Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Halloween to odpowiednik polskich Dziadów

Polecane posty

Gość gość
bo widocznie bóg wiedział jakie pytania bedziesz stawiał i kazał Panu Scott to wyjasnic dla ciebie

Gość gość
Odpowiesz na pytania z dziś ?

Gość gość
cukierek albo psikus przeciez to jest szantaż i wymuszanie psikus to niszczenie mienia po 20 latach to beda pieniadze a psikus to zdemolowanie lub zabójstwo jak to robi mafia

Ja nie widzę odpowiedzi dlaczego bożek żydów programował na bycie złym Faraona? To bardzo ciężki argument do obalenia bo tu nie ma działania szatana i co teraz? Jak teraz obronić swojego boga?

Więc to nie szatan sprawia że ludzie są źli a sam bóg. Wyszła prawda na jaw mohery. Przegraliście.

Gość gość
w tym linku pisze dlaczego bóg zatwardział serce faraona Jak Bóg zatwardza serce faraona?” Przez to, że pozwala faraonowi, aby zatwardził swoje serce. Ponieważ na wielu miejscach czytamy: „I zatwardził faraon swoje serce przeciwko Panu. Któż bowiem woli Jego może się sprzeciwić? Człowiecze! Kimże ty jesteś, byś mógł się spierać z Bogiem? Rz 1, 21: Ponieważ, choć Boga poznali, nie oddali Mu czci jako Bogu ani Mu nie dziękowali, lecz znikczemnieli w swoich myślach i zaćmione zostało bezrozumne ich serce. Niewdzięczność. Ludzie nieprawi przestają dziękować i oddawać cześć Bogu, któremu zawdzięczają wszystko. Rz 1, 22-23: Podając się za mądrych stali się głupimi. I zamienili chwałę niezniszczalnego Boga na podobizny i obrazy śmiertelnego człowieka, ptaków, czworonożnych zwierząt i płazów. Co czyni Pan Bóg? W efekcie zatwardza ich serca. Paweł wyraża to takich słowach: Rz 1, 24: Dlatego wydał ich Bóg poprzez pożądania ich serc na łup nieczystości, tak iż dopuszczali się bezczeszczenia własnych ciał. Mówiąc inaczej: „Nie chcecie Mnie, źródło i przyczynę waszego spełnienia i szczęścia, jedyną na świecie potęgę, która może was doprowadzić do doskonałości i pełni tego, czym możecie być? Dobrze, w takim razie moją karą jest to, że dam wam wszystko, czego pragniecie”. Miłosierdziem Boga jest zesłanie choroby na kogoś, kto wybiera się na party. Bożym gniewem jest, kiedy Bóg mówi: „Ja wiem, co w głębi serca pragniecie czynić. Moim gniewem wobec was jest przyzwolenie: ‘Idźcie i uczyńcie to!’

Sram na twoje regułki z książki. Bożek żydów sprawił zło za pomocą Faraona i koniec kropka. Dlaczego szatan nie zatwardził serca Faraona, przecież to on jest od czynienia zła? A serce Hitlera i miliardów innych ludzi to już szatan zatwardzał? Przegraliście i tyle. Jesteście głupsi w logice i taki jest fakt.

Na wielu innych miejscach czytamy że to bóg bierze na siebie tą robotę "Ja zatwardzę", więc albo bóg zatwardził albo Faraon sam sobie zdecydujcie się co jest prawdziwe mohery bo sami się gubicie. Powtarzam po raz kolejny - wasza książka jest pełna takich sprzeczności.

Dam wam cytaty tępaki bo nawet swojej książki nie czytaliście. "Lecz ja znieczulę serce faraona i uczynię" "Idź do faraona. Ja zatwardziłem jego serce"

A Judasza serce kto zatwardził? Chyba nie wasz bóg bo wtedy by się okazało że jest zdrajcą. Takim jak wy, dlatego pasujecie do swojego bożka.

Gość gość
widac ze czytac nie umiesz albo masz zatwardziałe serce bo pisze bo był chciwy i wszedł w niego demon Dobrze, w takim razie moją karą jest to, że dam wam wszystko, czego pragniecie hitler i stalin odzucili boga i sami stali sie bogami byli rzadni władzy i bóg im to dał władze w 1917 roku w fatimie ludzkosc dostała ostrzezenie jezeli nie nawrucicie sie to bedzie wojna ludzkosc odzuciła Boga i bóg dał to co chcieli czyli wojne wszystko jest jane i logiczne

Gość gość
Zapowiadalo sie na fajny temat,ale jak zobaczylam,ze udziela sie znowu ten fubu to odechcialo mi sie tego czytac.Ten s*******n musi sie wp*****lac w kazdy w miare ciekawy watek.Podziwiam te osoby,ktorym chce sie z nim dyskutowac.Nara 🖐️

Ale ja mam teraz wielki dylemat kto mi zatwardził serce? Bóg, szatan czy może jeszcze co innego? Do kogo mam się udać z tym pytaniem?

Gość gość
kazdy odzucajac Boga bóg mu daje co pozada

Ludzie pomóżcie, kto mi to zatwardził? Musicie wiedzieć, niech ktoś odpowie, ludzie kto to zatwardza tak? Powiecie czy nie? Kto mi to zatwardził?

A Faraon nie był chciwy? Toż Judasz dostał tylko parę złotych, a Faraon miał budżet na całe państwo z niewolników. Może dlatego bóg stwierdził że nie będzie się zajmował sprawą za parę złotych tylko dał tam szatana żeby zatwardzał co?

Gość gość
mylisz sie t zalezy od ciebie jezeli odzucasz boga to faktycznie marny twuj los chyba ze zaczniesz sie modlic to zesle łaski potrzebne do zbawienia i pujdziesz do nieba a chyba ze ktos matka lub zona bedzie sie modliła za ciebie to takze bóg moze sie ulitowac

Okej, teraz pytanie na poważnie - zakładając że szop pracz będzie się za mnie modlić czy jego modlitwy będą wysłuchane - wiem, wiem jak to brzmi, szop pracz i modły? Ale zastanówmy się, gdy szop pracz pierze jest skupiony, można powiedzieć że medytuje lub modli się, jeśliby puścić mu w trakcie kasetę z modlitwami to on by je zapamiętał i być może później powtarzał. Szopy nie są głupie. Co o tym myślicie?

Gość gość
zwierzeta sie nie modla bo nie maja poco tylko ludzie ida do nieba lub piekła

Nie możesz zaprzeczyć że zwierzęta nie prowadza jakiś rozmów z siłą wyższą, być może mają inną matrycę porozumienia. Poza tym wydaje mi się że siła wyższa zna język zwierząt więc moje pytanie jest jak najbardziej zasadne.