta przecietniakow skonczy jak starzy

Gość gość
Ale ode mnie to chyba w małym stopniu zależy, czy moje dzieci będą klepać biedę. Mogę być biedna, a urodzić na tyle zaradne dziecko, ze sobie zarobi, a mogę być bogata, wychować życiowego kalekę i wcale nie muszę się z nim dzielić swoim majątkiem po słynnym 26rż :) Moje dzieci na pewno nie będą zarabiać 1350 zł miesięcznie, tylko 1500 ha ha.

Gość gość
gość dziś taaa z przecietnej rodziny, gdzie matka i ojciec slabo zarabiaja wyrosnie geniuszsmiech.gif moze z jeden na milion, reszta przecietniakow skonczy jak starzy x To, że ktoś mało zarabia, nie oznacza, że jest mało inteligentny. Dziecko może urodzić się z jakimś wielkim talentem po matce,która nie miała możliwości, czy chęci talent ów rozwijać. Powiem ci jeszcze coś, tam gdzie się mało zarabia, ma się socjale od państwa, również na studia.

Gość gość
gość dziś taaa z przecietnej rodziny, gdzie matka i ojciec slabo zarabiaja wyrosnie geniuszsmiech.gif moze z jeden na milion, reszta przecietniakow skonczy jak starzy x A ty kim jesteś??? Onasisem , Rockefelerem ,Hiltonem ,Geatsem ,takim "bogaczem" co to na kafe w piątkowy wieczór siedzi :-D:-D:-D

Gość gość
jestem typowym przecietniakiem z marna pensja,

Gość gość
A kto jest upowazniony do wydawania potomstwa?Tylko bogaci,wykształceni i mega zaradni? Czy sklepowa przedszkolanka( ja zarabiam 1600),pracownik fizyczny powinien sie pozbywac płodnosci? Jak wyobrazasz sobie zycie potencjonalneo potomka gdy ludzie usług( fryzier,ekspedientaka ,ratownik medyczny,sprzątaczka,fabrykancj)i nie istnieją bo nie warto biedy trxymac

Gość gość
80% polaczkow moja droga utrzymuje sie z 2 pensji 1350zl na reke i wiesz co gdyby kasa wyznaczala dzietnosc to w polsce tylko 5% ludzi mialoby dzieci. 80% z gory by odpadla bo za malo zarabia. Jedni nie chcieliby drudzy nie mogliby chociazby chcieli.

Gość gość
tylko, że bogaci smieja sie z nas szaraczków z marnymi pensjami:( z naszych dzieci ogradzają sie od nas jak od hołoty

Gość gość
a Tobie nie wstyd taki temat durny zakładać?

Gość gość
A zeby byly bogaczki to i musza byc bidaczki

Gość gość
22:05 Ratownik medyczny? Nie zarabia 1300.. !!!! Moj mąż jest rat med i ma 3500 zasadniczej do tego plus noce, święta i dodatek za triage na sor.. Wychodzi jeszcze więcej.. Ale ma licencjat, magistra, 14 lat stażu na sor i cały czas się dokształca.. Jeździ na zawody z ratownictwa itp

Gość gość
i co zyczysz swoim dzeciom losu bidaczka?:o czy masz kase i chcesz sie wywyższać

Gość gość
Ratownik medyczny? Nie zarabia 1300.. !!!! Moj mąż jest rat med i ma 3500 zasadniczej x tez pierwsze słysze, żeby ratownicy zarabiali az tak dużo, ze twój maz cudem tyle ma, to nie znaczy ze inni

Gość gość
Glupi watek,ale cos w tym jest...u mnie w pracy lawinowo zachodza w ciaze te co najmniej zarabiaja tzw.pracownicy nizszego szczebla.

Gość gość
nie rozumiem o co chodzi autorowi? każdy ma prawo do dzieci , a według autora to tylko bogaci powinni mieć szkoda że nie pomyślał że ktoś może mieć dwie prace ..

Gość gość
22:24.. Szpital kliniczny w jednym z wiekszych miast.. Dodam że pielegniarki biorą jeszcze więcej. A te co mają np specjalizacje ratunkową lub anestezjologiczną to już w ogóle mają ponad 3,5 .. Chodzą słuchy że na kardiochirurgii mają ponad 4 tys.. Do tego maja teraz dodatek od rządu to 400 brutto brutto.. Także cóż.. Trzeba się starać i dokształcać, chodzic za podwyżkami, upominać sie o swoje, o dodatki itp a nie siedziec jak cep po 2 latnim studium i czekać aż mu z nieba spadnie samo! Dodam że mąż ma też studentów na praktykach zawodowych ze studiów z ratownictwa w szpitalu oraz ma też dodatkowe dyżury w pogotowiu na umowe zlecenie.. :-) więc tej kaski co miesiąc jest całkiem całkiem.. Chociaż wiem że są u niego na sor rat med co mają 2100.. To są ludzie co dopiero przyszli do pracy, pracują krótko i mają np tylko studium albo licencjat i żadnych dodatkow nawet wyslogi lat i premii. To oki zarabiają niewiele ale NIE 1300! Ja jestem fizjoterapeutką w przychodni i też biorę ponad 2 tys i mam jeszcze prywatne wizyty. Jeżdżę robić masaże. Nie uważam nas za biedaków..

Gość gość
22:37 ale co Ty chcesz udowodnić ,że co? bo Ty masz? aha a nie każdy zostanie ratownikiem ,czy właścicielem firmy , ktoś też sprzątac musi ,czy jeździć śmieciarką ,żebyś Ty łaskawa Pani mogła tylko wyrzucić śmieci i nie MIERZ ludzi własną miarą !

Gość gość
22:42 nie o to mi chodziło.. Sorry.. Pisałam do innego gościa powyżej ze to nie prawda że rat med zarabia 1300. Ze sie da wyciagnąc więcej jesli sie postarasz. Tylko o to mi chodziło: że nie trzeba byc z bogatej rodziny żeby miec pieniadze, dorobic się. Co za tym idzie: że kazdy może mieć dzieci nawet biedny bo jak ktos pisal wyżej to dziecko samo może się do robić. Wystarczy mu pozwolic na rozwój.. To wszystko.. Poza tym to co my mamy to i tak jest nic. Lekarze na kontraktach mają po 25 - 30tysięcy miesięcznie! To jest dopiero przepaść. I często nie mają dzieci z wygody a kase tracą na podróże albo mają jedno którym nikt się nie zajmuje.. Bez spiny. Oki?

Gość gość
ok bez spiny , tylko , to ,że Tobie się udało, czy Twojemu mężowi nie znaczy się ,że każdemu ratownikowi się uda , bo nie każdy może sobie pozwolić na szkolenia i zarabia te 2100zł , bo woli wydać na życie mieszkanie itd. a podróże żeby zrobić dodatkowe szkolenie lub dokształcić się też kosztuje , bo Państwo nie da więc przestań gadać bzdury.

Gość gość
"Glupi watek,ale cos w tym jest...u mnie w pracy lawinowo zachodza w ciaze te co najmniej zarabiaja tzw.pracownicy nizszego szczebla. " Wy co zarabiacie więcej to strasznie sie macie za lepszy gatunek człowieka i że wam sie należy za to że jesteście tacy wspaniali a inni to plebs ale czekajcie są pewne sprawy w życiu które dosięgną każdego i nawet lepsze zarobki wam wtedy nie pomogą

Gość gość
bogaci sie smieja z nas:( z naszych dzieci maja nas za parobkow

Gość gość
Ale co? Moze ci co lepiej zarabiaja maja sie pochowac zeby tym, ktorzy zarabiaja mniej nie bylo przykro? Mam nie kupic dziecku porzadnych ubran i butow, bo kolezance bedzie smutno? A co mnie inni interesuja.