Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wszystkie testy ciążowe pozytywne...od 5 lat, jak to możliwe?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Od 5 lat współżyję w ogóle i często spóźnia mi się okres, dlatego w ciągu tych 5 lat wiele razy podejrzewałam ciąże więc tych testów zrobiłam już z 20 na pewno, biorąc pod uwagę to że czasem niedowierzając robiłam kilka naraz z różnych firm. W życiu nie byłam w ciąży, a za każdym razem mam dwie kreski na teście, ta druga zawsze blada ale wyraźnie widoczna. Jak to jest możliwe, czy któraś ma podobnie? Teraz testy ciążowe są już dla mnie kompletnie nie miarodajne bo i tak są zawsze dwie kreski, a okresu dostaje po kilku dniach

Gość gość
czasem test pozytywny przy braku ciazy wykazuje raka,tak samo z facetami,,,,,kiedys tam komus uratowalo zycie ,chlopcy bawili sie i sikali na testy ciazowe i jednemu wyszedl pozytywny,smiechu co niemiara ale rodzice sie zaniepokoili i dalej to juz wiadomo.......

Gość gość
Dokładnie, możesz mieć nowotwór.

Gość gość
Możesz mieć nowotwór, jakie badania robiłaś? Morfologie? :D Wiesz przy ilu ciężkich chorobach jest ok? Gdybyś zrobiła rezonans całego ciała to mogłabym Ci uwierzyć ale tak...

Gość gość
......no to jestes odmiencem

Gość gość
Widać że w ogóle nie znasz się na medycynie. Jak sobie chcesz, Twoje życie, Twoja śmierć. Chciałam Ci tylko dobrze doradzić, pomóc. Mimo wszystko powodzenia.

Gość gość
ja tez zycze powodzenia,moze byc np nowotwor zoladka albo stan przedrakowy.....

Gość gość
kiedy ostatnio robilas cytologie??

Gość gość
Dostałaś okresu? Co za idiotyczne odmiana. MÓWI SIĘ DOSTAŁAŚ OKRES

Gość gość
mowi sie IDIOTYCZNA ODMIANA.....pani madra

Gość gość
a na usg pochwowym byłaś? jeśli nie to koniecznie leć na kontrolę do ginekologa, nowotwory jajników mogą wydzielać gonadotropinę, która daje pozytywny wynik testu ciążowego. jest też możliwość, że za późno sprawdzasz, po pewnym czasie na każdym teście pojawi się druga kreska, dlatego w instrukcji jest określona ilość czasu (chyba 5 min.) kiedy test daje wynik miarodajny

Gość gość
A rozmawialas w ogole z lekarzem internista/ginekologiem o tych testach? Moze masz taki organizm, ze hormony tak "skacza" i taka juz uroda, ale moze faktycznie byc cos nie tak. Testy wychodza pozytywne tez przy schorzeniach ginekooogicznych, typu torbiele.

Gość gość
Witam ponownie Ostatnią cytologie miałam robioną 2 lata temu, a USG pochwy jakieś 2 miesiące temu, mam robione praktycznie przy każdej wizycie u ginekologa. Nie chwaliłam się lekarzom ponieważ jestem młoda (22) i po prostu się wstydzę chwalić tym, że robię tyle testów ciążowych od tylu lat bo choć zawsze jestem zabezpieczona to po prostu panikuje, gdyby miesiączka jednak nie nadeszła to na pewno powiedziałabym pani ginekolog, ale gdy się pojawia to temat zamykam