Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Może mi ktoś racjonalnie i bez krzyku wyjaśnić, dlaczego państwo "rozdaje" pieni

Polecane posty

Gość gość
PiS, Nowoczesna, to dwie partie. Pisałeś o bandzie czworga

Gość gość
Ja dziękuję, nie potrzebuję utrzymania państwa i jego organów, więc nie kupuję tej usługi. A co mojego paska to co - niby partia k***in jest lepsza bo kradnie mniej? Można być tylko trochę złodziejem?

Gość gość
SLD nie ma w sejmie jak wiesz. Jest za to w PE, tak jak formacja, która weszła pod nazwą KNP i pozostałe wymienione w tej czwórce. To Wy z nimi w bandzie, czy jak to jest?

Gość gość
Rozwój zapewnia także jasne i stabilne prawo, które zrozumie każdy obywatel. a nie duża swoboda jego interpretacji także przez sąd.Wcale nie najważniejsze są minimalne podatki, ale jasne przepisy dotyczące ich poboru w tym np stawki vat na poszczególne towary. Obecne przepisy uprzywilejowują tych, których stać na ich obejście

Gość gość
Jest w bandzie, to że twierdzisz,że nie jest nie wiem z czego ma niby wynikać. Niczym nie różni się ta partia od innych, niestety. No może poza intensywnością rozłamów i zmian nazw. PO pozostaje PO, PIS to nadal PiS, PSL i SLD dalej nazywają się tak samo. Natomiast teraz to nazywa się Wolność, wcześniej Korwin, a do PE weszła KNP. A kadencja jeszcze trwa.Dlaczego przystąpili do frakcji w PE nie pisz tylko, że dla idei, bo ta idea to pieniądz

Gość gość
Dlatego wcale nie wysokość podatku będzie stopowała gospodarkę jak to wy mówicie, tylko nierówność w zobowiązaniach podatkowych i wszelkie ulgi, które zawsze dostanie silniejszy.

Gość gość
A więc po kolei - aby być głosem rozsądku To co jest rozsądne stanowi prywatny pogląd każdego człowieka, nie jest zatem uniwersalne. - zdobyć większą popularność(wzorując się na Farage'u) Wzorzec taki sobie, po sukcesie tej partii czyli wygranym referendum za Brexitem oddał przewodnictwo, stchórzył. Może liczył, że opcja Bremain zwycięży i nadal będzie mógł narzekać na UE, biorąc sowite wynagrodzenie, za pracę wcale nie lepszą ani nie gorszą od tych których krytykuje. A kasa? Kasa się zawsze przyda. Pewnie, że się przyda Farage już którąś kadencję z niej korzysta. W Polsce też by się przydała z podatków jakby miała ta partia wpływ na władze. Zatrudnienie swoich w urzędach również by się przydało, ale że robi to np PSL czy PiS, to jest źle.

Gość gość
"Państwo żeby działać musi pobierać jakieś podatki." "Co da dojście Partii Korwin? Wolność gospodarczą. " Czy tylko ja widzę sprzeczność pomiędzy tymi zdaniami? Definicja wolności według Partii Korwin: PRZYMUSOWO zabierzemy Ci część Twojego dochodu. Z tego co napisał kolega wyżej (pogłówne) wynika, że nawet jak nic nie zarobisz musisz zapłacić swój haracz - wiwat wolność gospodarcza :)