Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxto

Czy warto próbować dalej?

Polecane posty

Gość xxto

Opowiem w skrócie: od pewnego czasu podoba mi się chłopak z równoległej klasy, zerkamy na siebie, usmiechamy się. Po kilku dniach przemyśleń przelamalam sie i napisalam do niego. Po prostu "cześć". Wiadomość wyświetlil bardzo późno, ale nie odpisał. Nie chcę mu sie narzucać i wysylac kolejnych wiadomosci, bo moze po prostu mu sie nie podobam lub zle odebralam jego zachowanie w stosunku do mnie. Myślicie, że to byłoby juz dla mnie upokorzenie, gdybym spróbowała rozpocząć rozmowę na żywo, w szkole? I jak po takim olaniu spojrzeć mu w oczy? Bardzo zależy mi na tym, żeby Go poznać, móc z nim porozmawiać, ale boję się, że ma mnie po prostu gdzieś.

Gość gość
Po pierwsze: brawo za odwagę. Po drugie: nie wiem co można odpisać na takie krótkie cześć, szkoda, że więcej nie napisałaś. Po trzecie: chłopak jest nieśmiały, ciężko może być. Po czwarte: Jak ci zależy, to spróbuj pogadać tak na luzie.

Gość xxto
Dzięki, przy następnej okazji spróbuję zagadać. Pozdrawiam :)

Gość gość
Daj sonie spokoj, ponizysz sie. Gdybys na prawde mu sie podobala odpisalby nawet na take krotka wiadomosc, nawet samo ,,hej" lub usmiechnieta buzke I czekalby, co dalej mu napiszesz. Mode on take patrzy I sie usmiecha, widzac ze Try eobisz do niego maslane oczy, po to zeby sie podbudowac, zobaczyc czy Ci zalezy. Oni czasem tak maja, karmią tylko swoje ego przeglądając się w oczach zachwyconej nim dziewczyny

Gość gość
Sorry za błędy, mam angielski słownik :\

Gość xxto
Już naprawdę nie wiem co robić. Bardzo zależy mi na bliższej znajomości. Chłopak próbował zaczepiac mnie, ale jego teksty były co najmniej śmieszne, bo nic konkretnego nie wnosily, jakby chciał o czyms pogadać, ale nie wiedzial o czym. Kiedy to ja chcę z czymś się do niego zwrócić, zawsze jest w towarzystwie kolegów. Chcę spróbować, ale jednocześnie nie chcę mu się narzucać.

Gość gość
Cos zaczepial ale nic konkretnego nie powiedzial...to ile wy macie lat, po 15?

Gość gość
17 lat a zachowuje się jak dzieciak. Ty juz zrobilas 1wszy krok, nic juz nie rob i tylko obserwuj sytuację .jak będzie znowu cciak pogadac to sama wymysł jakiś tamet do rozmowy żeby poszło gładko. Potem czekaj na jego kolejne ruchy, zobacz czy Cie zaprosi gdzieś. Nie wychodz przed szereg, jak mi zależy to się sam zbliży do Ciebie. Niech Cie zdobywa.

Gość gość
E tam chrzanienie głupie z tym "zdobywaniem" i biernym czekaniem wiecznym polskich księżniczek. Weź sprawy w swoje ręce, bo 17-letni chłopak to nie ma ani pewności ani doświadczenia, nie wie jak się zachować. Choć głupie p***y będą ci zalecać bierność, nie słuchaj ich. To twoje życie.

Gość gość
Czasem po bezskutecznych próbach podrywu bierność też się opłaca. Przynajmniej dziewczyna zachowa swoją godność i dumę a nie będzie się narzucać, płaszczyć przed być może niewiele wartym facetem, który w dodatku ją olewa. Jeżeli jej wybranek jest gnojkiem to lepiej żeby go sobie nawet odpuściła. A ona trafi na lepszego i świadoma swojej własnej wartości ułoży sobie życie:)

Gość gość
Jeżeli się do Ciebie odzywa, zagaduje coś (nawet głupiego) to mimo wszystko, odwzajemniaj! Odpowiadaj mu. I też trochę sama zagaduj. Może popisuje się, ale widać że coś jest na rzeczy jeśli on zagaduje coś sam z siebie. Jeżeli jest tak jak piszesz to może być z tego coś naprawdę fajnego :)

Gość xxto
Jutro poobserwuję sytuację, jeśli będzie coś pajacował to przejmę pałeczkę i poprowadzę rozmowę. Jeśli mu się spodoba i zobaczy, że można pogadać ze mna, to raczej nie będzie miał później oporów, żeby coś normalnego powiedzieć :D

Gość gość
Wreszcie jakaś normalna dziewczyna, a nie królewna z drewna.

Gość gość
A ja po swoich doświadczeniach moglabym Ci powiedziec ze nie warto. Odposc sobie go bo nic z tego nie bedzie. Tylko sie ponizasz dziewczyno sory ale taka prawda. Gdyby mu zalezalo tak jak tobie odp by na twoja wiadomosc. Faceci sa prosci. Kazdy mowi brawo jaka ty odwazna. Przy takich babach co lataja za facetem to robia sie leniwi i tylko one sie staraja. Bo po co on? Jak ona za nim lata jak pies? Taka prawda. Zapomnij znajdz innego. Bo bedziesz cierpiec. Jak facetowi sie jakas podoba to sam napisze nawet ten wstydliwy. Więc nie wmawiaj se ze on na ciebie leci. Bo nakrecasz sie jak pozytywka. A nic z tego nie bedzie.

Gość gość
Dziewucho! Napisalas do niego olal cie zrobilas to co mialas i jeszcze sie pytasz czy warto? To postaw sobie pytanie. Czy warto latac za kims kto olewa? I czy ty bys olala kogos kto ci sie podoba? Nie olalabys? No wlasnie.. i on tez. To juz wystarczy pomyslec co ty bys w takiej sytuacj zrobila. Laski ktore lataja za kolesiami sa glupie. Bo oni i tak maja je w d***e.

Gość gość
Gość 02.36 zgadzam się, zawsze trzeba zachować swoja godność. I nie jestem głupia pipa,jak to ktoś ujął, wypraszam sobie, nam dość duże doświadczenie z facetami. Raczej głupie pipy to te które mimo ze facet nie odpisze to próbują dalej bo on się raz tam usmiechnal czy cos hehe. Za duzo analizujecie, jak jest zainteresowany to Sam napisze albo przynajmniej odpisze, nie ma innej opcji. Jak daje SPRZECZNE sygnaly ze sama sie musisz domyslac, tzn czy on leci na Ciebe czy nie to zwykle oznacza, ze on sobie POGRYWA. Sprawdza tylko czy Ty na niefo lecisz, podbudowuje swoje ego. Tyle w temacie.

Gość xxto
Doszłam do wniosku, że naprawdę nie warto. Odpuscilam. Wczoraj natomiast zagadal tak, jak trzeba oraz odezwał sie na Facebooku bardzo sympatyczny chłopak. Rok ode mnie starszy, na pierwszy rzut oka cel nieosiągalny, "za wysokie progi", nawet nie myslalam nigdy, ze ON moglby zwrocic na mnie uwage :) no i jednak warto bylo zostawic tamtego w spokoju, dziękuję wszystkim za odpowiedzi, pozdrawiam serdecznie, życzę spokojnych Świąt oraz duuuuzo miłości;)))