Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tamara czy Kalina

Polecane posty

Gość gość

Spodziewam się dziecka i zastanawiamy się z mężem nad imieniem dla dziewczynki. Jak na razie myslimy nad tymi dwoma imionami. Chcemy nadać przyszłej córce mało spotykane i nieoklepane imię. Co myslicie o tych imionach? Jak one są przez Was odbierane?

Gość gość
Bardzo mi się podobają ale ja stawiam na kalinę mam jeszcze takie propozycje: nela,eliza,melania,wanda,aria,gloria,nina,gaja,bianka aurelia. Z tych imion wypisanych mam sześcioletnią córkę nelę.

Gość gość
Bardzo ładne imię. Pozostałe imiona równięż. Tak na prawdę ja jestem za imieniem Kalina a mąż upiera się przy Tamarze.

Gość gość
To może pokaż mężowi te imiona co ci wyżej wypisałam. Może się wam coś spodoba :-)

Gość gość
Pokażę mu na pewno. Mam nadzieję że dojdziemy do porozumienia i wybierzemy takie imię które będzie nam się podobało.

Gość gość
Tamara i Kalina to zupełnie różne imiona - więc tutaj też ma znaczenie jak to współbrzmią z nazwiskiem.

Gość gość
I jeszcze przypomniały mi się imiona zapomniałam je wcześniej napisać : anastazja,róża,jaśmina,larysa,marika,olimpia, zoja elwira i klara :-) odezwij się jak już wybierzecie :-)

Gość gość
Wcześniej miało być olimpia. Klawiatura mi się zacina

Gość gość
Z podanych przez Was imion bardzo podoba mi się imię Anastazja. Jest tylko jeden problem, bo nie podoba mi się zdrobnienie Nastka, a pewnie tak wszyscy będą zdrabniać.

Gość gość
To ja gość 11.40 a nas w rodzinie jest 11 letnia anastazja i powiem tak rodzicom anastazji też nie podobało się zdrobnienie nastka i powiedzieli jasno rodzinie żeby nie zdrabniali jej imienia i tak jest,zawsze zwracamy się do niej pełnym imieniem. A w szkole też obowiązuje zasada żeby mówić do dziecka pełnym imieniem chyba że dziecko zgodzi się żeby mówili zdrobniale :-)

Gość gość
U nas podobnie- córka nazywa się Laura, zapowiedzieliśmy rodzinie żeby nie zdrabniac tego imienia, ale jadowite babsko ( moja teściowa) mówi: Laurka, Laurunia- szlag mnie trafia jak słyszę jedno i drugie

Gość gość
Zawsze mozna prosić o zwracanie siępełnym imieniem, ale i tak są osoby które będą zdrabniac.

Gość gość
No własnie zawsze się znajdzie jakaś taka jadowita baba albo dziad. To jest nieuniknione.

Gość gość
Tamara bardziej mi sie podoba

Gość gość
Tamara a potem może Laura