Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Halloween to odpowiednik polskich Dziadów

Polecane posty

Gość gość
Ten, który podąża za Bogiem staje się człowiekiem wolnym.

Absolutnie nie dostrzegam tu ŻADNEJ miłości ze strony boga. Tylko samo zło, despotyzm, groźby i pychę, nawet szatan nie ma takiej pychy i egoizmu co bóg żydowski. Chęć władzy - bóg żydów to typowy samiec dla którego liczy się władza i zdobywanie posłuszeństwa innych, a za odmowę kara.

Gość gość
Wypierasz prawdę, albo nie znasz Boga. Pewnego dnia Chrystus ponownie przyjdzie na ziemię i wszystko co złe zostanie unicestwione. Bóg jest potężny, ale to sprawia, że możemy czuć się bezpiecznie i komfortowo.

Czytając ciebie jakbym czytał jakiegoś Hitlera. Czekają cię wieczne męki za odmowę, jeszcze podle rzucasz - twój wybór.Czyli że nie mam żadnego wyboru, jeśli chce uniknąć wiecznej męki, muszę uwierzyć. Jestem skazany na wieczne męki dlatego że nie popieram działań twojego bożka. Na szczęście prawdziwa Siła Wyższa Jaśnieje - to Ona, Ona, (a nie on) zrodziła się w ludzie starożytnych Azjatów, Hindusów, to oni wynaleźli papier, to oni mają pierwszeństwa napisać na papierze o Bogu z dużej litery i im wierzę.

Gość gość
syn fubu dziś Tylko hinduizm i prawa dharmiczne są logiczne i przejrzyste - to jest prawdziwa siła wyższa. x to demoniczne "prawdy"

Gość gość
syn fubu dziś Ja pisałem o utracie swojej woli dla woli boga, a nie dla diabła. x utrata woli dla Boga to jest wolność, pokój serca i radość życia ponieważ Bóg jest miłością i nie niszczy tych, którzy Go kochają tak samo jak kochający ojciec nie zniszczy swoich własnych dzieci - dlaczego? - bo kocha :) xxx Kościół wyraźnie naucza że wola człowieka jest przeszkodą w działaniu woli boga więc dlaczego bezczelnie kłamiesz że wola człowieka się liczy. x oczywiście, że się liczy - to ja wybieram czy chcę codziennie w każdej minucie swojego życia iść zgodnie z Wolą Bożą - poddając Miłości Wiecznej swoją wolę czy raczej w danym momencie chcę egoizmu i innych zaprzeczeń Woli Bożej czyli wchodzę automatycznie w sferę sprzeciwu Bogu czyli w grzech, tym samym oddaję swoją wolę złemu

Gość gość
wybór jest pomiedzy złem i dobrem pieklo albo niebo i wiele osób idze do piekła bo nik nie chce sie modlic za nich czyli wola kogos ktury modli sie za kogos przewysza wole złego bo ma wsparcie boga i dla tego ludzie sie nawracaja np jan budziaszek miałem przydomek jan budziaszek wytwurnia flaszek pedziłem binber hodowałem marihuane zajmowałem sie okultyzme

Gość gość
syn fubu dziś A co mnie Adam i Ewa obchodzi? x nie możesz sobie wybierać w wierze jak w hipermarkecie to mnie obchodzi a to nie Adam i Ewa to nasi pierwsi rodzice, ludzie, którzy byli w Raju i używali tam życia a jednak ich wolna wola skuszona złym poddała się jemu - to samo każdy z nas czyni codziennie xxx Co jeśli ktoś nie chciał się urodzić, ma przepraszać boga za to że żyje? x Pan Bóg mu wynagrodzi za wszelkie cierpienia na ziemi no chyba, że nie chce uznać Boga wówczas sam wybierze sobie na wieczność przeciwnika Jego przeciwnika xxx Człowiek nie rodzi się sam z siebie więc dlaczego ma być karany za to że się urodził? x nie jest karany dlatego, że się urodził ale dlatego, że sam - z własnej woli nie chce mieć nic wspólnego z Wieczną Miłością, więc pozostaje mu wieczne cierpienie xxx Jak twój bóg może stwarzać człowieka i oskarżać go że będzie cierpiał za grzechy jakiś dwóch postaci z książek? x a to co to jest w perspektywie wieczności ? te kilkadziesiąt lat na starcie ? Wszechmogący ma swój plan i my ludzie nie musimy Go rozumieć a jedynie Jemu ufać i Go kochać i On zatroszczy się o resztę i o nas na wieczność bo jest źródłem Miłości xxx Czy to jest normalne zachowanie? To jakbym oskarżał własne dziecko za własne błędy - urodziłeś się to cierp. x Jak pisze w Piśmie św. : x 8 Bo myśli moje nie są myślami waszymi ani wasze drogi moimi drogami - wyrocznia Pana. 9 Bo jak niebiosa górują nad ziemią, tak drogi moje - nad waszymi drogami i myśli moje - nad myślami waszymi. x myśli Boże Stwórcy z perspektywy wieczności są inne, niż nasze ludzkie z perspektywy życia na ziemi tu i teraz xxx Wolą boga jest zatem by człowiek cierpiał mimo swojej woli. x ale tylko przez chwilę aby się oczyścić ze skutków złego by na wieczność być czystym x 6 Szukajcie Pana, gdy się pozwala znaleźć, wzywajcie Go, dopóki jest blisko! 7 Niechaj bezbożny porzuci swą drogę i człowiek nieprawy swoje knowania. Niech się nawróci do Pana, a Ten się nad nim zmiłuje, i do Boga naszego, gdyż hojny jest w przebaczaniu.

Gość gość
syn fubu dziś A dlaczego bóg bawi się w człowiekiem w kotka i myszkę? x to człowiek się bawi z Bogiem w kotka i myszkę gdyby człowiek kierował się mądrością to by wiedział, że nie ma co walczyć z Wolą Bożą bo On jest potężniejszy niż sobie wyobrażamy - tak mówią demony, przymuszone przez Matkę Bożą na egzorcyzmach xxx Bo on chce? Bo on jest panem i wszyscy mają mu być posłuszni? x tak, bo Stworzył nas z miłości i do miłości i Miłości mamy być posłuszni aby sobie ani innym nie robić krzywdy xxx Bo to jest jego gra a ludzie to jego pionki? x Bo nas powołał do życia z niebytu i jesteśmy uwarunkowaniami Jego Miłości, kto w Niego uwierzył nigdy się nie zawiódł Miłość Wieczna jest źródłem pokoju, radości i życia dlatego mamy być posłuszni Jego Woli bo On nie chce nigdy nikogo skrzywdzić, o ile sam człowiek nie ściągnie na siebie skutków grzechów i za nie potem cierpi

Gość gość
syn fubu dziś Absolutnie nie dostrzegam tu ŻADNEJ miłości ze strony boga. x skoro w Niego nie wierzysz to normalne zły podsuwa Ci fałszywe myśli a Ty to łykasz jak pelikan poproś Wszechmocnego o zaradzenie dla Twojej niewiary On Ci pomoże xxx Tylko samo zło, despotyzm, groźby i pychę, nawet szatan nie ma takiej pychy i egoizmu co bóg żydowski. x skoro Go nie rozumiesz to błądzisz i tak piszesz :o xxx Chęć władzy - bóg żydów to typowy samiec dla którego liczy się władza i zdobywanie posłuszeństwa innych, a za odmowę kara. x Jest Panem wszystkiego co jest na ziemi, rzeczy widzialnych i niewidzialnych, które Stworzył z miłości i do miłości wiecznej kto jego Miłości nie chce pozostaje ciepiąc jak diabeł na wieczność wybór zależy od naszej woli Bóg nas może jedynie zachęcać i ostrzegać jak pierwszych rodziców ale to my samy wybieramy gdzie chcemy spędzić wieczność - z Miłością Wieczną czy bez Niego i Jego miłości w cierpieniu tylko Boża Miłość podtrzymuje życie a diabeł chce nam je odebrać

W biblii piszę że to bóg przygotowuje zarówno zbawienie jak i potępienie więc człowiek nie ma nic do powiedzenia gdzie trafi. Po co więc ma wybierać? Po co to nauczanie bez sensu i celu? Twoja religia jest nielogiczna i sprzeczna. Ja i miliardy ludzi na ziemi nie wierzy w nią z oczywistych powodów. W twoim bogu nie ma żadnej miłości - jest tylko despotyzm i chęć władzy. Nie jest mi ciebie żal bo to nie twoja wina że jesteś tak głupia.

Człowiek nie może się bawić z bogiem w kotka i myszkę ponieważ to nie on siebie stworzył. Nawet biblia o tym mówi - czy dzieło rąk twórcy może mu wydawać rozkazy? Nie to bóg robi co mu się podoba z człowiekiem. Po co więc po raz kolejny bezczelnie wciskasz swoje kłamstwa?

Diabeł nie robi w biblii nic złego sam z siebie. Jest kozłem ofiarnym na którego bożek żydowski zwalił własne zło. Bożek żydowski jest tam jak szef który wydaje rozkazy i nawet diabeł musi go słuchać. Diabeł jest pokrzywdzony przez boga, jest dla niego na posyłki. Jest najwyższą mądrością która cierpi podczas gdy bożek wywyższa się swą pychą i wyższością, a sam nie ma nic mądrego do powiedzenia bo ludzie musieli pisać za niego. Bożek żydowski jest tak nędznym tworem że musiał posłużyć się człowiekiem. Dlatego uważam że żaden bożek nie jest prawdziwy, żaden którego ustalił człowiek ze swojej fantazji. Bóg to fantazja dorosłych w którą wierzą naiwni kretyni.

Nie widzę w swoich słowach ani jednego zdania fałszu. Poza tym co jeśli wolą bożą jest walka z wolą bożą? Czy siła wyższa nie mogła sobie tego zażyczyć w swojej woli? To nie szatan manipulował Faraonem a sam bożek żydów - sam bożek żydów programował go na bycie złym i zawistnym - po co? Więc szatan nie jest jednak zły prawda?

Gość gość
Szatan był wcześniej aniołem. To on zapragnął władzy absolutnej i dlatego się zbuntował. Część aniołów poszła za szatanem, a część została wierna Bogu. Z ludźmi jest tak samo. To do Ciebie należy kogo wybierzesz.

Gość gość
autorka to totalna kretynka :O debilko, dziady to dziady, a helołin to helołin, wielu niewierzącycm polakom też się to srelołin nie podoba, zwłaszcza tym, którzy są patriotami lub interesują się pogaństwem

Gość gość
Fubu, kretynem jesteś Ty skoro myślisz, iż wierzących przekonasz do czegokolwiek logicznymi argumentami. Już dawno powinieneś zauważyć, że to walka z wiatrakami, ale widocznie zbyt głupi jesteś. Jesteś żałośniejszy niż oni, serio. I nudzisz już. Wpier/dalasz się w każdy temat z tym pieprzeniem.

Ja nie widzę odpowiedzi dlaczego bożek żydów programował na bycie złym Faraona? To bardzo ciężki argument do obalenia bo tu nie ma działania szatana i co teraz? Jak teraz obronić swojego boga?

Ja wiem iż to walka z wiatrakami ale pomnij na to iż robię to dla siebie. Jest w tym pewien cel, moja energia zmienia ludzi na całym świecie - w Mołdawii, w Gruzji czy też na Antarktydzie. My się porozumiewamy telepatycznie. To ważne dla nas.

Nie może nic do mnie należeć co wybiorę bo liczy wola boga. Decydowanie samemu to egoizm. Mogę co najwyżej negocjować z bogiem.

Gość gość
"To ważne dla nas." x Jakich "nas"? (może i wiem co masz na myśli, ale wolę spytać) I skoro chcesz zmieniać ludzi (na lepsze, jak rozumiem) to jednak musisz wyznawać pewną dychotomię "dobra" i "zła" mimo wszystko.

Gość gość
ttrzeba usunac spacje

Czyli według ciebie jakiś tam pan Scott potrafi to wytłumaczyć? Pan Scott zna myśli i zamiary swojego boga tak? I to w internety puścił aby ludziom wytłumaczyć tak rzeczy których wytłumaczyć się nie da?

Gość gość
ale im wiencej wkładasz wysiłku tym szybciej dostajesz np gdy poscisz , ofiarujesz cierpienie , i wyszekasz sie np kawy lub papierosa czyli robisz wszystko w danej intencji to np szybciej zdrowiej , prace czy tam miłosc w przypadku andrzeja duffek mnusto ludzi sie modliło nawet z drugiego konca polski czyli takze modlitwa inych osób i msza i otym muwi takze budziaszek zeby kazdy znalazł osobe cierpiaca ktura by sie modliła za ciebie